Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anielkamanielka

Jak mozna splodzic blizniaki??

Polecane posty

Gość anielkamanielka

Sa jakies sposoby zeby zwiekszyc szanse na ciaze blizniacza? Marza mi sie blizniaki ale niestety u mnie w rodzinie nie wystepuja :(

u nas były można powiedzieć prawie co drugie pokolenie. mama mowi, że przypadkiem jej się udało. brała też hormony podobno to też wpływa.

nie poznano zależności żadnej między czymkolwiek a powstaniem bliźniąt jednojajowych, tylko dwujajowe są dziedziczone (tak, to cecha dziedziczna)

Gość trzepa to zrobić dwa razy
bez wyciagania...;-)

Gość anielkamanielka
No wiem ze nie ma skutecznej i pewnej metody ale moze mozna w jakis sposob pomoc powstaniu blizniakow? :)

Gość sandra11115
spozywaj korzenie manioku zwiekszaja szanse o 4005(udowodnione badaniami w azjii i afryce tam bardzo czesto rodza sie bliznaki)

Gość sandra11115
*spozywaj korzenie manioku zwiekszaja szanse o 400%(udowodnione badaniami w azjii i afryce tam bardzo czesto rodza sie bliznaki)

Gość albingata
Z tym dziedziczeniem to też nie do końca prawda a ja jestem tego przykładem. Urodziłam bliźnięta dwujajowe i ani w mojej ani w męża rodzinie nigdy nie było bliźniaków. Nie brałam hormonów a ciąża była samoistna bez wspomagania. Wyjątek od reguły? Odbiegając od tematu - na ospę wietrzną, też byłam dwa razy chora a ponoć zdarza się to niesamowicie rzadko.

Gość byćmoze w twojej albo meza rod
dzinie były blizniaki tylko ty o tym nie wiesz bo jedno zmarło jeszcze podczas życia płodowego. Często jest tak ze ciąże bliźniacze przeradzają się w ciąże pojedyncze. Dawniej nie było tak usg więc nie można było tak tego kontrolować.

Gość kulka 123456
podnoszę temat, ja również marze o bliźniaczkach jednojajowych :)

Gość nieradzeanty
nie radze nagle przerywac tabletek i nastepnego dnia ruszac ze startem po blizniaki poniewaz po zakonczeniu brania tabletek trzeba odczekac by miec dzieci dla ich zdrowia i odpowiedniego rozwoju