Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karollllline

Co jest, ciągle jestem zmęczona....????

Polecane posty

Gość Karollllline

od jakichś 2 tyg dosłownie padam z nóg; mam pracę biurową do 15ej, w weekendy szkołę, od jakiegoś czasu nie mam na nic siły, ale nie mogę spać. Jestem ciągle zmęczona, czuję się, jakbym ważyła 500 kg, a mam 53 kg, mam też problem z koncentracją, pomimo picia kawy (zawsze po kawie dostawałam zastrzyk energii) A ostatnio jestem nie do życia. Czy ktoś też tak ma? Dodam, ze mam 24 lata.

Gość www.tnij.org/felga2009
Tak sie żyje w miejskiej cywilizacji w 21 wieku:( a kawa działa tylko przez godzine,potem zmęczenie wraca:(

Gość Sandana
Jak sie odzywiasz? Uprawiasz jakis sport? Hobby? Wyglada na to, ze prowadzisz niehigieniczny tryb zycia. Za malo ruchu, za malo tlenu, do tego dogodzi jesienna aura i takie sa skutki. Bo ani praca do 15.00 ani szkola w weekendy nie powinny wywolywac az takiego przemeczenia u mlodej osoby. A kawe radze zastapic spora iloscia wody mineralnej i herbata mate. Poczujesz roznice. Do tego duzo zieleniny, suplementy, spacery, ciekawe hobby, regularne godziny snu i bedziesz jak nowa.

Gość ja też bym stawiała...........
Na ciąże :) Miałam tak na samym początku :D

Gość Sandana
Zapomnialam tez dodac, ze wiele kobiet w ciazy cierpi na permanentne zmeczenie...

Gość Karolllline
o rany, nie straszcie z tą ciążą... 2 tyg temu mieliśmy z narzeczonym spontaniczny seks bez zabezpieczenia;) ale wzięłam escapelle w jakieś 18 godz po... Ojejku, ale już czułabym zmęczenie? On się śmieje, że zostanie tetusiem, kupuje mi jogurty, i w ogóle jest o tym przekonany ale ja w ogóle o ym nie myślałam.... Teraz mnie przestraszyłyście... A może to wina leków? (w ub. tyg po "spontanicznym numerku" nabawiłam się zapalenia cewki moczowej i brałam tydz. furagin).

Gość Karollline
W sumie dziecko nie byłoby katastrofą... ale wolałabym po ślubie... echh. Przecież te tabletki są skuteczne? Wypowie się ktoś?

Gość rrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Gość mila8
Tak część z nas ma, bo to przesilenie jesienne. Mnie na nogi postawił biodymax z żeńszeniem.

Gość wooooooooww
ja poszlabym na twoim miejscu do lekarza, mojej 21 letniej kolezance tak sie zaczelo :( umarla na raka jelita :( byla ciagle zmeczonai slaba, potem bol, no i bylo juz za pozno

Gość Platynkaaa
nie strasz...jak ostatnio wylądowałam u hematologa,tak ogólnie też zbadał węzły chłonne,brzuch-stwierdził,że coś nie tak z jelitami...napisz proszę o tej koleżance

Gość xaxaxxa
to pewnie zespol przewleklego zmenczenia

Gość dr house..
albo depresja

witaj autorko... Kiedy ostatnio badalas poziom cukru we krwi? Czasami hyperglikemia czyli (za wysoko) jest przyczyna zmeczenia i ospalosci...radze morfologie i cukier :)tak dla swietego spokoju.Dodam jeszcze ze wcale nie musisz miec nadwagi by miec wysoki poziom glukozy we krwi:)Zdrowka.

Gość wooooooooww
platynka , dziewczyna miala problemy z kupa,wzdecia,brzuch jej bulgotal, wielki ,twardy jak kamien,usg, krew na merkery,no i wyszlo :( merkery sobie zrob i tyle, idziesz do laboratorium , pobiora ci krew, powiezd ze chcesz zbadac poziom merkerow na raka w okolicy brzucha, jelita, czy nie wiem jak tam fachowo sie dzieli te merkery

Gość wooooooooww
fuck,markery mialo byc

Gość Platynkaaa
bo miałam podejrzenie nowotworu...na szczęście to tylko choroba von Willebranda,skaza krwotoczna ale moja rodzina jest obciążona nowotworami,wiekszość z nieżyjących właściwie odeszła z powodu raka...dzieki za odpow :*

Gość Karollllinee
nie, no ciśnienie mam ok, 115/85 zazwyczaj, ale z tym cukrem to nie wiem. Nie straszcie nowotworem brrrr...

Gość Karollline
ale wiecie co, dziś jest mi dużo lepiej. Wczoraj zasnęłam ok 18ej i obudziłam się po 21ej zupełnie wyspana!!! (nie mogłam spać do 3ej w nocy), a o 6 rano pobudka do pracy.... ale mimo to nie czuję się zmęczona. Może to dzięki poprawie pogody po prostu? U nas dzisiaj było słoneczko:)

Gość może hormony
Objawy poczucia zmęczenia, braku energii i ospałości mogą wiązać się z hormonami, a dokładniej chorobami tarczycy, możesz zrobić sobie badanie krwi na TSH. Sama leczę się na tarczycę. Tyle, że ja jestem dość senna i też bywa, że czuję się zmęczona, no ale wiem co jest przyczyną. Cukier za wysoki byłby raczej wtedy gdybyś ciągle była spragniona i raczej senna, tak mi się wydaje, ale może niekoniecznie ;) Jeżeli chcesz się uspokoić to najlepiej udaj się do swojego rodzinnego lekarza i niech Cię skieruje na jakieś badania - krew, mocz i te sprawy ;)