Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nonna24

Masakra!!!!mój problem z zaparciami rozwiązują papierosy....ktoś tak ma?

Polecane posty

Gość Nonna24
Dopiero dziś kupiłam ten len,zjadłam już jedną łyżkę popiłam wodą i będę czekać na wyniki do jutra.Teraz jeszcze mnie jeden problem przybył-kilogramy!!!I to przed świętami!!!Jak stanęłam na wagę dzisiaj to mało nie spadłam!!!!!49kg!!!!!!!!!!!!!!a problem zostaje-piję wodę rano z miodem,pale mniej zeszło do jednego...ale tak i zostanie...nie dam rady rzucić,nie teraz,nie jutro!!!!Muszę ograniczać się z słodyczami bo te kilogramy mi nie służą!!!!

Gość Nonna24
Teraz jem śliweczki z jogircikiem,a nie cukierki czekoladowe,ciastka i mięcho tłuste jak poprzednie dni...Nie wiem co na mnie taki apetyt ostatnio napadł

No, to normalne z apetytem - organizm na nowo ''odkrywa'' smaki i sie nimi chce podelektowac :D Usiadz, wez kilka spokojnych ale glebokich oddechow i przemysl dokladnie czego tak naprawde chcesz, co Ci utrudnia zrealizowanie pragnien i zacznij je usuwac a jesli nie mozesz przeskoczyc jakiejs bariery, to ja oswoj, czyli dobrze poznaj i wykorzystaj dla swoich potrzeb. Pisze cholernie ogolnie ale to dlatego, ze takie myslenie i postepowanie mozna odniesc do wszelkich dziedzin zycia. Wszystko mozna zrobic ale nie nastawiaj sie na natychmiastowe efekty, takie sa zazwyczaj krotkotrwale a Tobie chodzi chyba o cale zycie? Nie przerazaj sie tymi kilogramami, codziennie wieczorem, bo zakladam, ze rano nie masz czasu, pobiegak w miejscu, mozesz przy tym ogladac jakis film, czy cos tam, wroc do poprzednich postow, moze przeoczylas jakies fajne rady, pomysly? Acha, jest jeszcze cos takiego jak gimnastyka izometryczna - mam nadzieje, ze nie przekrecilam nazwy :O Dasz rade 🌼

Gość Nonna24
Trzymam się!!!Jeden dziś rano i to bez potrzeby bo najpierw kibelek,a później był papierosek-czuję się dobrze-jadam cały dzień bogate w błonnik produkty-nie jestem ociężała.A jutro już postaram się z rana już w ogóle nie palić!Atem wielkie dziękuję za wspieranie!!!!

Nonna, jestem CALY CZAS z TOBA, jesli nie cialem, to duchem ;) Jesli chcesz jeszcze czasem pogadac, to jestem - niestety, nie codziennie ale chetnie Cie jeszcze "powspieram" - w ramach swiatecznej promocji :D

Gość Nonna24
Mmmmm...jest ciężko się utrzymać na jednej fajce....nikt zresztą nie mówi że będzie łatwo-dziś po wczorajszym przejedzeniu(miałam imprezę przy stole) czuję się okropnie i nawet nie mogę palić ,ale i nie mogę się wypróżnić gdzieś wszystko tam zalega w jelitach-nie wiem wypiłam już 2 szklanki wody niegazowanej z miodem i herbatę z miodem i cytryną rumiankową i nic .....Co za cholerstwo?Nawet parcia nie mam!!!!Ale chyba niema żadnych sposobów natychmiastowych żeby wypróżnić się ,oprócz lewatywy i chyba czopków,ale tego robić nie będę zaczekam jeszcze trochy .....

Gość Zielona oliwka 33
Witaj Nonna24.............. Pozdrawiam serdecznie Nie rzucaj palenia od razu! http://rzucic-palenie.zlotemysli.pl/edwardstanislaw,1/ rano na czczo wypijam szkankę chłodnej , niegazowanej wody mineralnej..... po 10 min idę do WC....BEZ PAPIEROSA !!!!! Tam rozwiązuję krzyżówkę i nie myślę o wypróżnianiu.......Po paru minutach jest po kłopocie............ Przeczytaj koniecznie o nietypowej metodzie zakończenia z dymkiem.........

Gość dddsss12345
zapacia i papieros.... nic naten temat nir wiem........

Gość san Domingo
Zapalam papierosa i idę na posiedzenie..........

Gość Nonna24
Dawniutko nie pisałam!!!!Więc moje postępy w tej sprawie nie takie aż wielkie -zeszłam do jednego papieroska dziennie,czasami 2,jak kiedy ale staram się jak najmniej!Częściej mi się udaję załatwić się rano bez fajki,chociaż nie zawsze -nie wiem od czego to zależy??Wczoraj na przykład jadłopis był takim:Śniadanie kafe-ekpresso,12odz.-wafle ,17godz.-obiad ziemniaki ,surówka mięso w sosie,godz.19.oo-jogurt i jabłko.Rano -męka na kiblu,i nic...A przedwczoraj-jadłam przez cały dzień czekoladki,obiad-placki ziemniaczane ze śmietaną,kolacja-Princessa ,jogurt(jogobella jakzawsze)a rano gdzieś mnie tak" popchało "że 3 razy załatwiłam się-2 i 3 raz już z cygarem bo czułam parcie i kręcenie w brzuchu tylko się nie dało normalnie-naturalnie.Tak w ogóle staram się jeść racjonalnie-ten przykład to tylko dla tego że byłam poza domem-inaczej się nie dało zjeść.W summie-postęp polega na tym że -piję wodę z miodem rano,naszczo ,nie jadam po 19godz.-i co zauważyłam-ruch daje baaa!!!rdzo dużo!!!!na samopoczucie i na pracę jelit.

Mnie sie tez jakos nie pisalo ;) Ale powiem Ci, ze dzieki temu, ze z Toba pisze, sama tez sie troche przylozylam do swojego jadlospisu - jem wiecej jablek, sok z marchwii (glownie - czasem urozmaicam innym warzywkiem;) ) i przestalam kupowac ciasteczka :O I KILO POOOOOSZLOOOOO........ :D Gdzies tam wyczytalam, ze trzeba nieco oszukiwac wlasny organizm, czyli: - jesc na malym talerzu (optycznie wiecej jedzenia) - nie urozmaicac, czyli dosc monotonnie - warzywa z ryzem lub ryz z warzywami :D - jesc powoli, przezuwac godzinami kazdy kes - trawienie zaczyna sie w ustach, lepiej strawisz i szybciej osiagniesz uczucie sytosci, wiec mniej zjesz :P - duzo plynow ale nie naraz, caly dzien cos tam sobie saczyc (ale nie procentowo!!!! i nie gazowane) Chyba tyle tego bylo. No i ruch, sama to zauwazylas Trzymaj sie :classic_cool:

Gość Nonna24
O!!!Są święta....Życzę wszystkim forumiczom wesołych zdrowych i pogodnych świąt Bożego Narodzenia!!!

Gość Nonna24
Tak,tak święta mają swój urok ...ale przy takim świętowaniu jakie jest-jedzenie ,siedzenie,i śpiewanie, niestety, nasz organizm zatruwa się -majonezy,wędliny,ciasta z masami .....fuuuj!!!!I wszystko to ładujemy do naszego żołądka który nie może sobie poradzić z tym obżarstwem .Szczególnie mój.A jak tu nie jeść kiedy wszyscy sie objadają?Wróciłam do posiedzenia na kibelku z papierosem -niestety ...Ale tylko 2 dziennie ,na szczęście

Gość Nonna24
Tripala to jest też chemia-odpada.Ja szukam naturalnych wyjść z sytuacji

Przede wszystkim do lekarza, może do psychiatry. Może potrzebny jest psycholog, bo problem może też znajdować się w psychice. Nie warto potem umierać na raka. Masz może rozregulowany organizm.

W dodatku z całą pewnością jest udowodnione, że palenie powoduje raka, nie tylko płuc. Statystyki nie kłamią.

SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU!!!!!!! Kilo wrocilo :O Swieta..... Ale z nowym rokiem - nowym krokiem :P Ide cwiczyc nie tylko palce na klawiaturze :D Nonna 🌼 damy rade ;)

Gość Nonna24
Myślałam o psychologu,ale najpierw sama muszę spróbować sobie pomóc!Też wszystkim życzę szczęśliwego Nowego Roku i spełnienia wszystkich postanowień!

Gość Nonna24
Słyszałam że papierosy pójdą w górę o 30droszy !!!Może z tej przyczyny rzucę!!!Ale ...nie wiem bo 1 paczka ,w tym momencie,na tydzień to jakieś 10zł....Kilogramów przybyło i będzie przybywało dalej-bo u mnie święta Bożego Narodzenia będą przeżywane jeszcze raz-6-7-8-9.01.2010..

Gość mój problem z zaparciami
rozwiązuje seks :-) Poważnie :-) Po upojnej nocy mam rano rozwolnienie (chodzi o normalny, nie analny seks). Tę właśnie metodę stosowałam, gdy rzucałam fajki :-) Przyjemna i skuteczna.

Nonna Sloneczko kochane - Nie poddawaj mi sie na Boga!!!!!! Biegaj w miejscu, rob rowerki, nie wiem. Nie zalamuj mnie. Dzielnie odmawiam szynek, poledwic, bigosow a TYYYY....... Raz sie tyje, czy raz sie zyje???? Wiem, ze jedzonko nalezy do przyjemnosci i to naprawde DUZYCH przyjemnosci ale w zwiazku z moja praca musze byc lekka, zwiewna i powiewna... :D Zartuje oczywiscie ale kazdy zbedny kilogram przeszkadza i to zdrowo....

Gość a ja myslalam ze jestem sama z
tym problemem... U mnie wyglada to nieco inaczej. odkad pamietam mam problemy z zoladkiem. Refluks, zespol jelita drazliwego i wogole. Od ponad raku mam problem z wyproznianiem sie. Pale, pije kawe i nic... Potrafie sie zalatwic tylko RAZ na tydz. Od tego mam wzdecia, uczucie ciezkosci, cholerne kolki, zgagi itp. Byłam u lekarza poradzila narazie len (do sssania-okropny ale niby lepszy niz do polkniecia), szklanke wodey przed kazdym posilkiem, jedzenie malymi kesami, starac sie niechwytac powietrza jak sie je... Robie tak juz od miesiaca i od 2 tyg zalatwiam sie co 2 dzien. ale jak 2 dni nie palilam (milalam kaca) to nie dalo sie znow wyproznic. Potem kawa i fajka i co... bieguna na caly dzien... Masakra!!!

Gość Nonna24
Dziękuję Atam...,szczerze to nie tak dużo się przytyło jakieś 3-4 kilo...Ale w święta nawet nie miałam problemu z wypróżnianiem-po tych sałatkach mieszanych z ciastami i kawą miałam dobrą kupę(przepraszam za wyrażenie )Ale teraz coś znów ciężko-kupiłam z powrotem jelliton,len już nie jem -małe skutki z niego...Jakoś muszę radzić,nie jem wędlin-nie lubię.Na święta zajadam się rybami i niektórymi sałatkami(kapusta,por,papryka seler-nienawidzę!)

Gość Nonna24
No teraz to już rzuce palenie na pewno!!!Od teraz i od dziś-dowiedziałąm się że jestem w ciąży-i nie mam bliskiej osoby żeby rozdzielić z nią radość -wszyscy tak daleko!!!!A mąż chyba zemdlał z radości czy z szoku jak mu powiedziałam przez telefon bo zamilkł i rozłączył się-obiecywałam sobie że rzucę jak będę w ciąży -tak zrobie.Ale co z zaparciamy?

GRATULACJE!!!!!!! :D :D :D Ciaza wiele zmienia w organizmie kobiety, wiec byc moze i to matka natura Ci wyreguluje ? Noooooo... zero palenia i zdrowy tryb zycia - wszystko przed Toba ;)

Gość Nonna24
Dziękuję Atam za wsparcie!!!!To jest bardzo wielka radość,to jest szczęście na które czekaliśmy długo,z mężem i całą rodziną.A zobacze jak będzie ten mój organizm funkcjonował...Zero czipsów,kebabów,i ciężkostrawnych rzeczy-owoce i warzywka od teraz!!!!

Jasne Nonna :D Ja tez na moje szczescie czekalam kilka lat... a teraz jest niemal dorosla ale dla mnie wciaz moje upragnione malenstwo :D Ciesze sie ogromnie razem z Wami !!!!

Gość grubek
Nona na problemy z zaparciem polecam zioła.Proszę sobie zaparzyć 2 łyżeczki szałwii wieczorkiem .Po prostu zalać w kubku gotującą wodą.Po 25 minutach wypić.Rano na czczo powtórzyć.Po kilku dniach zobaczysz efekty działania ziół.