Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martucha85

5 dni po owulacji?

Polecane posty

Gość Martucha85

Witam wszystkich! Zwracam się do Was z takim pytaniem... Natomiast, moj cykl trwa 30,31 dni. Owulacja wypada mi prawdopodobnie 16, 17 dnia cyklu... to wiadomości ksiązkowe. Czy jednak mozliwe jest zajscie w ciąże w 21 dniu cyklu? Niby jest to niemożliwe, ale czy którejś z Was zdarzyło się zajść w ciąże po owulacji? Proszę o odpowedzi

Gość kobieto ile ty masz lat
???:O do zapłodnienia może dojść tylko i wyłącznie podczas owulacji niby jakim cudem miałabyś zajść w ciążę skoro owulacja już odbyła się?:O:O:O:O:O:O

Gość a dlaczegooo
niemozliwe ?? jest to jak najbardziej mozliwe ;) to ze twoje cykle zwykle mialy 30 dni nie znaczy zawsze tak bedzie owulacja moze sie przesunac z roznych powodow , nie wiesz ze mialas owulacje w 16 czy 17 dc mogla ona wystapic w 21 dc

To nie wiadomości, tylko wyliczanka. I żadna pewnośc. Miesiączka jest następstwem owulacji, nie odwrotnie, owulacja może się dowolnie przesunąć i:- jeśli dojdzie do stosunku bez zabezpieczenia, to możliwa ciąża- jak nie dojdzie do ciąży, to wydłuży się cyklCykl to nie matematyka. Gdyby obliczenie było skuteczne, to po co miliony kobiet brałoby hormony?Dni płodne można okreslić na podstawie codziennych obserwacji, indywidualnie interpretowanych dla każdego cyklu (temperatura, śluz) ale nigdy na podstawie obliczeń.

Gość kokts
Owulacje =można tylko potwierdzić USG!!!!! Więc bez tego nie można mówić że miałaś owulacje tego czy tamtego dnia!!! Znam przypadki że owulacja wystąpiła w 27 dc przy 37 cyklu~!!!!! Proszę DZIEWCZYNY NIE ODNAJMUJCIE CAŁEMU ŚWIATU JAKIE JESTEŚCIE GŁUPIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

a wiesz dokładnie w jakim dniu cyklu miałas owulacje ?? czy to sa tylko twoje przypuszczenia :) kazda kobitka jest inna :):) cykl ksiazkowy to 28 dni i owulacja powinna byc w 14 dniu cyklu ale to tylko jest tak w ksiazce :) to jest sprawa indywidualna :) chyba ze sobie zrobisz test owulacyjny :)

Gość Martucha85
OK, mam jeszcze jedno pytanko... czy podczas owulacji mozliwe jest delikatne krwawienie? Tak jakby zyłki z drog rodnych?

Gość to juz prędzej implantacja
zarodka

Możliwe. Ale to, że taka sytuacja miała miejsce nie jest potwierdzeniem owulacji. Bo może wystąpić przyniej jak i bez niej, przyczyn takiego zdarzenia jest na liście znacznie więcej.Jak się nie obserwujesz zgodnie z zasadami, to się zabezpieczaj.

Gość Martucha85
Wlasnie chodzi o to, że ja chcę mieć dzidzie :):) I mam wielka nadzieję, że się udało :)