Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama12tc

Co myślicie o kupowaniu ubranek itd we wczesnej ciąży?

Polecane posty

Jestem w 12tc i już zatrzymuje się przy sklepach z wózkami, łóżeczkami itd :) to moje drugie dziecko. Przy pierwszej ciąży moja mama mówiła mi,żebym niczego wcześniej nie kupowała (niby jakieś przesądy) no więc w sumie później wszystko na ostatnią chwilę kupiłam....no i nie które rzeczy kupiłam droższe niż jak widziałam je duużo wcześniej... A jak jest z Wami? :) Pozdrawiam

Gość zalezy w jak wczesniej
pierwsze 3 miesiace bym sobie darowala , pozniej jesli ktos nie moze sie powstrzymac ;) ale ok 6 miesiaca sadze ze powinno juz sie wyprawke kompletowac :) nie jestem zwoleniczka kupowania na oststnia chwile

Gość oooooNaaaaa
ja też bym zaczęła w trzecim miesiącu bo ciąża już wtedy raczej bezpieczna i dłużej bym nie wytrzymała:)

Oj napiszę jeszcze raz bo nie ma mojego tematu...Jestem w 12tc i już zatrzymują się przy sklepach z wóźkami i łóżeczkami... to moje drugie dziecko, w pierwszej ciąży moja mam mówiła,żebym nie kupowała tak wcześnie (niby jakieś przesądy) więc kupowałam wszystko w ostatnim miesiącu ciązy no i w sumie za nie które rzeczy przepłaciłam,bo były tańsze gdy widziałam je dużo wcześniej... A jak to jest z Wami :)??? pozdrawiam

ja już widzę takie ładne wyprawki dla dzieciaczków i naprawdę tanie :) i chciałabym powoli kupować:)

Tylko problem jest taki,że jeszcze nie znam płci dziecka i nie wiem czy to ma być dziewczynka czy chłopiec:) przy pierwszej mojej ciąży do 7msc miał być chłopak a później się okazało że to będzie dziewczynka:)

Gość mama klaudii
ja zaczełam kupowac w 5miesiacu . :)

ja pierwsze ciuszki kupilam wlasnie w 12 tyg i bylam od poczatku przekonana ze bedzie synek i nie myslalam sie ;)

Gość zalezy jak wczesniej
ja tez jestem w drugiej ciazy :) z tym ze juz 17 tydzien mam juz upatrzony wozek , ubranek mam troche nowych ale na dziewczynke a nie wiem co bedzie :D za tydzien sie dowiem mam , bo kiedys sprzdawalam ubranka i troche mi zostalo :) gdybym tylko znala plec juz pewnie bym kupowala chodz czekam bardziej na swiateczne promocje :) wtedy pewnie wszystko kupie :)

ja kupowalam ca;y czas . nawet wozek kupilam jak tylko dowiedzialam sie ze jestem w ciazy - ale to akurat byla okazja

no ale w sumie co do płci dziecka,to czasem mówią,że ma być chłopak a tu niespodzianka...dziewczynka?:) może zaczne od kupowania uniwersalnych kolorów a z różowymi się wstrzymam:)

Gość mama klaudii
ze na 100% dziewczynka to dowiedzieliśmy sie jak sie urodziła , bo na usg sie wstydziła pokazac do samego konca, ale cos mi tak mowiło ze bedzie córa i nawet nie zabardzo potrzyłam na takie typowo chłopiece ciuszki.... a rzeczy raczej kupowal;iśmy kolorowe dlatego, ze strasznie mi sie nie podobaja dziewczynki całe w rozu a chłopcy na niebiesko jakos tak staralismy sie zeby było kolorowo to samo z pokoikiem poscielą , śpiworkiem itd...

no ale w sumie co do płci dziecka,to czasem mówią,że ma być chłopak a tu niespodzianka...dziewczynka?:) może zaczne od kupowania uniwersalnych kolorów a z różowymi się wstrzymam:)

Gość zalezy jak wczesniej
ja znow ma takie przeczucie ze bedzie corka strasznie silne :) tak tez mialam z synkiem wiedzialam ze chlopak i na chlopca wyprawke kupowalam :) wtedy sie udalo teraz zobaczymy ;)

Gość AlessandraoO
Ja bym chyba nie dala rady wstrzymac sie do ostatniego miesiaca:) Zapraszam Was do mojego tematu, potrzebuję Waszej pomocy!

no czasami tak jest mojej szwagierce do konca gin mowil ze bedzie synek, pierwsze dziecko wiec wiadomo wszystko na niebiesko, ona tez byla pewna ze bedzie syn a tu polozna mowi ze corka, jej maz byl pewien ze polozna do kogos innego to mowi bo on czeka na syna :-D ja w obu ciazach od samego poczatku bylam pewna co bedzie, nie zawiodlo mnie :) w 1 ciazy plec poznalam w 15 tyg w 2 ciazy w 13 tygodniu i gin sie nie pomylil jednak :)

Gość fajnie mieć taką
parkę :D

Gość formel
Ja jestem w 18 tygodniu, ale z kupowaniem zamierzam wstrzymać się do 8 miesiąca. Po co to wszystko ma stać/leżeć i się kurzyć? Zwłaszcza, że mam 2 pokojowe mieszkanie i najpierw muszę dokonać przemeblowania.

Gość AlessandraoO
Przepraszam, ze tutaj, ale do mojego tematu nikt nie zaglada: Hej.. Rozpoczęłam stosowanie antykoncepcji w formie tabletek. Wzielam jeden blister tabletek Cyprest, pozniej zaczelam drugi. W pierwszym tygodniu drugiego blistra (3 dzień) zdecydowalismy sie na pierwszy stosunek z partnerem. Kochalismy sie bez prezerwatywy, on doszedl we mnie, po czym zapomnialam wziac tabletki! Normalnie biore je poznym wieczorem - 22, tabletke zas przyjelam na drugi dzien okolo godziny 7 rano. Kolejne tabletki biore regularnie - czy jest mozliwosc, ze jestem w ciazy? Co prawda mój chłopak się cieszy, jednak obawiam się, że musiałabym rezygnować ze studiów. Wolałabym, aby jednak to był fałszywy alarm. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi, zanim pójdę do lekarza. Tabletka zostala wzieta po mniej niz 12 godzinach, czyli ochrona powinna zostac zachowana, aczkolwiek byly to moje dni plodne, stad tez ten strach, prosze o Wasze opinie! Moze miala ktoras z Was podobna sytuacje? Pozdrawiam!

Ja w sumie bym kupiła łóżeczko,ale zostawiłabym w pudłach,żeby się nie kurzyło:) haha a chciałam Was jeszcze spytać czy te łóżeczka turystyczne są naprawdę rewelacyjne jak niektóre mamy mówią? Ja przy pierwszej ciąży miałam zwykłe sosnowe łóżeczko i teraz w sumie też zastanawiam się nad drewnianym ale troszkę nowocześniejszym: http://allegro.pl/item789802487_4b_klups_lozeczko_paula_natura_materacyk_gryka.html ładne??

AlessandraoO wydaje mi się,że nie powinnaś być w ciąży, dlatego że w ciągu 12h wzięłaś tabletkę, poza tym w okresie brania tabletek nie ma chyba dni płodnych :) jedynie jeśli nie będziesz brała regularnie tabletek to może wystąpić u Cibie plamienie. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi:)

Gość AlessandraoO
Jestem tego samego zdania, ale dla pewnosci - i troche z paniki postanowilam zapytac. Jutro jeszcze udamy sie z narzeczonym do ginekologa. Chce mu urodzic dziecko, ale jeszcze nie teraz ;) 22 lata to moim zdaniem za malo, szczegolnie, ze oboje studiujemy + to byl moj pierwszy raz.

Gość do mama12tc
jeśli nie wiesz jaka będzie płec dziecka,to proponuje ci na początku kupować coś innego niż ubranka, np. pampersy (różne rozmiary) bo czasem są w promocjach,chusteczki nawilżane,kosmetyki z długą datą ważności, :) może przewijak lub wanienka? ja pamiętam,że kupowałam pampersy i chusteczki nawilżane:) ubranek dużo dostałam więc kupowałam kilka takich wyjściowych :)

Gość nie wiem jak wy
ale ja często zachodziłam do sklepów z odzieżą używaną jak widziałam jakieś ładne ubranka dla małego dziecka:) a naprawdę się opłacało bo były w bardzo dobrym stanie i za grosze:)

Gość ja jak byłam
w 4msc i były jakieś przeceny,promocje artykułów,zabawek itp dla niemowląt to nie potrafiłam obojętnie przejsć :) ubranka kupowałam tak w 6msc no i też lubiłam czasem pobuszować w sklepie z odzieżą używaną bo ubranka za grosiki i czasem nawet z metką :)

ja też jestem w 12 tc i mam już ustalone preferencje jaki bym chciała wózek czy jakie łóżeczko czy jaką wanienkę.. dużo czytam o funkcjach tych rzeczy o zaletach i przydatności.. będąc u lekarza dostałam taką wyprawkę pełną poradników dla przyszłych mam i w jednej z wyprawek jest lista zakupów dla maleństwa.. taka sprytna lista z samimi podstawowymi rzeczami.. poczytałam przeglądnełam ale z zakupami mam zamiar wstrzymać się do 7 miesiąca.. to nie kwestia zabobonów czy kasy czy miejsca przetrzymywania takich rzeczy.. po prostu przyjdzie na to czas.. za to namiętnie przeglądam ciążowe ubrania dla siebie na brzuszek który na razie jest taką małą kuleczką..chyba wkoncu się skuszę na małę conieco..;)

Gość ja jak byłam
w 4msc to już kupowałam ubranka, czapeczki,skarpetki dla niemowląt :) nie mogłam się powstrzymać.... :D a w późniejszym miesiącu koncentrowałam się na kupieniu wózka i łóżeczka :)