Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anna.l

Jaki barszcz jecie na Wigilię

Polecane posty

Wiem ze święta jeszcze daleko ale zastanaiwa mnie jak to jest u was jaki barszcz jecie w Wigilie Bożego Narodzenia i z jakiego regionu jestescie. Ja pochodzę Rzeszowa i tam jadło sie zawsze biały barszcz jednak od kilku lat mieszkam w Dębicy i tu przewaga jest barszczu czerwonego. Jak jest u was

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość u mnie zawsze czerwony
robiony samemu, z buraków z własnego ogrodu. Jestem z lubuskiego. Nie wyobrażam sobie wigili bez barszczu i uszek z kapustą!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość barszcz czerwony
z buraków i uszka z kapustą i grzybami :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
biały to chyba na Wielkanoc? moja mama gotuje czerwony, z buraków, bez mięsa, jest mocno aromatyczny..pycha :) taki z torebki nawet sie nie umywa.. do tego uszka z grzybami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gryczka
Na Boże Narodzenie tylko i wyłącznie barszcz czerwony, pikantny, dużo majeranku, z uszkami grzybowymi domowej roboty. A jestem z Polski centralnej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
U mnie są dwa rodzaje barszczu ;) Jeden na bazie grzybów suszonych,z fasolą,ziemniakami,włoszczyzną ,buraków -zabielany. A drugi czerwony,kllarowny,własnej roboty -służby do picia w kubku ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja tez jestem z podkarpacia u mnie w domu mama zawsze gotowała barszcze czerwony z buraków na wywarze z warzyw z dodatkiem masełka a drugi tzw. czarny podobny do tego pierwszego tylko zamiast buraków dużo suszonych grzybów leciutko zabilany pychota do tego uszka z grzybów maniam juz nie moge sie wigili przez to doczekac i ten karpik smażony z kaszą gryczana :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość maruda jedzeniowa
barszcz czerwony domowej roboty z uszkami domowej roboty (uszka z grzybami z pobliskiego lasu) warmińsko- mazurskie, Elbląg

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dolnośląski barszcz w dwóch odmianach biały i czerwony, u mnie w domu tylko czerwony i uszka z grzybami, moi sąsiedzi jedzą zupę migdałową i grzybową a znajoma zawsze robi barszcz biały, :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja jestem z Mazowsza (Zwoleń) u nas jemy kwasik widzę że chyba nikt tu takiego nie jadł. Jest to postny barszcz z prawd******** oraz odrobiną kapusty kwaszonej. Jest dobry i jak sama nazwa wskazuje kwaskowy. Uwielbiam go.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zablokowało mi prawd***** więc z borowikami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To ja powiem Wam ze u nas zawsze jest grzybowa, i naprawde bardzo ja lubimy. Polecam zdecydowanie tez wykorzystac koncentrat grzybowy Krakusa. Sami przekonacie sie jak moze byc pysznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ales ty durny marketingowcu,spieprzaj ty durny marketingowcu od obrzydliwego krakusa z MSG

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×