Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zulaaa

Jak to możliwe dni nieplodne a jestem w ciązy !!!

Polecane posty

Jak to jest możliwe kochałam sie bez zabezpieczenia co prawda ale to były moje dni niepłodne jakies 3 dni po @ a cykle mam bardzo rególarne 28 książkowe... któraś tez tak miała ??

Gość a niby które dni są
twoim zdaniem płodne u ciebie?

jesli dotąd wierzyłaś że dnie niepłodne dają 100% zabezpieczenia to już przestałaś wierzyć...w końcu!!!

teraz to dziekuje ja jak sie kochałam to nawet jescze nie miałam śluzu plodnego... nie mam pojecia jak jego plemniki mogły dozyc do owulacji... musiały sie zaprzec hehe

no jak ja mam cykle 28 dniowe to powinnam miec dni płodne od 10-16 dc a nie tuż po okresie ;/;/ nie ukrywam ze jestem zaskoczona

3 dni po okresie to juz moze zachaczac o dni plodne plemniki moga przezyc do 7 dni (oczywiscie zaraz pojawia sie odpowiedzi, ze to nie prawda, ale wiem to od swojej ginekolg i z kilku innych zrodel, np w necie) i moglo dojsc do zaplodnienia znajdz sobie wykresy plodnosci w necie i zobacz, kiedy sa dni plodne bo Ty chyba zle to liczylas

nie no z tego co pamietam... to okres miałam krótki chyba trwał 3 no 4 dni i jak sie kochałam to to był ( nie pamietam dokładnie) 7- 8 dnien cyklu... no to to sa na pewno dni niepłodne przy tak rególarnym cyklu co mam... co on ma za plemniki hehehe skubane :)

Dziękuje :) jestem tak zaskoczona ze nawet nie wiem czy sie cieszyc czy płakac ...

Gość taki tam jeden___
Najwyrazniej jendak byly plodne :) Gratuluje :) PS. Polecam ksiazke "Wojna plemnikow", znajdziesz tam odpowiedz na swoje pytanie i wiele innych przydatnych informacji rowniez.

Jeślicykle trwają 28 dni to niby jakim cudem płodne od 10? Na bakier z fizjologią jesteś i stąd takie zaszkoczenie ;)Dni płodne rozpoczynają się w jednym z dwóch przyoadków (decyduje to, co wypada wcześniej):- pojawienie się JAKIEJKOLWIEK zmiany w śluzie, czyli np z uczucia suchości na uczucie wilgoci; ze śluzu kremowego na lepki itp. Tu NIE chodzi o śluz z cechą płodnąale o jakąkolwiek zmianę. Z perspektywy czasu nie jesteś w stanie przypomnieć sobie, czy taka sytuacja nie miała miejsca, jeśli nie zapisujesz codziennych objawów- od najkrótszego spośród ostatnich 3 cykli odejmujesz 21 dni (abo od najkrótszego spośród ostatnich 12 cykli odejmujesz 20 dni) i ten dzień jest ostatnim niepłodnym, zatem JAKIM CUDEM wyszło Ci, że 10 dc dopiero jest płodny? Nawert od 28 dni odejmując te 20 - da 8 a nie 9 jako ostatni bezpieczny.I jeszcze jedno: jeśli spośród ostatnich 12 cykli wystąpił choćby jeden krótszy od 26 dni, to płodnośc rozpoczyna Ci sie w każdym następnym cyklu od 1 dc.Dlatego: zaszłaś w ciażę w dni płodne, tylko nie rozpoznałaś ich bo nie stosowałaś się do zasad ich wyznaczania.

Gość ja kochałam się z mężem
w 3 dniu miesiączki bez zabezpieczenia i zaszłam w ciążę ;)