Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona która nie chce byc mama

Rozwodzimy się, bo ja nie chcę być matką...

Polecane posty

nie chcesz dziecka , a skąd wiesz , że możesz je mieć? Myśmy bardzo chcieli mieć, a nie mamy, i mimo to jesteśmy małżeństwem od prawie 20 lat.

bmblondyn Myślę ze dla jej partnera to nawet nie ma znaczenia...w tym momencie liczy sie tylko i wyłącznie jej wartość rozpłodowa,a tego nie można mylić z miłością...O której(z tego co czytam) chyba co nieco wiesz...

Gość żona ktora nie chce byc matka
Nie sądzę, żeby kogoś miał... choć może nie traci czasu i szuka takiej, co da mu dziecko :(

Gość achchha
"nie zgodzę że dzieci to sens całego małżeństwa..." ... może i masz rację, ale tu nie ma dzieci i ....nie ma małżeństwa... myślę laleczki, że odbiegłyście od tematu. ...tu facet nie chce tej pani...ponieważ nie chce baby "boze jaką my mamy zacofaną spłeczność " - może i zacofana owa społeczność, ale problem ma autorka...a nie "spłeczność" "zaniedba się poświęci dla dziecka a on będzie kochanke bzykał." - zaniedba, albo i nie zaniedba, będzie, albo i nie będzie - ....a mimo to zaryzykuje to, a nie stan bez dziecka z autorką... "zlecualy sie matki polki;] do waszej wiadomosci pustaki nie kazdej marzenuiem jest posiadanie dzieci i poswiecaniu im swojego zycia!kazdy ma prawo je przezyc jak mu sie podoba!" oczywiście, że może to życie przeżywać - ale niekoniecznie z tym panem, którego kocha, bo... on woli pustaka "znam paru facetow ktorzy nie chca dzieci miec..a sa juz dobrze po 30sce i mama podobny problem chca sie ustatkowac"...no to szukamy autorko, szukamy...tylko, że tych "paru", to jak szukanie igły w stogu siana... ...no zakrzykujemy, zakrzykujemy temat macierzyństwa, tylko po co? przecież autorka nie chce mieć dzieci, więc o co ten krzyk?. Nie chce? - nie ma!...tu jest inny zupełnie problem - ona kocha męża...a on...dzieci....:) Wolno jej nie chcieć...powinniście krzyczeć na tego pana, jest tylko jeden kłopot, on jest chwilowo nieobecny, bo właśnie robi jakiemuś pustakowi upragnionego dzidziusia...

Gość jeszxze panna
A autorko ile masz lat? Jesli mozna zapytac

Gość achchha
"sa juz dobrze po 30sce i mama podobny problem chca sie ustatkowac ale kazda napiera na dzieci.. " cie choroba - mają goście pecha!, że nie trafili na was...skoro tyle "atrakcyjnych" lasek nie chce mieć dzieci, to dlaczegoż to owi "chcący się ustatkować" nie trafiają na nie? dziwne prawda?

Gość no bo z facetami różnie
bywa. Mój były zawsze powtarzał, że nie chce dzieci. To ja mówiłam, że w przyszłości bym chciała. A tu nagle stuknęła mu prawie trzydziestka i obudził się, że wszyscy kumple mają już rodziny, dzieci i on też jednak chce. Mi nie było to na rękę, dopiero skończyłam studia, zaczęłam pracę...Więc zostawił mnie dla 17-tki z dzieckiem hahaha!I dobrze się stało. Póki co nie mam jeszcze dzieci i nie spieszy mi się, ale wiem że gdyby okazało się, że nie mogłabym ich mieć, odszedłby i tak... Droga autorko. Mam nadzieję, że się szybko pozbierasz i znajdziesz takiego faceta, który będzie myślał tak jak Ty... Pozdrawiam

Gość żona ktora nie chce byc matka
ja mam 29 lat

Gość dalila z krakowa
mam dziecko ale na matkę się nie nadaję:), i nigdy więcej dzieci mieć nie będę, dla mnie to ogromne poświęcenie,więc rozumiem cię doskonale, jak to jest nie chcieć mieć dzieci twój mąż znalazł pretekst do tego, aby zmienić swoje życie z tobą na inne, gdyby kochał prawdziwie nie robiłby problemu,, pozdrawiam cię:)

Gość Adelinka
taaaa...najlepiej się zmuś! a co to? jak będziesz miała szczęście to mu się nie odmieni...jak to czytam to zaczynam wątpić w to ze człowiek nie działa na popędy i instynkty tylko na rozum...

Gość achchha
"w rodzine mam ciotke ma 52lata maz jest 5 lat mlodszy. dzieci nigdy nie mieli.nie chcieli poprostu, czy sa szczesliwi? musialabys ich zobaczyc i kazda tutaj plujaca jadem.. maja swoje pasje obydowje podrozuja zwiezili pol swiata.. zyja jak sie im podoba i tyle." a czy my uważamy, że to coś nienormalnego? pomyśl maran, zanim sama zaczniesz "pluć jadem"... tu nie ma problemu kobiet chcących mieć dzieci, tylko problem niechcących....oraz chcących panów... Pan Żeleński - Boy zresztą...mawiał..."bo w tym cały jest ambaras..."

Gość achchha
no przestań offermo one mają rozum, nie mają dzieci, ale też problemy....stąd topik...właśnie z nadmiaru rozumu...

Gość Adelinka
mi sie wydaje ze na to ze jako ludzie mamy rozum i możemy wybierać a nie jak zwierzęta-iść na instynkt...Albo jeszcze lepiej w rozmnażanie się mieszać uczucia wyższe.

Gość to dopiero zabawne jest
nie chce miec dzieci = jestem egoistką? Może mi ktoś wytłumaczyć w jakim sensie? Na swiecie ludzi jest az nadto i ciągle przybywa, wiec nikt nie straci na mojej bezdzietności, a może źle myślę?

Gość spotkanie po latachh
achchha śmierdzi mi tu Tolą i innymi "mamusiami" które warczą na kobiety które najzwyklej chcą z kimś pogadać...tak ci nie pasuje ze jakaś kobieta nie ma instynktu macierzyńskiego? Tak kobieta która nie potrafi myśleć racjonalnie (to samo facet) tylko idzie na instynkty i popędy to nic innego jak trochę mądrzejsze zwierzę. Coś mi się wydaje że ty masz tu większy problem od autorki, najmniej masz do powiedzenia poza szydzeniem.

Gość achchha
> a to ci... nie, nie jesteś egoistką - jesteś na pewno wspaniałą, "atrakcyjną" kobietą, podobnie jak autorka, tylko, że jej mąż jakoś tego nie zauważył i wybrał z pewnością w ogóle nieatrakcyjną laskę - pustaka.

Gość achc
> spotkanie... chyba się jednak nie rozumiemy...jaki tu problem mamusiek?, jakich instynktów?, to wy macie parcie na monitor, bo piszecie, piszecie - wciąż nie na temat.. problem brzmi "on mnie nie chce, bo nie chcę mieć dziecka" - tu jest problem z nim, a nie z mamami, które mają dzieci i nie mają problemu. Czego się czepiasz?

Autorko przestań się tym zamartwiać bo skończysz na terapii...Ja mam w pracy takie przypadki, ale one,zdecydowały się na dzieci żeby zatrzymać mężów przy sobie... tu dopiero rozpętało się piekło... dl nich i dla dzieci... to niczym dobrym się nie skończy...Niech każde idzie w swoja stronę...to to co ci mogę powiedzieć...A ty nie siedź w domu, wyjdź do ludzi, zapełnij sobie życie jak się da... ktoś taki nie jest wart twojego czasu...A no i na kafe nie szukaj pomocy...jak widzisz matki polki są wszędzie... chciałabyś być plującą jadem zgorzkniałą babą która potrafi tylko wcinać swoje trzy grosze w temat który ją dotyka(w tym wypadku-niszczenie swojego życia dziećmi)?

Gość kaskadka
ale dlaczego kobiety, ktore chca miec dzieci nazywacie pustakami??

nie wiem kto tu na temat nie pisze? przylazłaś na ten topik żeby ulżyć swoim frustracjom? czy wg.ciebie na temat jest wyszydzanie każdej wypowiedzi? bez bzdurnej hipokryzji proszę...

Gość kaskadka
wasze mamusie tez byly pustakami jak sie na was decydowaly?? Kolezanki, siostry, kuzynki tez sa pustakami bo chca/maja dzieci?? To nie matki polki jak to je nazywacie maja problem tylko autorka

Gość achchha Tola
"ty nie siedź w domu, wyjdź do ludzi, zapełnij sobie życie jak się da.." ..no w końcu "paru ich jest.." do biegu gotowi? - start!

Gość achchha Tola
"przylazłaś na ten topik żeby ulżyć swoim frustracjom? " ochochocho "przylazłam" - podobnie jak ty - a o czym świadczy twoja agresja? - frustracja, czy stan chwilowego wk...nia?

"ale osoba która żyje tylko żeby konsumować wydaje mi się strasznie prymitywna." ...najeść się wydalić i rozmnożyć...to dopiero "nowoczesność"

Tola ty łazisz po wszystkich topikach o kobietach które nie chcą mieć dzieci?! co ci to daje?

Gość wspolczuje wszystkim paniom
ktore mezowi przyznaja racje i sa zadowolone ze swojej rozplodowosci. nie chcialabym byc z nikim, dla kogo bylabym przede wszystkim kims do zaplodnienia. jesli po wypadku nie moglabym miec dzieci- ma mnie kopnac w dupe bo jestem bezuzyteczna. wspolczuje wam plytkich zwiazkow

Gość alu.śka
Jakbym czytała siebie z przed lat . Uzgodniliśmy z mżem ,że nie będziemy miec dzieci , on po 10 latach zapragnął dziecka, ja nie , miałam wspaniałą prace, chodziliśmy na imprezy , kolacje, wyjeżdżaliśmy . Nic nas nie krępowało, było nas stać na wszystko. Po 12 latach złożył wniosek o rozwód. Sprawa odbyła się szybko , płakałam ,błagałam, on też . Nie chciałam dziecka, rozstępów ,nadwagi, nie przespanych nocy, problemów. Minęło następne kilka lat, pragne dziecka, jestem z facetem , który tego nie za bardzo chce, ale cóż natura się zemściła, od dwóch lat nie stosuje antykoncepcji i nie zachodze. Niby wszystko ok, ale może już mój czas minął. Jakbym moła cofnoć czas. Teraz nie mam nawet szans na adopcje, ni e jestem w stałym związku. Mój były się ożenił i ma dwójke dzieci

Gość achchha Tola
> spotkanie inspirację i ....stan poczucia zadowolenia z życia :)

Gość Wasz wybór...
Ja prawdopodobnie nie będę mogła go dokonać i nie będziemy mieli dzieci. Złośliwość losu - mogłoby być odwrotnie i każda byłaby zadowolona.