Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nikita2000

czy to uczulenie???? poradźcie

Polecane posty

witam! jestem mamą 1,5 rocznej córeczki. od paru miesięcy męczymy się z wysypką wokół ust. zastanawiam się z czego to może być... pani doktor do której chodzimy stwierdziła że to może być ze smoczka. przepisała mi maść i dała skierowanie do dermatologa gdyby to nie pomogło. wysypka mijała i powracała. zauważyłam też że nasiliła jej się kiedy zjadła pomarańcze... postanowiłam iść z nią do dermatologa. pani doktor stwierdziła że to jest z czegoś brudnego co wkłada do ust albo brudny smoczek... nie wydaje jej się żeby to było z cytrusów... przepisała maść. po paru dniach zniknęło. wczoraj moja mama dała jej pomarańcze... dziś rano mała wstała no i oczywiście cała zasypana chrostkami wokół ust. co o tym myślicie?????? dodam tylko że jak była młodsza to nic jej się po pomarańczach nie działo a smoczka ma tylko do spania. tzn zaśnie i jej go wyciągam. DORADZCIE

Gość nie ma czegoś
takiego jak chostki :o doradzam całkowite odstawienie smoczka.

Gość nie ma czegoś
takiego jak chrostki :o

Jasne, że to może być od pomarańczy. Czemu w to wątpisz? Cytrusy należą do grupy produktów najsilniej uczulających.

Alergia może być nabyta z wiekiem. Pediatra jest od chorób ogólnych. Z tym problemem wybierz się do alergologa.