Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zal normalnie i tyle

Dlaczego nastała era trgicznych imion dla dzieci?

Polecane posty

----> to prawda. imiona typu ewelina zgadzam sie z Ellinka -moja imienniczka, ze imie Ewelina w latach 80tych nie bylo tak wymyslnym imieniem jak dzis np.Jessika owszem imie jest malo spotykane ale to zaleta byc ta jedna Ewelina w klasie niz osma Ania... pozatym zanim zaczniesz wywodzic sie na temat genezy imion poczytaj troche bo zapewniam cie, ze imie Martyna ( Martina) napewno nie jest zdrobnieniem Marty!!! sa to dwa rozne imiona!

Gość Do hetery
Jasmin to piękne imię :)

Gość haneckaaaa
średniowiecze trwa do 1453 r---upadek cesarstwa wschodniorzymskiego lub 1492 r--- odkrycie ameryki przez k.k. potem rozpoczyna się kolejna epoka- odrodzenie :::)))

Gość Ewelina Hanska od Balzaca...

Gość Hartstikke bedankt
! :D Wyłapało ci "jeb", a to w w Polsce grzech. :P

Gość Kotuś przeczytałaś moją odp.
na poprzedniej stronie? Zachęcam! :P

Gość mama malego Danielka
Hehe, no wlasnie :D

Gość No Martina może być też
żeńską formą imienia Martin, czyli polski Marcin.

Gość znaffca imion
Karac dziecko imieniem władysław, bronisław, bronisława, stanisław, żytomir, i inne P O J E B A N E IMIONA . BO SIE RODZICOM ZACHCIALO ORYGINALNOSCI, J E B N I J C I E SIE W TE PUSTE CZACHY

Gość znaffca a tobie matka natura
powinna akurat utrudnić rozmnażanie, coby słabe elementy wyeliminować z przyrody..

moim zdaniem rodzice zanim obdarza swoje dziecko beznadziejnym imieniem powinni sie zastanowic czy w przyszlosci dziecko nie bedzie sie go wstydzic.. Ja jeszcze jako nastolatka wymyslilam sobie ze nazwe corke Jeżyna, nie znam zadnej kobiety o takim imieniu i nawet nie wiem czy takie wogole jest ale bardzo mi sie podobalo ale w ciazy przemyslalam sprawe i stwierdzilam ze nie chce zeby moje dziecko w przyszlosci tlumaczylo sie za wymysl mamusi ;-) co do wysypu Martynek dodam ze znam ich 3 w wieku ok 4-5lat i jedna w moim wieku, czytalam takze ranking napopularniejszych imon w Polsce i Martyna byla na szarym koncu..

Gość znaffca oryginalne
??? na pustyni zyjesz? dopiero sie urodziles? historii nie znasz? literatury? nawet miasto Stanisławów jest , nie mowiac o królach...

wszystko kwestia gustu kazdy nadaje takie imie jakie chce i nigdy nie bedzie tak zeby kazdemu sie podobalo jakbym miala nazywac dzieci to dalabym takie imiona jakie mi sie podobaja a nie ze wzgledu na jakas mode czy cos mnie sie podobaja imiona oryginalne a bardzo nie podobaja mi sie imiona typu helenka, stasiu, jasiu itd

Gość człowiek zdobi imie a nie na
odwrot. Mnija mam bardzo oryginalne imie ( po babce) , nikt sie ze mnie nie smial, zawsze sie staralam,zeby to imie dobrze sie ludziom kojarzyło, skoro znaja tylko mnie. Bardzo je lubię i modlę sie tylko, zeby nie powstala na nie moda, bo lubie być niebanalna.

Gość Moje3corki
To Tamara Sonia i Anastazja a jak bedzie czwarta bedzie Nadia i cmoknijcie mnie....!

Gość znaffca imion
Do wszystkich zadufanych w sobie p o s r a n y c h rodziców: ŚREDNIO 3-4 DNI W TYGODNIU JESTEM W SZKOŁACH PODSTAWOWYCH I WIDZĘ JAK DZIECI ŚMIEJĄ SIĘ ZE SWOICH RÓWIEŚNIKÓW O DZIWNYCH IMIONACH. I co z tego że jest miasto Stanisławów ( a raczej wies), to powód do nadania dziecku imienia? Raz w kościele ksiądz wyczytuje dzieci i padło Władysław, od razu poruszenie w kościele. Nie spełniajcie swoich dziwacznych fantazji kosztem dzieci !!!

Gość Ty znaffca ile klas
tej szkoły dotychczas zrobiłeś, co? Pytam, bo słownictwo masz paskudnie ubogie...

Gość Moze na wsiach sie smieja
ja sieNIGDY NIE Z TYM NIE SPOTKALAM! a mialam w klasie w latach 80tych Zuzie Wiolette Luize i Teodozje Leopolda

Gość znaffca imion
Mówie debilu prostym językiem, żebyś zrozumiał! W miastach się głównie śmieją! Wioletta i Luiza to całkiem normalne.

Gość Tak normalne w latach 80
Luiza? no wioletta to po Villas ok. W tamtych latach byly Agnieszki Gosie Kasie Moniki Anie Beaty itp.

Gość znaffco sam debilem jestes

Gość AniczkaPiczka
A czemu ty tak nie panujesz nad emocjami znafco?

Gość znaffca imion
Ja nie panuje?

Gość AniczkaPiczka
no ty..Obrazasz tu wszystkich i wyzywasz od debili pojebow.. cos nie tak z glowka?

Gość znaffca imion
A czy normalny człowiek daje powalone imie dziecku dziecku?? NIE

Gość a ty jak masz na imie

widzę, że tu znawców jak mrówków... mam pytanie - imię Honorata - to nowość, kicz, stary oryginał czy brazylijski serial? Chciałabym poznać zdanie profesorków. Bo mi się Honorata podoba.

Gość Mam na imie Honorata
Fajne imie. Staromodne, alle spotykane obecnie. Honorka, Honorcia. Imie godne i pelne honoru, a jednoczesnie bardzo dziewczece. Mnie sie podoba.

Gość dla nowoczesnych
i znudzonych tradycja tu sa pomysly imion wspolczesnych Dziewczynka Chlopiec Pochodzenie Spoka Spoki od Spoko Natopka Natopek od Na topie Gugla Gugiel od Google Jestesmy jedyny narodem na swiecie ktory obsmiewa wszystko co krajowe i tradycyjne i szuka oryginalu. Szydzimy z 'niesmiertelnych salatek imieninowych i barszczykow'' i innych tradycyjnych potraw. Inne narody wpieprzaja w kolko to samo ( patrz ryz, sushi, makaron) i szczyca sie 'tradycyjna kuchnia' a dzieciom w kolko daja na imie Mei lub Luigi i sa z tego dumni. Tylko nam potrzeba wymyslac Zanety, Zakliny, Roksanki, Brajanki i temu podobne. O Donaldzie juz nie wspomne z uwagi na szacunek dla postaci publicznej :-) Od kiedy Konradek brzmi lepie niz Wladek? A moze Klaustrofobiuszek, nikt jeszcze takiego nie ma.