Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiewiórka97

WIĘCEJ ENERGII

Polecane posty

Z tymi biegami to może lepiej się teraz już wstrzymać i poczekać do wiosny?;) Bo przy tej aurze i temperaturze to tylko zapalenia płuc się można nabawić... Ale już jakiś aerobik, siłownia czy basenik, to wydaje mi się super pomysł:)

Gość plik
Przeciez zimą biegi mogą być równie fajne :) Wystarczy ciepło się ubrać i myślę, że nie będzie źle ;)

Mnie też jakoś nie biorą biegi zimą:( brrr. Wolę sport w cieplejszych miejscach. W ogóle jestem ciepłolubna:)

Tez sobie biegania w zimie nie bardzo wyobrazam wiewiorko:). Rozumiem Cie. Ale fitness lub silownia-na to mam ochotke jak najbardziej :)

Ach, jak sobie przypomnę te wszystkie lata, jak mieszkałam z rodzicami i całą zimę można było śmigać na nartach... A teraz to faktycznie, zima w mieście, to jedynie pozostaje siłownia, basen czy aerobik. Niby też fajnie, ale do desek strasznie tęskno...

Gość ja mam podobny problem
rozważam użycie amfetaminy, bo roboty w najbliższych tygodniach sporo i nie mam czasu na zmianę tryby życia (kawę i tigery żłopię litrami i niewiele to daje). Z drugiej strony boję się używać nielegalnych środków. Może ktoś zna jakieś łatwo dostępne leki np. z efedryną?

Nie no, chyba w nawet najbardziej napiętych i nerwowych okresach nie warto sięgać po dragi... Takie jest moje zdanie. Zawsze jakoś wszystko da się ogarnąć, mimo że nie jest łatwo;)

Gość plik
Nie lubię siłowni. Ani grupowych wygibasów typu areobic. A biegać lubię. Też jestem zmarzluchem, ale przecież kiedy się biega, to jest ciepło ;)

Czlowieku, "dejze spokoj" z efydryna;). Nartki- swietna sprawa. Ja mam tylko taki problem, ze wychodze rano i jak w amoku: zjazdy caly dzien. Szkoda mi nawet czasu na jedzenie. A na drugi dzien nie moge sie ruszyc. Moze w takim przypadku tez pomagalaby ta l-karnityna :?

nji chodzi o to, że nie masz energii po nartach czy takie zakwasy straszne. Amfetamina to już przesada. Nawet nie będę komentować. Takie suplementy jak l-karnityna mogą przyjąć, bo to naturalna substancja, którą produkuje nasz organizm.

nji, podczas jazdy na nartach nigdy nie stosowałam l-karnityny, ale za niedługo prawdopodobnie pojadę w Alpy (po raz pierwszy!) i wtedy, jak przez tydzień całymi dniami będę jeździć, to też planuję to stosować;) W końcu wiesz, sport to sport, nieważne jaki, ważnie, że regularnie;)

Gość mówmy mało lecz konkretnie
Miałam tak samo jeszcze niedawno, codziennie zmęczona, ciągle bym spała. W końcu kupiłam sokowirówke - codziennie pije przynajmniej litr soku z jabłek marchewki itp. do tego w aptece kup sobie żelazo, jedz warzywa. ja np. do tego kupilam tabletki z kofeiną i guaraną w sklepie dla koksów takie na spalanie tłuszczu itd i biore je do treningów-przynajmniej 4 razy w tygodniu jestem na aerobiku ale to juz od dłuzszego czasu. a soki i witaminy pomogły mi i po dwoch tygodniach nawet niecałych poczulam wielka ulge. i odrzuciłam kawe :) mam lepszą cere i czuje sie swietnie. polecam !

Mam bardzo slabe miesnie, wiewiorko :). Terrarum- to nie jest zla mysl. I niedlugo juz bedzie mozna jezdzic na nartach :)

nji, a dziwisz się, że następnego dnia masz zakwasy, skoro zjeżdżasz cały dzień i to jeszcze pewnie bez rozgrzewki?

Chyba trzeba powoli przyzwyczajać mięśnie do wysiłku, po jakimś czasie robią się naprawdę wytrwałe, tylko regularnie ćwicz nawet w nie wielkich ilościach ,a le regularnie. Ja też już nie mogę się doczekać sezonu narciarskiego:) Biorę deseczkę i marsz na stok. Droga "mówmy mało lecz konkretnie" mówisz, ze zrezygnowałaś z kawy ,ale środki z kofeiną bierzesz? I to się nie kłóci, nie wyklucza? Jak to jest?

Zdrowy tryb życia swoją drogą, ale z niektórych mniej zdrowych rzeczy ja osobiście nigdy bym nie zrezygnowała... I kawa jest jedną z tych rzeczy;) Ale z drugiej strony gdyby nie ta niezdrowa kawa, to nie wiem, jak inaczej znalazłabym w sobie siły, żeby dziś z samego rana podreptać na aerobik;)

Gość plik
Wiesz, z jednej strony kawa jest niezdrowa. Z drugiej, przy niektórych przypadłościach może pomóc:) Chociaż uważam, że lepiej "dodawać" sobie energii w inny sposób:)

szach:) czepiasz sie ;) :D. Pewnie, ze jezdze z rozgrzewka, tylko w amoku. I wtedy nie odczuwam takiego zmeczenia. Na drugi dzien natomiast odczuwam tylko zmeczenie. Nawet nie moge sie obudzic, przesypiam caly dzien. Co do kawy- nie umiem bez niej zyc. Poranek bez kawy- to i dzien bez zabawy :)

Wiesz wiewiórka, ja myślę, że tego tak naprawdę nikt nigdy dokładnie i naukowo nie określił;) No bo niby dlaczego na jednych działa, na innych nie, a jeszcze innym się wydaje, że chyba działa, ale nie wiedzą czy to nie efekt placebo... Na mnie w każdym razie działa i nie wnikam dlaczego;) Jeśli na zasadzie placebo, to niech działa choćby tak;)

Pewnie, ze tak. Najwazniejszy jest efekt. To samo sie tyczy cwiczen. Sa takie, ktore wykonujemy dlugo i zmudnie i nie przynosza rezultatow- a bywaja tez takie, ze seria paru powtorzen codziennie zdziala cuda.

Ja się wcale nie czepiam, chciałam tylko pomóc. Chciałam dobrze, a wyszło jak zawsze.. W takim razie, skoro jesteś po rozgrzewce, a nadal masz zakwasy to też pomyśl o l-karnitynie :)

Ale mi chodziło o to, czy kofeina w kawie nie jest równa kofeinie pod inną postacią? bo ktoś pisała, ze kawe odłożył, ale przyjmuje tabletki z kofeiną. I chciałam wiedzieć jaka jest różnica. A l-karnitynę przyjmuje się co dziennie czy tylko przed zajęciami ruchowymi?

Drogi szachu, wiem, że się nie czepiasz;). I dzięki za pomoc. Obawiam się jednak, że zjazdowy amok nie sprzyja pamięci o zabraniu na stok tabletek, przepijaniu ich woda podczas polykania i takie tam :/.

Aj, nie ma co sobie tutaj dogryzać. Wiadomo, że każdy chce dobrze i nikt nic złego nie ma na myśli. Więc czyście atmosferę:) I lepiej odpowiedzcie na moje pytanie.

Wiewiórka, z tą kofeiną to wydaje mi się, że różnica jest przede wszystkim mentalna;) Wiesz, mnie kawa pobudza, ale nie wiem, czy gdybym np. zażyła kofeinę w tabletce, nie wiedząc co to, to nie wiem, czy tak samo by mnie pobudziło;) Bo zakładam, że kawa może na mnie działać na zasadzie placebo;) A l-karnitynę zażywasz przed wysiłkiem;)

wiewiorko:). przeciez jest milo :). nie zabieram pojecia w rozmowie o kofeinie, bo nie zglebialam nigdy tematu ;/

Ok:) to ja juz nie sieję fermentu. Myślałam, ze kofeina w tabletkach będzie jakaś bardziej pobudzająca niż kawa. A l-karnityna tylko przed wysiłkiem? Na co dzień nie brać?