Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chciałabymsiezapytacWas

razem czy osobno?

Polecane posty

Gość chciałabymsiezapytacWas

Spicie z dziećmi czy dzieci spią w łóżeczkach? Mam na mysli dzieci od 2 do 6 miesięcy. Jeżeli z dziećmi to jakie posłanie one mają? Śpią na Waszych poduszkach czy robicie osobno posłanie dla dziecka obok?

Gość osobno śpi
śpi osobno w swoim pokoju, wstaję karmić cycem co 3 h

moj spi ze mna tylko ze bez poduszki a ma 9m . wiele razy chcialm eksmitowac go do lozeczka ale ja przez to ciagle wstawanie do niego : czy sie nie odkryl , czy oddycha itd nie wysypialam sie a tak zasypia kolo 20-20.30 i spi nawet do 9tej (w nocy dwa razy dostaje flache z mlekiem)

Gość już mamunia
Moja córeczka od urodzenia śpi w swoim łóżeczku a od roku w osobnym pokoju ... Teraz ma ok.3 latka.

Mój ma teraz 4 lata ale od samego początku spał w swoim łóżku i w swoim pokoju.Do miesiąca życia małego spałam z nim w pokoju,ale w osobnym łóżku.

Gość do olawd
Karmisz 9 miesiecznego dzieciaka 2 razy mlekiem w nocy??? to jakas porazka! jest juz chyba za duzy na mleko nocne?

Gość mama malego Danielka
Osobno. Narazie spi w koszu obok naszego lozka (ma 12 tygodni), ale niedlugo juz z niego wyrosnie, wtedy przeniesiemy go do jego pokoiku.

witam synek spał ze mną 3 pierwsze miesiące ponieważ miał kolke baliśmy sie z mężem że niebedzie chciał spać w łóżeczku ale niebyło tak źle. ale pozostało usypianie w naszym łóżku ale całą noc spi " u siebie". Jakub nasze największe szczęście

Gość PysiaQ
w swoim łóżeczku...przesypia ladnie noce..ma 7 miesiecy:) Lenka nasza miłość...

Od urodzenia w swoim wlasnym lozku. Ma cztery miesiace i przesypia cala noc od 20-6 rano.

Gość w kołysce
obok naszego łóżka. Nad ranem po karmieniu biorę córkę do nas do łóżka i tak razem dosypiamy jeszcze 2 godzinki.

teraz śpi już oddzielnie. jak się urodził to do 4 miesiąca spał z nami. na początku nie mogłam wstawać do niego w nocy i bylo wygodniej jak spał koło mnie, później strasznie ulewał i balam się żeby sie nie zakrztusił, a później był już większy i go eksmitowaliśmy :P nadal budzi sie w nocy, obecnie nie chce juz jeść ale przynajmniej 3 razy picie musi dostać. czasem w nocy chce iść do naszego łóżka, zawsze mu pozwalam i np od 3 śpimy razem. zawsze synek miał swoje posłanie na środku, pomiędzy mną i mężem. układam go spać na specjalnym klinie zeby miał główkę wyżej od reszty ciała (przez to ulewanie - przestał ulewać ok 8-9 miesiaca)

Gość mama duo two
Córka spała ze mną dość długo, bo ulewała okropnie i w zasadzie moje noce były czuwaniem, żeby sie nie zakrztusiła. Ale od kiedy przesypia spokojnie nocki, to śpi w swoim łóżku. Od 1,5 roku życia śpi w dorosłym wyrku, a ma spore, więc kręci się po nim jak bąk. W nocy nie je od 6 miesiąca życia i od tego czasu śpi ładnie całe nocki. Synek natomiast skońćzył 8 miesięcy, od miesiąca w zasadzie śpi całą noc, a jeśli się przebudzi, to tylko dlatego, ze zaklinuje się w dziwnej pozycji:p i nie może obrócić (przeważnie śpi na brzuszku). Od urodzenia śpi w łóżeczku, w pokoiku z siostrą. No i od miesiąca nie je w nocy, jak zasnie o 19.30-20.00 tak śpi do 6-6.30 rano.

Moja córeczka ma 8 tyg i d urodzenia śpi z nami w łóżku, w rożku, na kocyku. Nie wyobrażam sobie zeby Mała w nocy spała w łózeczku, a tym bardziej w innym pokoju.

mój od początku spał osobno. nie rozkopuje się bo ukłądam go w śpiworze. im dłużej dziecko śpi z rodzicami tym trudniej wyrzucić go później do włąsnego łóżka.

moja córeczka spi z nami. jak była malutka to z lenistwa bralam ją do siebie do łóżka i niestety teraz mamy ogromny problem z eksmisją. kilka dni z rzędu spała juz w łózeczku, ale zyczyła sobie bujania przed zaśnieciem. jak spi z nami budzi sie czasem w nocy i spi dalej, a jak w łózeczku i sie przebudzi - woła mnie i musze ją bujac, znosic kotki do łózeczka, roboty na ok godzinkę, a o 4 rano to się wydaje wielkim problemem :-)

Gość kikikukuy
Osobno. W nocy chce się wyspać a nie co 5 minut się budzić bo wydaje mi się że któreś z nas mogłoby przycisnąć dziecko.

a dzieci zajmują sporo miejsca. poza tym łóżko to jest to miejsce gdzie w końcu po całym dniu jestem sam na sam z mężem. i ni chodzi tu nawet o seks. jak już leżemy lubimy sobie trochę porozmawiać i mieć chwilę dla siebie. nie koniecznie do tego obrazka pasuje mi dziecko:)

Gość a ja rozmawiam z męzem
a dziecko lezy obok :)

rozumiem. ale ja i tak wolę calkiem sama. nie muszę uważać, cicho rozmawiac itp. lozko jest nasze a dziecko w wyjątkowych sytuacjach moze byc w nim gosciem