Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pit pit pit pit pit

Czy muszę wypełniać PIT?

Polecane posty

Gość pit pit pit pit pit

Nigdy nie wypełniałam PITu, bo nie pracowałam. Obecnie mam za sobą w tym roku kilka umów o dzieło na kwoty kilkaset zł każda. W przypadku każdej z nich wszystko było legalnie, pracodawca potrącał mi ten podatek dochodowy, tak, że brutto była inna kwota a dostawałam inną-niższą. Czy skoro ten podatek został już wpłacony do urzędu skarbowego przez pracodawcę, to ja muszę jeszcze wypełniać jakiś PIT?

Gość każdy kto maił jakiś dochód
w r 2009 musi wypełnić pit do końca kwietnia 2010

Oczywiście że musisz!! Niech ci do głowy nie przyjdzie olać sprawę bo skarbówka się czepia, oj czepia!

Gość musisz
do lutego ten z kim miałaś umowę musi ci przysłać pit 11 na podstawie którego wypełnisz odpowiedni pit do urzędu.

a tak w ogóle... nie chcesz zwrotu pieniędzy? jeśli nie masz więcej niż 3091 brutto za cały rok to nie obowiązuje cie podatek od dochodu.

Gość pit pit pit pit pit
Aha, to będę się musiała dowiedzieć co i jak. Tylko w takim razie zrobię to w przeciwieństwie do 99% Polaków nie 30 kwietnia, tylko wcześniej:P

no wiesz, ja w lutym sie rozliczam, mam wszystko załatwione, łącznie ze zwrotem na konto bankowe w marcu już. A rozliczam się w Wawce, więc roboty mają, ale jakieś sprawne babki tam pracują :)

Gość a jeśli mam z umów o dzieło
więcej niż te 3091 zł a podatek odprowadzał ten co zlecał dzieło, to czy będę musiała coś dopłacać, czy po prostu nie będzie zwrotu?