Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cieślik

czy pisanie bez interpunkcji i bez używania ortografi to człowiek niema wartosc

Polecane posty

Gość babcia krysia
ma

samanto wyobraz sobie że tak i mam dola niby nic mnie to nie obchodzi ale czy przez to nie jestem dobrym czlowiekiem?

Gość babcia krysia
zartujesz?

Gość hadzia
no tak piszecie a dawno temu mzoe z 3 lata temu pisalam na tym forumie i kazdy mi ejhcal za to ze robie bledy ortograficzne

Nie uzywam interpunkcji z powodow technicznych. Nie wszystko i nie wszedzie ja lapie i poprawnie wyswietla. Stosowanie kropeczek i kreseczek nad literkami w internecie to czasem ograniczenie, wiec czasami lepiej ich nie uzywac. Ja dla zasady w ogole nie stosuje w swiecie wirtualnym.

Gość babcia krysia
kiedys mi bardzo przeszkadzalo, ale od jakiegos czasu zdarza mi sie popelniac smieszne bledy ort. i stalam sie tolerancyjna :) bardziej razi chamstwo niz byki ort.

Cieślik, ja jestem polonistką z wykształcenia i zamiłowania, i powiem Ci szczerze, że w dupie mam jak kto pisze. Nie tym mierzy się wartość człowieka. Zresztą niektóre reguły sa bardzo elastyczne i często ulegają zmianom, obecnie nawet językoznawcy spierają się, która norma pisowni polskiej obowiązuje obecnie. Zresztą nie będę wnikać w szczegóły. Ortografii zawsze można się nauczyć a jej znajomość nie decyduje o wartości człowieka. Pozdrawiam.

Gość frentii
ortografii jak juz:O

Gość babcia krysia
cieślik, nie wiem do kogo pijesz, ja tylko wyrazilam swoje zdanie wyzej masz opinie fachowca glowa do gory :)

Cieślik, nie mierzy się człowieka miara jego interpunkcji, ale! o ile przyjemniej się czyta tekst bez większej ilości błędów. :)

dzięki babcia mam doła bo jestem całkiem spoko a po opini tego pana jakoś niewiem co mam myśleć

Gość razi brak interpunkcji
bo brak przecinka czasem radykalnie zmienia znaczenie, nie wiadomo, gdzie ktos zmienia mysl i mowi o czyms innym, bo gada ciagiem i mysli, ze rozmowca jest jasnowidzem i czyta w myslach :O trudno sie czasem dogadac i zrozumiec o co komus chodzi.

Hmm... wiadomo, że w gruncie rzeczy należy przestrzegać zasad ortografii i chociaż podstawowych zasad interpunkcji... ale popełnianie błędów nie przekreśla człowieka, nie popadajmy w paranoję. Denerwuje mnie ciągłe poprawianie innych. często jest tak, że ten, który poprawia sam nie zna zasad, a tylko się wymądrza...

Gość frentii
opinii:O Jak mozna byc takim ignorantem?:O Przeciez w kazdej przegladarce jest funkcja sprawdzania pisowni, tylko ze trzeba chciec poprawnie pisac:O:O

Konkluzja: starajmy się pisać poprawnie i uczmy się na własnych błędach, każdy je popełnia :D

Gość babcia krysia
cieślik, ja bez problemu czy Ty sie wszystkim tak przejmujesz? przeciez to tylko... slowa :)

Gość frentii
Aky, co ty chrzanisz, jakie wymadrzanie? Ja nigdy nie mialam problemow z ortografia, a odkad czytam kafeterie, to coraz czesciej zagladam do slownika, a ignoranci walacy byka za bykiem nie potrafia zdobyc sie nawet na taki wysilek:O