Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

koktajl84

hallowen w polsce

Polecane posty

Gość precz z halołin
Ja? POLAKIEM!

Gość precz z halołin
23:02 [zgłoś do usunięcia] koktajl84 to dlaczego nazywasz siebie zerem, smieciem i innymi takimi? Możesz mi kurwa nie wciskać że coś napisałem kiedy tego nie napisałem? Prosił by cię o to kurwa bo to nie ładnie. Gdzie jak do chuja określiłem Polaków takimi epitetami? Czy umiesz czytać ze zrozumieniem? Bo wydaje mi się że nie...

no fakt, typowy z ciebie pola. brak ci kultury i nie potrafisz prowadzic normalnej konwersacji (ktora polega na wymienianiu sie pogladami). niestety, nie jestes zbyt ogarniety, zeby wymyslic argumenty przeciw halloween (no coz, nie kazdy musi byc inteligentny ;) ) i wyzywasz, bo to jest najprostsze prawda?

Gość precz z halołin
23:09 [zgłoś do usunięcia] ciotella Może zajmij się swoją kulturą lepiej? koktajl84 ma problemy ze zrozumieniem czytanego tekstu i wpierdala mi się że coś napisałem podczas gdy napisałem coś innego i ja mam z nim prowadzić dyskusję?

Gość precz z halołin
"niestety, nie jestes zbyt ogarniety, zeby wymyslic argumenty przeciw halloween (no coz, nie kazdy musi byc inteligentny ) i wyzywasz, bo to jest najprostsze prawda? " A weźcie się może za naukę czytania ze zrozumieniem? Czy nie podałem argumentów przeciw hlołin? Jeśli masz problem z wyłapaniem ich z mojego pierwszego postu to raczej z nas dwojga ty masz kłopoty z inteligencją. Ja przynajmniej wiem że zdanie rozpoczyna się z dużej litery.

teraz z kolei czepiasz sie ortografii :D oto kolejny dowod na to, ze nie masz argumentow, zeby moc prowadzic ze mna dyskusje na temat HALLOWEEN 🖐️

Gość precz z halołin
A chuj ci w dupę! Z żałosnymi polaczkami nie będę dyskutował!

Gość Jestem przeciw temu
Po pierwsze nie jest to nasza tradycja,w naszej traadycji najbardziej zblizone do tego swieta sa "Dziady", W najbardziej pierwotnej formie obrzędu dusze należało ugościć, (np. miodem, kaszą i jajkami) aby zapewnić sobie ich przychylność i jednocześnie pomóc im w osiągnięciu spokoju w zaświatach. Wędrującym duszom oświetlano drogę do domu rozpalając ogniska na rozstajach, aby mogły spędzić tę noc wśród bliskich. Echem tego zwyczaju są współczesne znicze. Po drugie swięto typowo komercyjne, wymyslone tylko i wyłącznie w celu zarabiania - wypaczony pierwotny charakter tego święta. Halloween wywodzi się z celtyckiego obrządku Samhain. Ponad 2 tys. lat temu w ten dzień żegnano lato, witano zimę oraz obchodzono święto zmarłych. W nocy z 31 października na 1 listopada pogański bóg śmierci Samhain uwalniał duchy zmarłych. Wezwane przez boga śmierci dusze zmarłych swoje winy odkupywały pod postacią zwierząt. Aby odstraszyć złe duchy ludzie palili ogniska i przebierali się w dziwaczne stroje. Szanujmy nasza tradycje, która jest równie bogata, a nie małpujmy wszystko. Zresztą skomercializowane przez amerykanów.

jeszcze jedno halołin, jezeli masz jakies argumenty przeciw halloween to przedstaw je normalnie jak czlowiek, ktory przynajmniej skonczyl podstawowke, bo nie zamierzam czytac twoich wypocin, w ktorych co piate slowo to kurwa 🖐️

W koncu jakas sensowna wypowiedz:) Dzieki wielkie za to. Czuje ze moja rozprawka bedzie na 5 ;) pozdrawiam

ja tez nie jestem entuzjastka tego swieta, ale wkurza mnie, jak ludzie najezdzaja na halloween a w walentynki wysylaja sobie kartki jak szaleni, organizuja specjalne randki, albo co gorsza placza bo sa sami :O

problem w tym, ze Polacy nie potrafia szanowac swoich tradycji, tylko wola zgapiac od zachodu. cudze chwala a swego nie znaja

Gość Jestem przeciw temu
Jestem tez przeciwnikiem "Walentynek", bo to znowu przeszczepione i własciwie obce nam kulturowo swięto, tym bardziej, że mamy w tradycji podobne święto i do tego obchodzone w "milszej" porze - "Noc Swietojańska" Walentynki są natomiast świtnym posunięciem marketingowym - bo trafiają w martwy okres, gdy wiekszość konsumentów otrzasneła się już z "szoku Bozonarodzeniowego" i skłonna jest już wydac jakies pieniądze... Komercja, komercja, komercja....

Gość precz z halołin
23:31 [zgłoś do usunięcia] ciotella problem w tym, ze Polacy nie potrafia szanowac swoich tradycji, tylko wola zgapiac od zachodu. cudze chwala a swego nie znaja Ty suko plagiatowa! Jak ja kurwo o tym napisałem to kurwa było źle, a teraz kurwa sama powtarzasz moje wypowiedzi! S P I E R D A L A J ! Kurwa to sie nazywa PLAGIAT!

tyle, ze w naszym kraju swietowanie w noc swietojanska nie jest popularne. uwazam, ze ktos powinien wziac sie za promowanie naszej tradycji, bo zaloze sie, ze mlodzi ludzie niewiele wiedza np o owej noc swietojanskiej, sledzika kojarza tylko z naszej klasy, o topieniu marzanny nie wspomne. jezeli dalej tak bedzie, to za pare lat te tradycje zanikna, a zamiast nich na dobre przyjmie sie halloween, walentynki itp

Gość precz z halołin
A wypierdalaj! Kurwa nie będziecie bezkarnie powtarzać moich wypowiedzi!

Gość precz z halołin
22:53 [zgłoś do usunięcia] precz z halołin Tylko debile, dzieci debili i pederaści/pederastki, oraz żałosne polaczki (nie mylić z Polakami) obchodzą walentynki i halołin! Nie mam szacunku dla ludzi którzy obchodzą te zwyczaje i ci ludzie są zerami intelektualnymi! Czy mało w Polsce mamy własnych świąt i obrzędów aby importować je z zagranicy? Np. dziady albo noc kupały? Czemu do k**wy nędzy nie obchodzicie naszych Polskich, Słowiańskich świąt? K**wa ja się was pytam czemu k**wa? Śmiejecie się z Amerykanów że są głupi, ale wiecie co? Oni mają coś czego wy nigdy mieć nie będziecie! Oni są dumnym narodem a wy jesteście tylko pustym społeczeństwem które nawet swojej tradycji nie potrafi uszanować i importuje tradycje od innych narodów. Jesteście nikim! Zerami! Śmieciami! Żałosne polaczki! TO JEST MÓJ POST! PO TYM JAK GO NAPISAŁEM TO TE DWIE KURWY NA MNIE NASKOCZYŁY A TERAZ SAME POWTARZAJĄ TO CO NAPISAŁEM! KURWY WY SPLAGIACIAŁE!

halolin, trollu zidiocialy, czy ty nie rozumiesz, ze nie masz monopolu na swoje poglady? :D

trudno wyczytac cos sensownego z tego stosu obelg i przeklenstw, ktore nazywasz swoja wypowiedzia :(

Gość precz z halołin
MICROSOFT MA MONOPOL, TP SA MA MONOPOL, PKP MA MONOPOL... I JA TEŻ MAM MONOPOL NA SWOJE POGLĄDY! DOMAGAM SIĘ PRZEPROSIN OD WAS OBU! NAJPIERW MNIE ZAATAKOWAŁYŚCIE W ZWIĄZKU Z MOJĄ WYPOWIEDZIĄ A TERAZ PISZECIE TO O CZYM JA WCZEŚNIEJ NAPISAŁEM! MACIE ZAŁOŻYĆ OSOBNY TEMAT W KTÓRYM MAJĄ SIĘ ZNALEŹĆ PRZEPROSINY W STOSUNKU DO MOJEJ OSOBY!