Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adammmmmmmm

moja zona chce miec cc jak jej to wybic z glowy?

Polecane posty

Gość autorze....
Daj jej na cesarkę! Gwarantuję że o kolejnej nie będzie chciała słyszeć:-D Naiwne gówniary myślą że cesarka to jakiś cudowny wynalazek i nic nie boli i jest cacy:-DWierz mi na słowo ,może nie boli w trakcie porodu....za to po:-O.....nie polecam:-D

Moj maz niemial prawa glosu jak chce rodzic i to nie ja sobie tak zarzadzilam tylko sam taki byl,wysluchal, pocieszy i akceptowal moje decyzje. To jestmoje cialo i wiem co jest dla niego najlepsze, podam prosty przyklad kiedys robili wyrywanie zeba bez znieczulenia, pozniej ze znieczuleniem ale na poczatku ludzie sie teog bali i uwarzali to za zle, wpuszczanie do organizmu spubstancji znieczulajacej, ludzie sie bali co to takiego na jedno pomaga na drugie szkodzi, teraz nikt zeba bez znieczulenia nie wyrywa wiec do cholery czemu kobieta nie ma rodzic cc lub z ZZOß

nastepna naiwniara no wlasnie daj jej na cesarke i bedzie dobrze pozniej powie ze porod to cos pieknego i przyjemnosc!tak jak ja mowie a mialam cc!!

Gość adammmmmmmm
moze za bardzo panikuje, dla jasnosci przy zonie tego nie okazuje, nie mowie jej ze nie ma chciec cc itp... jak jej zalatwic to cc skoro nie ma wskazan? ile to moze kosztowac? jestesmy z poznania

Gość ntyhyhyh
znajdz jakiegos lekarza, np. psychologa czy psychiatre ktory wystawi zaswiadczenie o zlym stanie psychicznym i nieprzygotowaniem do porodu naturalnego (depresja, nerwica) i juz. dasz dla lekarza koniak, czekolade i kilka zl w kopercie i wszystko staje sie mozliwe

Ja miałam cesarkę ze względów medycznych. I powiem że na jeszcze jedną bym się zdecydowała. Pomimo że mój synek ważył 2540g i bym mogła rodzić naturalnie gdybym mogła.Ale ja nigdy nie będę mogła tak urodzić jestem za szczupła.A cesarka tak nie boli jak to się wydaję. Ja dostałam tylko środki przeciwbólowe które dają zawsze i potem nie chciałam jak mnie tak nie bolało.Wiadomo zdrowiej jest naturalnie rodzić ale też niesie za sobą konsekwencję.

nie wiem ile to kosztuje bo nie mieszkam w polsce i nie wiem ja sie to zalatwia kolezanka miala chyba 1000 wreczyla torche duzo, ja mialam oczywiscie za darmo bez problemu, jestem zdnaia ze jak kobieta twierdzi ze najlepsza jest dla niej cc to zazwyczaj tak jest!a jak sn to sn, najgorzej jest jak kobieta nastawiona na sn musi rodzic cc bo spowidzewala sie czegos innego i jest panika!Ja wiedzialam od poczatku ze cc choc w moim przypadku jak sie okazalo nie mialam innego wyboru, choc jak jeszcze nie wiedzialam zemusi byc cc to i tak powiedzaioal lekarzowi tylko cc nic innego mnie nie interesuje, generalnie wiedzaial od poczatku jak to bedzie wygladac i wiedzialam co i jak, znieczulenie mialam od pasa w dol maz obok, pelna swiadomosc, bylam do teog stponia swiadoma co i jak ze jak uslyszalam swistajacy odglos wiedzialam ze zostala przecieta macica i leca wody plowode i ze jesze sekunda i dostane moich chlopakow na reke, przec caly prod nasluchiwalam i tlumaczylam mezowi co bedzie, choc on zaintereoswany nie byl i nawet mnie nie sluchal bo sie stresowal, wiec zaufaj swojeje kobiecie a ona sama bedzie wiedzaia co jest dla niej najlepsze!

Gość Zespół Pataua
Znalazły się wielbicielki cesarek :D Proponuje nie rodzic WCALE bo to boli i po co się męczyć. W Holandii bardzo popularne sa porody w domu, bez lekarza i bóg wie jakiego sprzętu za bóg wie jaką kasę, jest tylko polozna i dziwne ze wiekszosc tamtejszych kobiet jest za porodem w domu a nie za wynalazkami. Znalazly sie polskie ksiezniczki na ziarnku grochu.

tak znalazły się księżniczki a co nie wolno nam moje ciało moja decyzja!!!! i tobie nic do tego! a cipkę mama cala bez skazy i mam satysfakcje! chcesz żyć w średniowieczu żyj twoje prawo ale nam daj żyć po swojemu!

ja miałam cc i nie jest tragicznie boli po owszem ale do wytrzymania cesrke zrobili mi po 10 h meczerni i nigdy wiecej naturalnego !! acha dodam ze nie jestem górniara :P

Gość ale ktos tu dojebal
Wyrywanie zeba to NIE JEST czynnoscą fizjologiczna, poród to jest czynność fizjologiczna, może niedlugo podczas okresu będzie modne znieczulenie podpajęczynówkowe , bo straaaaaasznie boli.

wole wygode , komfort i świadomosc że wrazie czego jestem pod dobra opieka chesz mozez rodzic w domu twoja dupa twoja sprwa ja wole komfort

Gość adammmmmmmm
czy naprawde zaswiadczenie od psychologa, psychiatry wystarczy? nie chce zeby sie okazalo jak pojedziemy do szpitala, ze jednak zmusza zone do porodu naturalnego jak nastawi sie na cc

ale przestańcie się od gówniar wyzywać bo tylko reprezentujecie niski poziom matki :O ja jestem zdania każda niech rodzi jak chce... skoro uważacie, że wszelakie znieczulenia są złe to np leczenie kanałowe zęba, usuwanie nerwu czy wyrywanie zęba też róbcie bez znieczulenia 🖐️

a jak bedzie modne znieczulenie bo jest okres to niehc sobie bedzie kobiety zdecyduja czy jest im potrzebne mi nie jest, ale jestem za tym ze kazdy decyduje za siebie, NIE UMRZESZ ZA MNIE TO NIE MOW MI JAK MAM ZYC! Jeszecze jedno male pytanie skoro totak bardzo zle ta cc to dlaczego corki lekarzy tylko tak rodza????pewnie rodzice chca dla nich jak najgorzej i kaza im cc rodzic hahah

Gość Zespół Pataua
Jak was czytam to zaczynam wierzyc ze polozne są nie miłe :D i bardzo dobrze ! Jak ktos strzela wiecznie fochy to dostanie wiązanke od położnej i tyle, położna nie jest do lubienia i nianczenia rozkapryszonej księżniczki.

W Poznaniu tylko na lewo, trzeba poszukać lekarza któremu dasz w łapę. Prywatnej kliniki nie ma. annemarie24 - nie podniecaj się tak dziewczyno. To, że nazywasz kobiety, które popierają rodzenie naturalne, matkami Polkami (a wszyscy wiemy jaki ma to wydźwięk) świadczy nie najlepiej o twojej kulturze. Lekarzem jesteś? Masz jakiekolwiek wykształcenie medyczne? Psioczysz na naturalny poród a tak naprawdę nic o nim nie wiesz. Miałaś cc, ok, twoja broszka, ale nie wciskaj innym że to takie cudowne i wspaniałe. Jak ktoś się boi i ma możliwość rodzenia przez cc to jego indywidualna sprawa, ale dorabianie do tego całej ideologicznej otoczki w duchu nagonki na sn uważam za przesadę. A co do działania zzo - nie wiem, jak miałaś wykonywaną cesarkę, ale w dużej części nie stosuje się znieczulenia ogólnego, a właśnie zzo - gdyby nie działało, to raczej kobiet by na żywca nie kroili :P

Gość henryjetta
Nie wiem, po co dyskusje, jaki poród lepszy. Jak kobita się uparła, ze chce mieć cesarkę, a ty jej wyskakujesz, ze dla dziecka jest lepsze co innego, to w niej się budzi złość. Bo ona już całą ciażę rezygnowała z różnych rzeczy - moze z palenia, moze z alkoholu, może z jakichś sportów typu narty czy koń, poza tym zmieniło się jej ciało - ona poniosła juz tyle ofiar, a ty jej dajesz do zrozumienia, że to wszystko oczywiste, bo TYLKO dziecko sie liczy, ona nie. I dla dziecka ma też urodzić w sposób naturalny. Jakbyś miał olej w głowie, to byś powiedział - oczywiscie, skarbie, jak chcesz cesarkę, to zapłacimy i będzie, ostateczna decyzja jest twoja i tylko twoja. I delikatnie dodać, jakie konsekwencje może miec cesarka - DLA NIEJ i dla dziecka. Ale decyzje podejmuje ona

wiesz co kobieto nie rozsmieszaj mnie co nie wiesz ze ZZO na ostatnim etapie nie dziala? czy mama jakiekolwiek wyskztalcenie medyczne? oczywisice ze mam dlateogo podejmuje tu glos, tylko ze nie studiowalam w polsce wiem nie jestem przepelniona ta ciemota o sn i cc. A Matki Polki to dla mnie kobiety ktore myslal ze jak cierpialy to teraz sa bohaterkami i mysla ja cierpialam przy sn to ty cierp tez co ci ma byc lepeij, mam nawet kolezanke ktora miala sn i mowi ze przewalona sprawa ze juz nigdy wiecej a jak inna wspolna kolezanka ja pytala jak bylo to polecala sn, ja je mowie co ty gadasz? a ona mi na to a co ma miec lepeij niz ja! Ja radze obiektywnie

Gość Zespół Pataua
annemarie24 a skad masz te wiesci ze corki lekarzy rodza tylko przez cc, pracujesz w GUSie czy znasz wszystkie corki lekarzy.

szkoda tylko ze nikt nie napisze jakie konsekwencje moze przyniesc cesarka dla dziecka w późniejszym nawet jego wieku, i jak rzutowac na całe zycie...

Gość dwa razy

Gość Zespół Pataua
Nie dyskutuje z laborantką ktora ma syndrom "prawie lekarz". W dupie bylas gowno widzialas.

Gość ja rodziłam naturalnie
I jestem z tego dumna!!!!:) nerki mnie teraz bolą bardziej niż bolał mnie moje poród a miałam poród wywoływany czyli bardziej bolesny...ja myślę że wszystko zależy od nastawienia kobiety do porodu. ja zawsze sobie myślałam tyle kobiet rodziło przede mną i po mnie będzie rodzić i dały sobie radę to i ja dam radę...kobietki nie słuchajcie powieści innych jakie to straszne bóle one miały, każdy znosi ból w sposób indywidualny dla każdego gdzie indziej są granice wytrzymałości bólu... porozmawiaj z nią na spokojnie może zaproponuj poród rodzinny, a jak już nie da rady zapłać za cc i tyle. Załatw jej też dobrą położną bo to prawdziwy skarb, przynajmniej moja taka była... bardzo mi pomogła

Gość julka d
corki lekarzy tylko tak rodza hahahahaha ale plotka, ja jestem córką lekarza i rodzilam naturalnie i nie znam innej corki lekarza któej zalatwiono cc!!!!!!!