Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adammmmmmmm

moja zona chce miec cc jak jej to wybic z glowy?

Polecane posty

Gość adammmmmmmm

wymyslila sobie, ze nie chce rodzic naturalnie, tylko zaplacic za cc, boi sie porodu, jak jej to wybic z glowy?

a dlaczego chcesz jej to wybić z głowy? jak się boi to chyba lepiej że chce cc niż miałaby mieć traumę później.. swoją drogą współczuję twojej żonie... mąż który jej nie rozumie i nie wspiera... :o

Gość łomatkło
a dlaczego nie chcesz zeby miala cesarke? moze pozwolisz jej zdecydowac co?

Gość wcale sie nie dziwie
a chcialbys przekonac sie na wlasnej skorze co to jest bol porodowy?? wyobraz sobie ze cos wielkosci arbuza musi przejsc przez otwor wielkosci sliwki

Gość adammmmmmmm
Bo ma za wąską cipkę i myślałem, że naturalny poród troche ją rozciągnie i będę mógł wreszcie zamoczyć a nie tylko trzepać i wstrzykiwać nasienie strzykawką :(

Gość adammmmmmmm
ale ona mysli tylko o sobie, moze miec znieczulenie przy porodzie natruralnym, nie ma wskazan do cc, wiadomo ze porod naturalny jest lepszy dla dziecka, a ona w ogole o tym nie mysli

adammmmmmmmmmmmmmmm takich debili jak ty powinno sie kastrowac. widzialy galy co braly.

no wlasnie, moze ze znieczuleniem, szybciej sie dochodzi do siebie niz po operacji, a bólu nie ma. Co myślicie? I dla dziecka lepiej faktycznie naturalnie niż przy cc. Ja jakbym miala rodzic a balabym sie bólu, to bym wziela znieczulenie, dla mnie osobiscie to lepsze niz pokrojenie. No ale jak sie uprze to chyba niewiele zdzialasz, bo w koncu to ona rodzi a nie Ty.

Gość jfvhu
z czym jest taki lepszy porod naturalny dla dziecka ??z tym ze dziecko po porodzie ma glowke zniekszalcona ?? i myslisz ze dziecko nie cierpi podczas narodzin ?? cierpi tak samo jak jego matka! nie trzeba miec wskazan do cc.jest to ulga dla matki i dziecka

no ja rodzilam ze znieczuleniem ZZO polecam ! daje sie jak jest 3 cm przyspiesza porod ale musi to zrobic dobry anastozjolog!

zapytaj lekarzy dlaczego cc to ostateczność - mowie o normalnych lekarzach, nie ot takich, którzy z zasady uważają że sn jest lepszy. Dziecko po cc jest w większym szoku, ponieważ jest natychmiast wyjete na zewnątrz i zetknięte ze swiatem zewnętrznym, poza tym jest cos takiego, ze dziecko ma jakby zakodowane że ma sie pchać, jakby zaprogramowane przez naturę. Dlatego wlasnie odwraca sie główką itd. Musialabys poczytac i popytac lekarzy bo ja tego fachowo nie wytłumacze jak oni. Teraz próbują cc "upodobnić" do sn by wlasnie dziecko troche to odczuwalo jak porod naturalny, dlatego robi sie niewielkie naciecie i wyciąga dziecko głową, bardzo nisko (kto mial cc to wie gdzie ma blizne i jak jest mała) jak przy sn, by ten szok zminimalizować. Bo jak wiesz kiedyś cięli pionowo od pępka w dół i wyciągali normalnie od razu a nie główką. Ja uważam ze cc jest ok ze wzgledów medycznych, zdrowotnych, ale jeśli mozna miec znieczulenie i nie czuć bólu, to dla dziecka lepiej tak. I dla matki, bo po operacji dłuzej sie dochodzi do siebie. Skoro nie boli to w czym problem? Ale jak ktoś tak woli to pzrecież jego wybór i nie krytykuję, mówie tylko jak ja bym zrobiła.

Poród naturalny JEST lepszy, bo jest naturalny. Hormony wydzielające się w czasie akcji porodowej, przejście dziecka przez drogi rodne - to wszystko ma znaczenie dla zdrowego rozwoju noworodka i jego prawidłowych reakcji. ALE jeżeli strach kobiety jest tak ogromny, że nie może normalnie funkcjonować i myśleć o porodzie, to dla własnego zdrowia psychicznego niech się zdecyduje na cc. Późniejsza depresja i trauma będzie miała wpływ nie tyko na nią, ale i na dziecko i męża. Tak piszecie o znieczuleniu - ile jest szpitali, w których dają znieczulenie, nawet za opłatą? Nie mówię o ketonalu w dupę, bo też się stosuje a gówno daje. Myślę o zzo. A nie w każdym mieście, nawet wojewódzkim, można urodzić w prywatnej klinice, bo takowych nie ma. Także chłopie, ochłoń i zastanów się, czy chcesz mieć spokojną i szczęśliwą małżonkę, czy kłębek nerwów przez następne kilka lat. Sam znasz ją najlepiej, mam nadzieję, więc będziesz sobie umiał na to pytanie odpowiedzieć.

sikiratka - masz rację. Problemem jest to ze nie wszedzie uswiadczysz ZZO ale w wielu miejscach jest, w kazdym wiekszym miescie za oplata znajdziesz. A jest to na pewno tansze niz cesarka na zyczenie.

i znów matki polki promuja naturalny jako cudowny monet :D i licytowanie jaki to on bezpieczny i lepszy dziewczyny jej dupa i ona decyduje jak chce rodzic a wspóczuc tylko tej kobiecie meża który jej nie wspiera ja sie nameczyłam 10 h i potem cc i wiem ze jakbym sie miałą zdecydowac na drugie to na pewno cc

pierdzielisz farmazoony jaki porod naturalny jest lepszy`?ciemna Polska gdzie narodowy fundusz zdrowia wciaska ciemnote bo nie ma kasy na sponsorowanie cesarek wiec trzeba zroibic matka wode z mozgu, nie rozsmieszaj mnie, naturalnie i to bez znieczulenia to rodza teraz w weterynarii

Gość a gdzie ta weterynaria leży
??

i jak sie bedzie panicznie bac to i tak nie da rady bo nie bedzaie wspólpracowac z lekarzami

co wy gadacie ze ze znieczuleniem nie boli, cholera jasna co za ciemnota szlak mnie trafia jak takie cos czytam, ludzie przeciez na koncu gdy najbardziej boli to znieczulenie nie dziala, a pozatym jak sie szybciej docvhodzi do cholery jasnej?lezalam 2 miesiace w szpitalu przed rowiazaniem wiec swoje widzialam, to bzdura ze sie szybciej dochodz, cipka szyta a szyty brzuch czy tu jakas jest rozniac w dochodzeniu di siebie ? jak juz jakas jest to napewno cipka szyta jest gorsza jnizeli brzuch jesli chodzi o odczucia, po cesarce wstaje sie po 6-8 h na nogi pierwszy raz i to jest najwazniejsze, potem juz idzie lzej, no i sa sropdki przeciwbolowe, ja urodzila bliznieta i na nastepny dzien juz bylam na nogach ciezko ale bylam bo chcialam, i widzialam kobiety po sn i wcale nie byly jakies wnieboziete wrecz przeciwnie, nie umie czytac tych bzdur bo mi sie noz w kieszeni otwiera, jak ta cc taka zla to dlaczego wszystkie gwaiazdy, aktorki, modelki, itd rodza cc, dlaczego corki lekarzy tak rodza? jak to takie zle?boze ludzie opanujcie sie!!!

nie wiem czy to do mnie było, ale ja nie mówie że bez znieczulenia, jak najbardziej ze znieczuleniem. Ktoś chyba ma problemy z czytaniem. A matka polką nie jestem, widać że mnie nie znacie bo sie aż uśmiałam. Poza tym jeśli ktoś bardzo chce to niech ma cesarke, ja tylko pisze ze ja bym wolala ZOO, ale to decyzja kazdej kobiety. Pisalam czemu sn lepszy - i to nie ze wzgledu na ciemną polske bo za granicą lekarze twierdza to samo. Ale Jesli kobieta mialaby miec traume to pewnie ze lepiej cc w takim przypadku.

Gość fiolkka
ja mialam i cesarke i ZOO i chwale sobie to drugie, ale wiadomo ze najwiekszym panikarom to nawet ZOO nie pomoze bo sobie wmówi ze nawet to boli!!!! Bzdura, nie wiesz chyba co to ból skoro z ZOO cie boli!!!!!! Jak masz okres to pewnie idziesz dos szpitala sie polożyć bo nie mozesz wytrzymac z bólu... a co do sn, to racja - jest lepszy dla dziecka ze wzgl na nature porodu, wszytsko przez co dziecko wtedy pzrechodzi jest potrzebne a po cc jest wiekszy szok. To co paulina napisala to nie bzdury, a wy poczytajcie wiecej a nie propagujecie cesarki bez wskazan tylko dlatego ze boicie sie nawet z ZOO, panikary.

powiem wam dlaczego w pl sie taka ciemnote wciska, uswiadomnie was jesli nie wiecie, bo narodowy fundusz zdrowia przehulal kase nie maja na nic, nie maja kasy na nastepny rok, na refundacje lekow,, na pomoc osoba ciezko chorym, tacy ludzie zazwyczaj zebraja o pomoc bo NFZ nie ma, po przepierdziell nasza kase cholera wie na co, wiec nie bedzie wam spponsorowal cesarek a oni nie sa glupi i wiedza ze lekarze przyjumja do lapy za cesarke i sie bogaca a robia ja na koszt szpitala i NFZ musi za to placic, wiec najlepszym wyjsciem jest wciskanie ciemnoty kobieta bo to ich jedyna nadzieja zeby was odwlec od tego, przeciez cesarka jest droga, potrzebny jest caly czas lekarzarz, polozna pielegniarki i anestezlolog itd, musza miec inkobator jakby co wszystko to kosztuje a porod natutalny to pelna olewka, polozna bedzie jak ja oplacisz do kieszeni, lekarz przychodzi na koniec tez jak go oplacicsz to bedzie milszy, wszystko odbywa sie tnaim kosztem, jak najtanszym jak w sredniowieczu a wy sie dacie na to nabierac, to co pisze powiedzial mi polski lekkarz ktory w moim kraju jest od 30 lat ale wyksztalcicl sie w polsce, powiuedzial ze cesarka to dla niego nie operacja tylko juz zabieg, wykonuje ja ciagler w 80 na 100 przypadkow

niesety tak prwda naturalnie rodzisz sama dopiero na kocówce łaskawi przyjda i sa milijak im dasz miłe podarunki

panikary haha co ty gadasz kobieto jasne ze ZZO boli jak nie jest odpowiednio dane to moze bolec, zemna lekarz tzn anestezjolog dzien przed cc zrobill probe nauczyl jak sie na nim zeprzec i zrelaksowac zeby b nie bolalo to 50% zalezy od nas 50% od neigo zeby nie bolalo, wiczyl zemna 30min az doszlam dowprawy powiedzial ze jak sie tego nie naucze to bedzie bolec, przed sama cesarka tez robil proble 15min na mnie stracil nib zrobilam to o co mu chodzilo pozniej dopieor kol wiaodmo troche bolalo ale nie mocno, a moglo bolec bardziej czy w pl ktokolwiek z wami to cwiczy?jasne ze nie szkoda czasu i kasy bo lekarze to pierdziela!!!!to pozniej jedna boli a druga nie bo jednej wbil dobrze i stwierdzila o co chodzi z ta pania a druga miala pecha wiec ja bolalo to sie nie nasmiewaj!moze poprostu mialas szczecie a ona nie miala wiec bolalo!

nie ma to jak facet który wpierdala się w coś co go nigdy tyczyć nie będzie ... (czyt. poród)