Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adammmmmmmm

moja zona chce miec cc jak jej to wybic z glowy?

Polecane posty

Gość henryjetta
Im Jahr 2005 gab es in Deutschland 183.346 Kaiserschnittentbindungen, das entspricht 28 % aller 664.597 Entbindungen. To z wikipedii de. 28 procent, nie 70, istnieje delikatna różnica.

Gość Paula 24
jeszcze jakbys miala jakies normalne argumenty ale ty knujesz teorie spiskowa ze w pl lekarze sa przeciwko kobietom, nadajesz na kobiety ze sa matkami polkami i ze sa nieuswiadomione w naszym ciemnogrodzie, a do tego tworzysz ploty o córkach lekarzy i o rozciagnietych waginach--- a wiec dla mnie jetes kompletnie niewiarygodna!!!!!!!!!!

musze przyznac racje anniemarie; sama mieszkam w Niemczech i wiem, ze cesarki mozna faktycznie zrobic na wlasne zyczenie, co jeszcze wazniejsze, moze warato zapytac, kto glownie ma takie zycznie(?). Moja polozna (doswiadczona- przeszlo 20 lat pracy w zawodzie) mowila mi, ze przede wszystkim obcokrajowcy, w tym bardzo chetnie Polki(!) Ale to jakby nie do konca dotyczy watka glownego dyskusji;

Gość lenka225
do tego tworzysz ploty o córkach lekarzy i o rozciagnietych waginach No tak, przeciez powszechnie wiadomo, ze przepchniecie dziecka przez otwor o srednicy sliwki sprawia, ze pochwa staje sie jeszcze ciasniejsza:D

Gość czy ty jestes lekarzem zeby
decydowac o tym, co lepsze dla twojej zony? Moze zostaw ta sprawe jej i lekarzom. Czy po prostu szkoda ci kasy na ten zabieg? W tej sytuacji zycze twojej zonie, zeby poszla po rozum do glowy i znalazla sobie lepszego meza.

Gość maselniczka
ja rodziłam sn i przez cc ze wskazań medycznych. i wiem jedno, nigdy więcej nie dam sie pokroić. dwa miesiące dochodziłam do siebie, a blizna brzydka do tej pory.

Ciekawe, że o rozciągniętych pochwach najwięcej krzyczą te, co nie rodziły wcale albo rodziły przez cc. Oglądasz te pochwy często? :D:D:D A w ogóle to czemu aż tak cię boli to, że w Polsce nie ma wyboru (chociaż są szpitale, gdzie taki wybór JEST)? Przecież tu nie mieszkasz :P Gdyby znieczulenie zzo przy sn było ogólnodostępne to nie wiem, czy na cc byłoby tyle chętnych.

a chcesz rzobaczyc moja blizne? blizna brzydka, bo ladna blizna w pl to juz plastyka - o kase chodzi nie rozumiesz!!!!!u nas dziewczyna 18 letnia po zabiegu wyrostka robionym w pl ma taka blizne ze az strach sie bac nie wiem jak rzeznik jej to zrobil!

Gość Paula 24
lenka, nastepna fanka stereotypów, masz rozciagnieta ze tak sie na tym znasz? wiesz co to akomodacja? wiesz, ze pochwa moze wrócic do swojego stanu? przetestowalas na sobie??? nie??? to po co sie odzywasz?

annemarie, no to wpadłaś z kolejnym stereotypem. ja mialam w ciemnogroddzie (jak nazywasz polske) w wieku 17 lat wiec dawno temu wycinany wyrostek a blizny mi prawie nie widać, jest malenka i nikt mi roboty nie spaprał.

Gość nowa i szukająca
moze Komediant sie wypowie

a czy ja mowie ze ZZO jest zle i sn? cholera jasna ja mowie ze tu nawet o ZZO ciezko kobieta chce to jej dac nie chca bo nie moze bo za pozno gwono prawda po co sobie maja robic zachod! Nie mieszkam tu ale jestem kobieta i zycze kobieta jak najlepeij a nie jestem jakims tam samolubem, zycze im porodow ludzkich nie jak w weterynarii i tyle ZZO jak najbardziej!Choc ja napewno jakbym miala wybor sn i ZZO albo CC wybieram cc ale to moj wybor, ja tu pisze o tym zeby rodzic po ludzku nie pisze ze sn jest a z takizly jak ktos jest na niego na poczaku nastawiony przeczytaj sobie moje posty wyzej poprostu jak kobieta woli cc to cc a jak sn zo sn a jak sn z ZOO to ma je dostac i koniec, chzba ze faktycznie za pozno a nie ze sie nie chce bo za duzo zachodu, ale po cholere jej dawac ZOO i woalc anestezjologia jak bez tez w koncu urodzi?

Ciekawe, że o rozciągniętych pochwach najwięcej krzyczą te, co nie rodziły wcale albo rodziły przez cc. Oglądasz te pochwy często? A w ogóle to czemu aż tak cię boli to, że w Polsce nie ma wyboru (chociaż są szpitale, gdzie taki wybór JEST)? Przecież tu nie mieszkasz Gdyby znieczulenie zzo przy sn było ogólnodostępne to nie wiem, czy na cc byłoby tyle chętnych. PODPISUJE SIĘ POD TYM.

a czy ja powiedzaialam ze kazda blizna po wyrostku tak wyglada? zalezy od lekarza tak jak z blizna po cc

Gość maselniczka
ależ nie unoś się tak annemarie. bliznę mam brzydką, bo rana się źle goiła, nie każdy ma to szczęście, że goi się na nim jak na psie. poza tym nie chodzi tylko o bliznę, ale o to, że rana bardzo długo mnie bolała i nie mogłam normalnie funkcjonować. po sn za to bardzo szybko doszłam do siebie, a ból przy porodzie trwał krótko. ale to są moje osobiste doświadczenia, Ty i tak pewnie wiesz lepie

Gość dziewczyny tu chodzi o kase
Facet chce przyoszczedzic na zonie i dziecku, ale jakby sam mial rodzic, to by sie nawet zapozyczyl na cesarke ze wszelkimi mozliwymi znieczuleniami. Taka jest brutalna prawda o tym panu.

Gość majencia
do autora topiku: Porozmawiaj z żoną! Koniecznie! Jesteś jej mężem, powinieneś być dla niej oparciem, a nie żalić się na forum... I do całej reszty: Babki, dajcie sobie spokój już z tą jałową dyskusją na temat cc i porodu sn! To do niczego nie prowadzi tak naprawdę. Każdy ma prawo decydować o sobie i ponosić konsekwencje swoich wyborów! Jestem w 8 mc ciązy i już mnie mdli, jak widzę po raz kolejny kobiety przekrzykujące się się na tym lub innym forum nt. "co jest lepsze cc czy poród naturalny". A tu przecież nie chodzi o to...przypadek każdej ciężarnej jest inny...no i nie bez znaczenia jest fakt, że zostalismy tak zaprogramowani przez naturę? Boga? lub cokolwiek tam innego... że przychodzimy na świat w taki a nie inny sposób; pamiętamm z lekcji biologii, że dziecko przez 9 miesięcy nie tylko sie rozwija, ale także przygotowuje do przyjścia na świat w sposób naturalny...i nic tego nie zmieni; więc to nie kwestia "lepszości" tylko natury... a to że mamy XXI wiek i jest cc, która może wielu kobietom i ich dzieciom uratować życie w przypadku, gdy poród sn nie wchodzi w rachubę i stanowi zagrożenie życia...to chyba dobrze, co? A jesli któraś boi sie panicznie bólu i chce cc, to niech ma to cc, jeśli ma taką możliwość i nikomu nic do tego; jej wybór! Ale proszę, nie piszcie już,że cc jest lepsze dla dziecka! Poczytajcie trochę , popytajcie lekarzy,...naprawdę nie ma sensu obrzucać się tutaj błotem... pzdr:)

Gość fiolkka
a czy ja powiedzaialam ze kazda blizna po wyrostku tak wyglada? zalezy od lekarza tak jak z blizna po cc NIE, POWIEDZIALAS ZE W POLSCE TAK JEST, ZRESZTA CALY CZAS NA POLSKE NADAJESZ I WSZYSTKO WIIESZ NAJLEPIEJ!!!!!

Gość henryjetta
Olu, pisalam, że nie wiem, czy można, ale że nie spotkałam się z takim przypadkiem wśród znajomych. Odkąd tu jestem, a jestem od łdnych paru lat, wśród znajomych odbyło się mniej wiecej 10 porodów. Z tego była jedna cesarka - nie na życzenie, tylko po próbie urodzenia w sposób naturalny. Według statystyk annemarie powinno tych cesarek być 7. I to, ze mozna, nie oznacza, że wszyscy szturmem lecą i chcą cesarki. Jak widać. Nie, nie mamy 2005, ale nie wydaje mi się, żeby w ciągu 4 lat tak drastycznie sie ta liczba miała zmienić. Nie jesteś dla mnie wiarygodną osobą, wiec nie zadam sobie trudu i nie bedę szukac bardziej aktualnych danych, bo jestem przekonana, że moja liczba jest blizsza prawdzie niz twoja

Henrjette, ja nie pisze o statystykach, bo tych nie sprawdzalam. Chcialam jedynie powiedziec, ze cc w Niemczech na zyczenie jest dozwolone, przynajmniej w landzie, gdzie mieszkam. To, ze nie wiele kobiet sie na nie decyduje, glownie obcokrajowcy, wiem, z tego, co mowila moja polozna. Ta byla nawet pewna, ze ta droge wybiore i ja, tylko dlatego, ze jestem Polka(!) Pozdrawiam!

Gość henryjetta
Olu, do ciebie była kierowana tylko pierwsza część mojej wypowiedzi, to o statystykach i niewiarygodnej osobie to juz było do annemarie, sorry za nieścisłość

Gość lena225
wiesz co to akomodacja? wiesz, ze pochwa moze wrócic do swojego stanu? Tak, a dowodem tej akomodacji sa brzuchy wiekszosci matek, ktore nawet jak schudly i maja plaskie brzuchy, to skora juz nie taka. Widze, ze strasznie sie boisz, ze jestes jednak tam szersza, skoto tak emocjonalnie poschodzisz do tematu:D

ok, henrjette. a tak swoja droga, czekam na to, co powie szanowny tatuncio...

Gość Paula 24
lena225 lubisz stereotypy, widać że głupiutka jesteś i nic nie wiesz, brzuch mam płaski i zero nadmiaru skóry, nie wiem z jakimi ty masz matkami do czynienia. po mnie nie widac ze bylam kiedykolwiek w ciazy. przestan powtarzac ploty ok?

Gość na kafe kayda ma
cipsko waskie i ciasne po porodzie :) ledwo im mezowie sa wstanie fiuty wcisnac takie sa ciasne, to taki kafeteryjny fenomen, tkai sam jak to ze tutaj wpadki przy pigulkach anty to jakies 90% :D :P

Ja po CC mam ładną malutką bliznę.A w szpitalu w którym rodziłam nie bawią się z kobietami.Jeśli nie da radu urodzić naturalnie lub coś się dzieje od razu dają na cesarkę.Ja miałam planowaną bo od początku było wiadomo że będę tak rodziła.Czułam się dobrze w ciąży i nie miałam wogle skurczy, nie wiem nawet jak to jest.A czy żałuję nie!!!!Bo widziałam jak kobiety cierpią.I mówiły mi że mam szczęście.Ja rodziłam tak a nie inaczej.Bo miałam wąską miednicę i macica cofała mi się do rozmiarów przed ciąży.A mój maluszek stanął z wagą.Moja mama miała to ze mną.Ale ja miałam to szczęście że urodziłam przez CC.I ważyłam mało w ciąży i to też było przyczyną.I mam zdrowe dziecko nawet zdrowsze niż po SN.A co za różnica jak rodzą kobiety, tak samo jak karmią. Ja nie mam pokarmu w piersiach i jakoś nie ubolewam.Nie będę płakać, mój synek ma 9mc i rozwija się zdrowo.

Gość Mamusia z Holandii
do: Zespół Pataua Nie podawalabym Holandii jako przykladu bo i tutaj sie zmienia...w domach rodzi craz mniej kobiet, od lutego 2009 kobieta moze dostac na zyczenie znieuczulenie wiec porod jest automatycznie w szpitalu. I coraz miej kobiet jest zwolenniczkami rodzenia w domach. Rodzilam 5 miesiecy temu (cesarka na zycznie w Holandii, a podobno cc na zyczenie tutaj nie istnieje)