Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adammmmmmmm

moja zona chce miec cc jak jej to wybic z glowy?

Polecane posty

Gość Zespół Pataua
Nawet gimnazjalistka potrafi urodzic SN w szkolnej toalecie i isc do domu jakby nic sie nie stalo a wy robicie wielkie HALO, wstyd qrwa wstyd.

no to przepraszam corki lekarzy w polsce nie zawsze sa uswiadomione!ja mowie o kraju w ktorym mieszkam a nie o polsce, a jak chcecie prowadzic konwersacje to prosze sie zaczernic bo nie wiem czy nie pisze jedna i ta sama osoba ktora sobie domniemuje ze jest corka lekarza zeby mnie przekonac!

Jesteś tak obiektywna, że hej :P zzo nie działa jak już są skurcze parte, ale to już nie jest taki ból jak przy otwieraniu szyjki - ale chyba nie widzisz różnicy. Rodziłam sn i nie uważam się za bohaterkę. Ale mimo bólu na cc się nie zdecyduję w przyadku kolejnej ciąży, bo znam z otoczenia przykłady negatywnych skutków cc. Ale innych nie potępiam, nie zachowuję się jak jakaś prostaczka i nie krzyczę, że jak robią inaczej niż ja uważam to są głupi.

Gość ja reodziłam naturalnie
ludzie co wy gadacie!!!!ja nie całą godzinkę po porodzie już śmigałam po oddziale(mój synek urodził się z niedotlenieniem dwa tygodnie po terminie) więc biegałam go niego,a dziewczyny po cesarce leżały plackiem przez 24 godziny

wieice co to bez sensu a rodzcie sobie jak chcecie, moja dupa nienarusona a twooja moze byc naciagnieta jak szad do paryza twoje zycie twoja dupa, moje zycia moja dupa

Gość Paula 24
pracujesz w szpitalu ale twierdzisz że WSZYSTKIE córki lekarzy mają cc, co jest bzdurą. Świat sie na twoim szpitalu nie kończy.

lezaly bo sie wstac nie chcialo ja wstalam prawidlowo po 6h a one lezaly , tez mam kolezanke co lezala 24h a nawet 48h

Gość Paula 24
no tak jak sie nie ma argumentów to sie powtarza durny stereotyp o rozciągniectej waginie, i to ososba któa nic o tym ine wie bo maiala cc... smiechu warte. Najpierw plotka ze wszystkie córki lekarzy maja cc, a potem ze wszystkie po sn maja rozklapuchy... hahhahahaha.

koncze na tym bo bez sensu ta konwersacja, aha a ty masz racje ze w obuz szpitalach w ktorych pracuje jest pewnie mania i corki lekarzy tam pracujacych wszystkie przez cc pewnie to taka mania panujaca akurat w tych szpitalach, a jak kilka lat temu pracowalam w innym to pewnie tez ta mania byla, co ja bede sie produkowac, zyjemy w 2 innych siwatach, nie zyje w polsce a wy nie zyjecie tu gdzie ja wiec nie ma co porownywac

Adam, dla takiego h..a i smierdzacego egoisty, jak Ty, nie warto zawierac glosu, ze tez jeszcze potrafisz wypisywac takie oblesnosci,a w domu pewnie buzi nie otworzyc, tylko w necie jestes taki hojrak anonimowy, umoczyc(?). Jak sobie potrzebujesz umoczyc, to wejdz do wanny! ale mimo wszystko cos Ci napisze na temat, bo przynajmniej zastanawisz sie, to znaczy szare komorki jeszcze do ostatniej u Ciebie nie wymarly na koszt fiuta(!) ok. jesli sie tak zonka boi, to moze za mloda na dzieciatko. Oczywiscie, ze boli. Zadna kobieta, ktora urodzila naturalnie, nie zaprzeczy. Z drugiej strony, jesli sie uparla na cc, to faktycznie przy porodzie nie bedzie spolpracowac z lekarzami i bedzie sie meczyc jeszcze dluzej. Chodzi jedynie o to, zeby wiedziala, ze to wcale nie jest tak rozowo, ze niby naturalnie to horror a cesarka rozowo i wszystko ok. Naturalnie boli oczywiscie, sama rodzilam tak, bo chcialam, ale ten bol szybko sie zapomina a zaraz po porodzie bylam w stanie po dwoch godzinach sama wstac, zajac sie mala, czy nawet isc do ubkacji. Cesarka, to oczywiscie operacja ze znieczuleniem, tzn. po i to naczny czas po ma sie bole. Bole, ktore przywiazuja do lozka, ktore nie pozwalaja wstac. W tej sytuacji zona musi miec oparcie w mezu, ktory na jakis czas zajmie sie i domem i dzieckiem, tzn. taki ego, ktory mysli o tym, ze chce sobie umoczyc, musialby powaznie sie wziasc do roboty! i zmienic sie w tatutsia i empatycznego meza. Radzilabym Wam wspolna wizyte u dobrego poloznika-ginekologa, ktory wytlumaczy zonce i przygotuje ja na konsekwencje cesarki. Zsamego bol jeszcze zadna kobieta nie umarla. Rodza miliony w naturalny sposob i moze warto sobie uswiadomic, ze cc jest tylko odsunieciem tego, co przezylaby podczas naturalnego porodu powiekszone o czas, przez jaki trwa zaleczenie rany(!) pooperacyjnej. No i oczywiscie pytanie, czy ma do Ciebie tyle zaufania, ze po cc bedziesz potrafil przejsc metamorfoze osobowosci. Zycze mimo wszystko wszystkiego najlepszego! chodzi juz o dziecko

Gość Zespół Pataua
annemarie24, widocznie twoj swiat konczy sie na twojej DUPIE i twoim szpitalu. Cóż bywa i tak.

Gość Paula 24
czy ty cały czsa nie rozumiesz ze nie o to chodzi kto gdzie zyje?

jak to o to nie chodzi kto gdzie zyje, jakby w pl cesarka byla legalna i kazdy mial by wybor nie bylo by tematu,a temat jest bo wyboru nie ma

Zespół Pataua moj swiat nie jest taki ograniczony jak towje rozumowanie, z racja jest jak z dupa kazdy ma swoja

Gość fiolkka
ale dlaczego ty obrażasz wszytskie kobiety po sn ze są nieuświadomione, wciska im sie kit??? a moze ja chcialam sn?! nie przyszlo do głowy???

Gość nojaaaaaaaaaaaaano
tez wolalabym cesarke. wiem, ze po tez bedzie bolalo, ale to na pewno mniejszy bol niz sam porod... nie chcialabym rodzin naturalnie bo zwyczajnie sie boje, panicznie.

Gość Zespół Pataua
Jak sie komus polska nie podoba to granice stoja otworem, paszportu nawet nie potrzeba. annemarie24 co robisz na tym forum, przyszlas sie pochwalic ze pracujesz w laboratorium za granica polski i jestes "prawie lekarzem" z nie rozciągnietą dupą ? :D

Gość dwa razy
rodziłam naturalnie, najlepiej nie było. Jeśli Twoja żona się obawia to nie rozumiem Twojej postawy. To ona bdzie się z tym męczyć, a ty będziesz robił za wspaniałego tatusia. Cesarka to operacja i dłużej dochodzi się do siebie to fakt. Ale poczytaj sobie o urazach okołoporodowych dzieci. I jeszcze jedno, przeciśnięcie dziecka to nie lada wyczyn, który nie pozostaje bez wpływu na ciało kobiety - wszystko porozciągane, czasem cięte i nie ma już takiej satysfakcji przy zbliżeniu, ja dodatkowo po drugim porodzie miałam problem z trzymaniem moczu i wcale to zabawne nie było. Więc sobie odpuśc i pozwól jej zdecydować

kobieto ja pisze za jak chcesz sn tosobie miej a jak cc to twoja decyzja tylko na boga dlaczego w pl nie ma wyboru ?

Gość henryjetta
Annemarie, nie opowiadaj. Ja tez w Polsce nie mieszkam - mieszkam w Niemczech i nie spotkałam sie tu z takim zjawiskiem, że kobiety rozmyslają, czy sobie cesarkę opłacą. Jak jest wskazanie, to lekarz zarządza, jak nie ma wskazań, to kieruje na naturalny. Nie znam zadnej osoby, która by dla swojego widzimisię kazała sobie robić cesarskie cięcie. Moze jest taka możliwość, ale po prostu nie znam takiego przypadku. Więc w Polsce wcale takiego "ciemnogrodu" nie ma, jest większa samowolka niż w niektorych innych krajach

wiesz co odpowiedziałabym ci ale to nie ten temat, ale jaksie prosisz to ok wiec tutaj sprzataczka wiecej znaczy nniz w plprofesor, lepiej zyje i ma wiecej kasy masz watpliwosci?

Gość Zespół Pataua
Dlaczego nie ma eutanazji ?, legalnej marihuany ? a może heroinki i koksu ? Ja chcem miec wybór :D przecież wiem co dla mnie dobre....

to by bylo na tyle zegnam bo mam swoje sprawy , teraz mozecie po mnie jechac bo juz nie odpisze macie okazje!

Gość chybazglupialam
miałam dwie cesarki,dawno temu (wąska miednica)-nie pozwolono się ruszać przez 24 godziny,sikać na leżąco-do basenu-nie potrafiłam i musiała mnie cewnikować-blee,w szpitalu 9 dób (koszmar),z zazdrością patrzyłam na babki,które po kilku godzinach śmigały,ale lepiej się czułam,jak na obchodzie nie musiałam pokazywać 'krocza',tylko brzuch ,aha-i miałam narkozę,a nie znieczulenie zewnątrzoponowe minusem było też to,że nie mogłam się sama zająć dzieckiem,chyba po trzech dniach przynieśli mi go do karmienia z tego,co piszecie-teraz jest nieco inaczej,ale po pierwszym dziecku,tak strasznie mnie bolało (a jestem wytrzymała ),że każdy ruch sprawiał ból i z trudem wstawałam z łóżka,przy drugim dziecku szybciej doszłam do siebie zastanawia mnie,że piszecie,że dla dziecka poród naturalny jest lepszy-dlaczego lepszy? mi się wydaje,że mniej się męczy,bo nie musi się przeciskać,a to,że nagle wydostaje się na światło-przecież przy porodzie naturalnym-jest tak samo,jak się głowka pokaże,to reszta już trwa krótko i szok taki sam...

Gość Paula 24
w wielu bardziej nowoczesnych krajach niż polska cesarki nie wykonuje sie na zyczenie, poniewaz jest ostatecznoscia. i te kraje są bogate i nie chodzi o oszczedzanie i wciskanie kobietom ciemnoty!!! chodzi o to ze sn jest dla dziecka lepszy i dla wlasnego widzimisie mamuski nie wykonuje sie darmowych cesarek. gdyby cc bylo tym samym co sn albo nawet czyms lepszym to w krajach takich jak niemcy na przyklad robiloby sie tylko cesarki.

Paula boze kobieto rozwalasz mnie w niemczech cesarki to 705 kobieto wez nie pisz glupot jak pojecia nie masz!

Gość henryjetta
A co to znaczy, że cesarki 705?

Gość henryjetta
Nie opowiadaj bzdur. Zreszta chyba miałas juz iść