Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etammmmmmmmm

szukam mam

Polecane posty

Gość etammmmmmmmm

kilki miesięcznych maluchów chetnych na pogaduchy :)

Gość etammmmm
hej fajnie ze się odezwałaś

Gość etammmmmmm
ja mam synka 2 mc a ty ?? piszesz gdzies na stałym forum

Mam córcie 5 miesięczną,jestem to od wczoraj,jak na razie to zapoznaję się z tematami :)

Gość etammmmm
to moze uda nam sie stwotyc fajne forum mam nadzieje ze jeszcze ktos sie dopisze

Gość mama klaudii
to ja tez sie melduje. moja córcia ma 5,5 miesiaca

Gość etammmmmmmmm
a ja spadam synka karmic piszcie jak mozecie

Gość zuzia 21
Czesc z checia przylacze sie do pogaduchy. Ja mam synka ktory ma 5 miesiecy i jest malym lobuziakiem

zuzia ile razy dziennie twoj synek pije mleko? bo moim powinni jeszcze 3x na dien a nie chca wola obiadki owoce itd a mleko z wielkim trudem

Gość mama klaudii
no to w sumie ile powinno wypijac takie dziecko mleka? ja mojej czasem 4 dam po 120 lub 90 w tym jedna kaszka .... tez nie chce obiadki jak najbardziej i wszystkie owoce

6 miesieczniakimaja miec 4 ustalone posilki 1 mleko ok 220 2 obid ok 190g w tym ziemniaki,mieso, warzywa, tłuszcz tj masło, mleko oliwa z oliwek lub olej rzepakowy do wyboru plus 1x w tyg zoltko 3. mleko ok 220 4. kaszka na mleko z owocam do tego oczywiscie picie tzn herbatka, woda lub soczek w zaleznosciod potrzeby takjest prawidlowo ale u nas zroche inaczej to wyglada z tym mlekiem

Gość
Przyłączam się :):) Moja Sara ma również 6 tygodni :) Ewelinkaa-> urodziła się dzień przed twoim.:)

Gość mama klaudii
u nas to tak wyglada mleko okolo 120 tak 8 rano o 10.00 jogurt dla dzieci 4 -36m o 12 zupka zjada zawsze z apetytem 15 mleko 120- 90ml. 17 jabłko lub banan 20.00 kasza 180ml. i koło 24 kleik dostanie to zjada 150 ml. i spi dotej 8 rano

Gość mama klaudii
po tej 17 dostaje jeszcze biszkopta w łapke i zajada tak sama tzn. wiecej nakruszy niz zje ale sie uczy

Ja narazie nie mam takich problemow :d karmie piersia heh chociaz bardzo czesto sie zastanawiam czy to moje dziecko najada sie,ale skoro spi i budzi sie tylko praktycznie do jedzenia to chyba tak ;)

Gość etammmmmmmmmmmmmmm
hej ja tez jestem mam nadzieje że forum żyje ja byłam dziś w szkole i nie miałam kiedy pisac a wczoraj maly bardzo płakal fajnie ze nas jest coraz więcej moj ma 2,5mc i pije 3 razy butle po 100-140ml soczek 60ml i dokarmiam go piersią tak około 3-4 raz na dzien

Coraz to więcej nas tutaj dobrze,że jesteście,można pogadać,poradzić się :) Moja córka na 19 miesięcy i strasznie rozrabia :D A jak Wasze MALUSZKI?:)

Gość mamusia pogadusia
kashia87 - to ile twoja córka ma 5 miesięcy czy 19?? Raz piszesz tak a raz tak:)

A gdybym odciagala swoj pokarm i karmiła z butelki to ile powinnien jesc moj szkrab jesli ma 6 tyg,wczoraj caly dzien mi płakał chciał tylko albo na rekach albo przy cycusiu wiec wpadlam w panike ze mam malo pokarmu i sie nie najada,wiec zaczelam odciagac zeby pobudzic laktacje no i okazalo sie ze jest go sporo,ale zastanawiam sie ile on je ml z tej piersi.

a tak wogle to moze poradzicie cos?? Moj synek zawsze spal normalnie.... teraz byl bardzo chory i mu sie odmienilo:( zasypia o godz 17 budzi sie na mleko o 22 nastepnie pije mleko o 4 rano i juz nie chce spac:) potem zasypia okolo 11 do 12.30 probowałam go klasc pozniej ' pierwsz dzien polozylam go o 17.30 (zasypial w zabawkach ale go rozbudzałam) wstał o 5 rano drogi dzien bołozyłam go o 18 spał do 8 rano a jak wczoraj polozylam go o 18.30 to wstał o 5 rano o co w tym chodzi ( pomijałam tam karminie bo to nie wazne.. ale im pozniej pruboje go polozyc tym wczesniej wstaje :( jak mu zroic plan dnia ? zeby spał do 8 rano? pomocy

może spróbuj wyeliminować to poranne karmienie? mój ma teraz 11 miesięcy. do około 9 miesięca też budził się o 5,6. ale zaczęłąm go lekceważyć. on sobie gadał, czasem nawet krzyknął a ja udawałam że śpię. po 2 dniach mu się znudziło i teraz budzi się po 8 czasem koło 9

hehehe :P a wogle powinnam go karmic w nocy ? ktos mi mowil ze tlko pic dac :/ moj synek to głodomór powienien zjesc bardziej syta kolacje ale on nie lubi kaszek :)