Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etammmmmmmmm

szukam mam

Polecane posty

Gość mama Filka i Hubiego
hey jestem mama dwoch synkow. Filip ma 2 l i 8 miesiecy, a Hubert prawie 6 tyg.

im wiecej bedziesz odciagac tym wiecej bedzie ci nachodzic ... ja karmilam z butelki bo zawsze wiedziałam ile zjadł gdy miał 6 tyg . jadł chyba 120 ml a dzieci moich kolezanek to jadly tylko po 60 ml al e moj syn to do dzisiaj jest zarłok jak bedzie dziecko glodne to ci da znac :) tylko ze z piersi karmi sie czesciej niz z butelki poniewaz dziecko ktore jest karmione piersia to czesto nie wola jesc tylko chodzi mu o bliskosc z matka.... piers ssa ale wcale nie je :P takze piers mozna zastepowac smoczkiem a karmic butelka.... pamietaj o diecie :)

kładę po 19. nie karmię go w nocy odkąd skończył jakieś 5 miesięcy. oszukuj wodą to się może też zniechęcić

witam mamy. Mam dwóch chłopaków 10 lat drugi 10 miesięcy ten młodszy to dziecko sylwestra - no Nowego Roku 1.01.2009 fajnie było. Może któras z mam ma podobne doświadczenia - świateczne. Walczymy z problemem niespania w nocy. Temat jest na forum. Pozdrawiam.

ja bym dała wodę. woda nie jest smaczna więc po co ją pić od tak sobie? na kolację daję jakąś kaszę ale nie z butli tylko łyżką. kaszę taką niemowlęcą albo manne. żeby najadł się porządnie.

Czesc dziewczyny! Ja jestem mama 9-miesiecznej Majki. Bardzo chetnie tu zajrze, jak tylko moj maly lobuziak mi na to pozwoli. Pozdrawiam wszystkie mamy :)

to banana z mlekiem, albo chociaż mleko takie na noc. moj z kolei nie pije mleka za bardzo. z butli nie korzysta już wcale

mo ogolnie jada mleko z kleikiem przez caly dzien no i oczywiscie inne produkty ale banana z mlekiem jeszcze nie dawałam ale to mam rozdrobnic banana i dodac do niego mleko ?

no ja tak czasem robię. rozgniatam banana i zalewan mlekiem żeby taka papka była. banan jest mocno kaloryczny. kleiku też w sumie można trochę dodać. zeby zapchać małego po brzegi;)

120 ale za jednym razem ??? to mi sie tyle nie udaje odciagnac...:/ no chyba ze przez pol dnia.jesli chodzi o diete to juz zglupialam co mam jesc wszedzie jest wiecej nie powinnas...niz powinnas :/ a przytylam 8 kg w ciazy

ściągaj tyle ile mozesz. z doświadczenia \wiem- bo długo walczyłam o pokarm- ze więcej ściąga się ręcznie niż laktatorem. a co jeśc? hmmmm, ja wychodze z założenia że nia ma co stosować diety eliminacyjnej jeśli dziecko nie ma problemów. próbuj wszystkiego po trochu. jeśli dziecku nie szkodzi to jedz to śmiało. ja jadłam wszystko i dziecko było zdrowe

w ogóle to jest tak że dziecko wyssie z piersi z całą pewnością więcej niż Ty jesteś w stanie odciągnąć. po 2- laktację najbardziej pobudza jednak ssanie dziecka. jesli dziecko nie ssie a regulane odciągasz laktatorem to pokarm i tak zanika. Po 3- dziecko płacze bo może właśnie przechodzisz kryzys laktacyjny. dziecko rośnie skokowo- nagle potzrebuje więcej jedzenia a piersi nie nadąrzają z produkcją. za kilka dni powinno się unormować. dzieci też wiszą na piersi kiedy przechodzą skoki rozwojowe więc to może być też to. najważniejsze to nie panikować:)

nawet nie wiedzial ze mozna odciagac pokarm recznie,ja jak odciagne po karmieniu to pozniej mam wrazenie ze sa calkowicie puste bo staja sie miekkie a gdy maly sie w miedzy czasie obudzi to stresuje sie ze mu nie leci...

ale wtedy ssie i pobudza laktację .. piersi dostają sygnał ze mimo i ż są puste to dziecko potrzebuje więcej. i robią więcej:)

tak tylko lepiej nie jesc np bigosu....bo po kapuscie maly bedzie mial wzdecia bedzie go brzuszek bolał bedzie plakal i nie bedziesz wiedziec o co chodzi... mnie polozna wprowadzila w blad.... zakazala mi jedzenia nabialu.... o maly moze dostac skazy bialkowej owocow pestkowych nawet dzemow majonezu ketchupu nic.... wsumie sam ryz i gotowany kurczak bo 2 tyg sie wkurzylam i jadlam wszystko wlasnie procz bigosu i orzechow bo orzechy tez strasznie uczulaja i byo ok :)

właśnie nie jest powieziane ze ten bigos czy orzechy dziecku zaszkodzą. moje dziecko jest grudniowe. jadłam więc bigos, pierogi z kapustą i inne wzdymające rzeczy. jadłam też orzechy i czekoladę. zaczynałam od małych ilości- jak dziecku nie szkodziło jadłam normalnie. z tym nie ma reguły

to i moze ja sie dolacze mam synka 9miesiecy i mysle ze chyba mi za malo je ....tak mi sie wydaje , wazy 9200 i ma 78cm a jego menu to obecnie(mam na mysli cala dobe) ok 400-500ml mleka plus ok 2x150ml kaszki mleczno ryzowej plus obiadek ok 200ml . do tego np dzis zjadl rano mala paroweczke i wieczorem pol . deserek lub jogurcik i tyle.....aaaa i mleka to pije tylko na spiocha bo inaczej nie chce z czego ok 300ml to w nocy ok 1ej i 4ej .... a w ciazy przytylam 14kg

z tym ze wolno to się zgodzę:) olawd- mój ma 11 miesięcy, objada się jak szalony i waży trochę ponad 9 kilo. więc Twój olawd to całkiem duży chłopak:)

olawd- ja się przestałam takimi drobiazgami przejmować. pomyśl- coś je, jest zdrowy, rośnie... to czym się martwić?

mój synek ma 11 miesięcy do tej pory jadł tak o piątej rano butla ok 10 tez butla nic innego próbowałam kanapke albo kaszke na mleku woli mleko. ok 13 zupka potem drugie danie w między czasie zje chrupka albo wafelka czasem danonka i przed spaniem butelka mleka z kaszka. i dodam że spi cala noc. Ja w ciąży przytyłam 30 kg

Gość etammmmmmmmmmmmmm
hej ale sie topis rozrasta hihi wszystkie mogą byc nie ma za starych A ja zadaje wszystkim pytanie KG po ciązy jak sobie radzicie z nadwagą po ciąży mnie duzo nie zostało jakies 5 kg max a jenak czuje się z tym zle i widze ze ubrania leza fatalnie :(