Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etammmmmmmmm

szukam mam

Polecane posty

🖐️ Co stosujecie na odparzenie pupci u Waszych maluszkow? Maja ma straszna pupe od kilku dniu. Sudocrem sie nie sprawdzil niestety i poszukuje innych sposobow. Pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Kupilam Linomag-zobaczymy czy pomoze. No i mala smiga z gola pupcia lub w tetrowce. Jak to nie przyniesie efektow to chyba udam sie do lekarza bo to zbyt dlugo trwa-juz chyba 4dni. Napewno ja boli :(

jak lata z gołym tyłkiem to spróbuj bepanthen. ja do pieluchy smarowałam sudocremem a jak bez to bepanthenem. a przy dużych odparzeniach niezawodne są: kąpiele w krochmalu i kalii. i do tego zwykła zasypka alantan do pieluchy. tyllko tyłek musi być suchy bo zasypka na wilgotną skórę = odparzenie dodatkowe

Praktycznie zawsze ja kape w krochmalu i moze dlatego tak dlugo nie bylo z tym zadnych problemow. Farmaceutka polecila nam tormentiol na zmiane z linomagiem. Mam nadzieje, ze pomoga. Dzieki za rady :)

mój pierwszy raz się odparzył jak miał 10 miesięcy:)spróbuj jeszcze ewentualnie kąpieli w kalii. tylko wyczyść po kąpieli dobrze wannę i uważaj na ręczniki bo farbuje:)

hej mamusie co tu taka cisza? Jak tam u was dzisiaj pogoda bo u nas super Kubus ok 200 metrów przeszedł na własnych nogach potem zasnął mi w wózku jak aniołek i tak chodziłam dopuki sie nie obudził. Teraz po obiadku próbuje go uśpic odezwe sie potem ja także używam sudocrem i bephanten na odparzenia

U nas tez byl ladny dzionek. Spacerowalysmy troche z Majka. A pozniej to juz caly czas sprzatalam... Te masci i wietrzenie pupy na szczescie pomagaja. Odparzenie sie zmniejszylo i nie jest juz takie czerwone. Mamusie, z jakiego regionu Polski jestescie? Bo moze sie okazac, ze moze mieszkamy w sasiednich miejscowosciach. Ja mieszkam miedzy lodzia a warszawa ale blizej mi do lodzi. Zycze udanego weekendu :) 🖐️

witam, ja jestem z Krakowa dzis było ładnie u nas wiec spacerowalismy z małym a pozniej ladnie spał poszlismy z mezem do knajpki na obiad a teraz próbuje uspic małego

edyta mama Jakuba -- ja tez jestem z okolic wrocka a raczej z pod wroclawia 60km

hej c tu tak cicho ?? jak tam u was po weekendzie ja jestem dzis z małym sama do 20 mąz msi zostac dłuzej w pracy :(

My tylko sami do 17 :D ale dzis zato pospalismy do 10 :P normalnie czuje sie prawie jak nowo narodzona heh

My tez same praktycznie do wieczora :( Ale wykorzystamy to, ze jest ladnie na dworzu i pojdziemy na spacerek. Moze odwiedzimy moja kolezanke i pradziadkow Majuni. Weekend byl bardzo przyjemny. Oby takich wiecej! Odparzenia juz calkiem zeszly na szczescie :)

u nas tez ładna pogoda byliśmy już na krótkim spacerku teraz gotuje obiad bo dziadek pilnuje Kube a za godzinę maz wróci z pracy. Mam pytanie do mam co sądzicie o obcinaniu dziecku włosow przed roczkiem?

u nas tez dzisiaj ciepło byliśmy z Małym na spacerku a teraz dziadek pilnuje Kube a ja gotuje obiad bo za godzinę maz z pracy wraca. mamusie co sądzicie o obcinaniu włosow przed roczkiem?

A jest jakis przesad na ten temat? Ja gdybym miala tylko co obcinac to pewnie bym obcinala. Niestety moja Majuska poki co jest malym lysolkiem :)

niewiem jak dokładnie brzmi ten przesad ale jest coś takiego. Mój Kubuś ma włosy i to dość dużo ale czekam do roczku żeby obciąć.Jakoś wierze w te przesady wszystkie :-)

Jak masz sie pozniej stresowac to nie obcinaj. Ja niby nie wierze w te wszystkie glupoty, ale jak w ciazy bylam i palilo sie u moich dziadkow, to pozniej podswiadomie balam sie, ze dziecko moze miec jakies znamie bo oczywiscie za twarz sie zlapalam, gdy tylko zobaczylam ogien. A do roczku chyba juz niedaleko?

ja w ogóle przesądna nie jestem. mój młody ma krótkie włosy ale tak dziwnie mu się za uchem wywijają i nie wiem czy mu nie obetnę...do roczku mamy jeszcze 3 tyg więc moze zdążę się na "klątwę" załapać:)

dokładnie 9 grudnia mój Jakub Skończy rok(a miał być ze stycznia) a łobuz straszny z niego. Właśnie próbuje go uśpic po obiadku a jemu zabawa w głowie.

mój jest bardzo żywy ale też łątwy do ułożenia. taki dość bekonfliktowy. zasypia sam w łóżeczku. czytam mu coś, wychodzę a on sam sobie zasypia. teraz śpi a ja mam chwilę dla siebie

edyta, chyba nie taki lobuz skoro mozesz sobie tu z nami popisac jak on nie spi. Ja zagladam tu tylko jak mala spi, bo tak to wciaz musze sie z nia bawic. A najlepiej jak ja nosze-oj tak, uwielbia "latac samolotem" :) Chwile spokoju mam bardzo rzadko. Czasem cos ja zainteresuje to zajmie sie jakies 5-10min. Lubi np patrzec jak ciuszki sie w pralce piora :D Niekiedy zastanawiam sie czy to moje malenstwo nie jest zbyt nadpobudliwe...