Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama5

Urodziłam 5 córe!

Polecane posty

Gość Waga73
mama Klaudii zgadza się kobieta jak chce to potrafi zrobić karierę zadbać o dom o siebie mieć czas na relaks

Gość mama4synów
mam 4 dzieci, sami synowie i jak czytam szczególnie te złośliwe wypowiedzi, niektóre wręcz wulgarne ogarnia mnie szewska pasja !co tkwi w ludziach aby tak traktowac innych !? co komu do tego kto ile ma dzieci, ile w portfelu, gdzie jezdzi lub nie jedzi na wczasy, srasy i inne pierdoły ! nigdy nie odwazyłabym sie szufladkowac ludzi wg ilosci posiadanych pociech, naprawde żal czytac tych wybrańcow co wiedza najlepiej .... mamę piatej córy serdecznie pozdrawiam i życze bezkresu radosci ze swoich dziewczynek

Gość idz rob kolacje
z5 kg jedzenia a ja zmykam sie umalowac i uciekam na maly meeting ;) Twoje dzieci też nie pojadą na narty do austrii,bo Ty uwazasz ze im to niepotrzebne? bo dziecku wystarczy milosc matki, ktora z checia nogi rozklada? zapytaj sie dziecka, czy woli kochajaca majetna rodzine czy kochajaca i biedniejsza? jakie zycie woli? ma pokutowac za cierpietnicze podejscie rodzicow- skromnie ale szczesliwie? a dlaczego nie bogato i szczesliwie?

Gratuluje cor, ale z tymi probami plodzenia nastepnego to bym sie wstrzymala. Twoj maz moze miec problem z plemnikami 'meskimi', a to oznacza ze moze nie byc zdolny splodzic syna. Co by nie bylo, to jeszcze raz gratuluje. Dzieczyny gora!

Gość mama4synow
własnie o takich madralach jak ty myslałam piszac wczesniej, skad mozesz wiedziec, co robia moje dzieci w wolne dni ? ani słowa nie napisałam o swoim stanie majatkowym, gdybys miałas choc troche oleju w głowie zrozumiałałbys prosta wypowiedz ... chetnie porozmawiam z mamami nastolatkow

Gość do mama4synów
masz rację, ze nikogo to nie obchodzi, ale mam wokół siebie dużo matek 3 i więcej dzieci i by ich wuj zastrzelił, rozkładały giry, narodziły dzieci a teraz ję\czą jak i m ciężko, jak musza dużo pracować, jak oczekują pomocy. Takim idiotkom co marudzą winno się zabierać dzieci, sama bym zgłosiła kilka takich matek aby im zabrano dzieci ze względu na jęczenie. Bo guzik mnie obchodzi, że nie mają za co żyć i że im ciężko, niechby myślały głową a nie dupą.

Gość do mama4synów
zgłosiłabym z tego względu, że już mam dosyć słuchania ich jęczenia. jak narodziłyście to wasz problem i przynajmniej nie zatruwajcie życia innym swoim narzekaniem.

Gość gratuluje
:-)

Gość oj mamo 4 synow to ty
masz problem ze zrozumieniem slowa pisanego- ja pytalam, a nie uzywalam zdan twierdzacych. zauwazasz roznice, czy trzeba tlumaczyc jak dziecku specjalnej troski? gdybys miala troche oleju w glowie zrozumialabys taka prosta wypowiedz :P wole byc madrala odrozniajaca znak zapytania od kropki niz niedouczona rozplodowka

Gość mama klaudii
po pierwsze co do rozkładania nóg jak tu kilka razy już przeczytałam mam rozumieć że wy kobietki tak potępiające mamy kilkorga dzieci kochałyście się tylko raz w życiu w celu spłodzenia dziecka tak? a czy przed seksem było oświadczenie : mężu dziś mam dni płodne wiec będziemy uprawiać seks w celu spłodzenia potomka... :)

Gość mama klaudii
ja jakoś jeździłam na wakacje .... zwiedziłam sporo świata i moich rodziców było na to stać !!! więc wbijcie sobie do głów że rodziny gdzie jest więcej niż 2 dzieci to nie patologia często to świadomy ich wybór i są w stanie zapewnić dzieciom wykształcenie :)

Gość mama klaudii
a i niejednych rodziców jedynaków nieraz nie stac na takie wycieczki i zajęcia dodatkowe dla dziecka .....

Gość o antykoncepcji slyszalas
cos sie obilo o uszy na porodowce?

Gość mama klaudii
ale skoro ktoś planuje więcej dzieci to o co ? przecież te kobiety tu nie płaczą że mają tyle dzieci, ze nie mają za co żyć i gdzie mieszkać wiec po co komentarz o antykoncepcji ?

Gość mam ich dosycccc
tu nie płaczą bo zaraz by im się doleciało, natomiast płaczą wśród swoich znajomych, którzy mają ich serdecznie dość, własnie wczoraj taka jedna mi sie wypłakała, nic się nie odezwałam ale miałam ochotę jej powiedzieć prosto w oczy przestań babo płakać, trzeba było myśleć wcześniej, przed pójściem do łózka

Czytam i śmiać mi się chce! Ludzie, nie wszystkie wielodzietne rodziny klepią biedę. Mam wrażenie, że "pomarańczami" kieruje jakiś utarty stereotyp, że rodzina 2+ 3 i więcej to już patologia, gdzie grzyb się po ścianach pnie a dzieci jedzą marchwiankę, placki ziemniaczane i mortadelę. Ja mam dwójkę dzieci. Moja obecna sytuacja finansowa (kiedyś było różnie - zwłaszcza początki były ciężkie) pozwoliłaby mi bez wyrzeczeń mieć jeszcze dwójkę dzieci. Bez odmawiania im prywatnych lekarzy, zajęć dodatkowych i wczasów zagranicznych. Nie zdecyduję się nie nie bo jestem zwyczajnie... leniwa. A wychowywanie dzieci to niezła harówka. I choć kocham moje dzieci bardzo, bardzo, bardzo to mam zdrowe podejście do macierzyństwa i dzieci nie przesłaniają mi całego świata... i jest kilka rzeczy, które chciałabym jeszcze zrobić w życiu tylko dla siebie. :P Jednak, gdyby życie mi sprawiło niespodziankę i jakimś cudem w naszym życiu pojawiło się więcej dzieci to ZAPEWNIAM niczego, by im nie brakowało. Ani emocjonalnie ani materialnie. Moja najlepsza koleżanka ma czwóreczkę... chciała trójkę ale na koniec trafiły jej się bliźniaki... i powiem Wam, że te dzieci chodzą lepiej ubrane niż większość dorosłych spotykanych na ulicy. Nie dalej niż w piątek jeździłam z nią po foteliki samochodowe dla bliźniaków... wydała na nie lekką ręką 6 000 pln... a później jeszcze kupiła sobie trzy pary butów bo miała jesienną chandrę. ;) Autorce gorąco gratuluję!

Gość ale dziecioroby
Zrobic sobie pięcioro bachorów,toż to już jest powód conajmniej do leczenia u psychiatry.A jak tam tatuś ,wieszać się nie chce??hahahaa

Gość LadyPretensja
Czytam Was i sama do siebie sie smieje.Wiekszosc z Was pisze takie bzdury ze normalnie mam wyrzuty sumienia ze trace czas na czytanie takich pierdól.Zaloze sie ze wiekszosc to malolaty,nic nie wiedzace o zyciu. Ja jeszcze raz napisze-MAM CZTERY CÓRKI I JESTEM NAJSZCZESLIWSZA OSOBA NA SWIECIE!!!!!!Nie klepie biedy,nie korzystam z pomocy państwa(nie potepiam tych,ktorzy korzystaja)moje dzieci sa zadbane i ogolnie wszyscy jestesmy szczesliwi:) Wiecej nie wypowiadam sie w tym temacie bo szkoda czasu.Malolaty musza dorosnac zeby zaczac rozumiec wiele spraw a teraz zamiast wypowiadac sie w tym temacie,niech sie wezma za odrabianie pracy domowej bo jutro do szkoly czas :P Pozdrawiam szczesliwe mamusie wesolych gromadek ;)

Gość no i coooooo
co tatuś się będzie wieszał jak opieka społeczna razem z mamusią i dziećmi ich utrzymuje, on i ona mają czas na zrobienie spokojnie kolejnego dziecka, a co do postu wyżej, to owszem są rodziny bogate, których stać, ale widzisz jak sama podkreślasz, ze jesteś za leniwa, no ale nie rozumiem dlaczego, przecież ciebie stać w każdej chwili na wynajęcie opiekunki, nie musisz sama na co dzień sie zajmować dziećmi, ale jest taka prawda, że 3/4 społeczeństwa to ta biedniejsza strona, także radze ci wydz na ulice, wśród ludzi a nie siedzisz w domu a jak się spotykasz to z takimi samymi bogatymi. Niedawno jak wczoraj u nas po klatce chodziła i zbierała pomoc kobieta, która twierdziła, że żyje biednie i ma 5 dzieci. Wystarczy także abyś pofatygowała się do opieki społecznej, tam dadzą ci namiary na biedne wielodzietne rodziny

Gość idociiii
a ja potępiam tych co korzystają z pomocy państwa, bo nikt i m nie karze rodzić na silę jeżeli nie umieją zarobić na swoje dzieci, niech sobie w sex szopie kupią zastępcze rzeczy do seksu jak nie umieją z naturalnego seksu korzystać

Gość LadyPretensja
do idociiii Zastanow sie zanim cos napiszesz bo w zyciu roznie bywa i sama/sam mozesz kiedys byc taka/takim IDIOTA co korzysta z opieki spolecznej :) Mialam sie juz nie wypowiadac w tym temacie ale nie moge sie powstrzymac jak czytam Wasze wypowiedzi....

Gość tez popierammm
to, że w życiu rożnie bywa to jest tylko głupie tłumaczenie tych kobiet, no bo jeżeli już na samym początku nie ma pieniędzy na wychowanie dzieci i nie zapowiada się a pomimo tego rodzi to uważasz, że to normalne

Gość pieknisiaaa
a ja tam biedne wielodzietne rodziny omijam z daleka jak trutni, trzeba umieć swoim życiem pokierowac

Gość ble ble bel
do niektorych bab szkoda slow:P gratuluje wszystkim mamusiom pociech to ich inwidualna sprawa ile maja i ile beda chcialy miec. Myslicie te madrale co maja po jednym i stac je na wszystko zeby dac dziecku to jest dobre? pracowalamam przy dzieciaczkach i wiecie co pchajcie im wiecej w dupe a za kilkanascie lat z takich rozpieszczonych pociech wyrosna same materialisci ktorzy tylko beda brac a nic z siebie. W rodzinach wielodzietnych jest przewaznie inaczej dzieci ucza sie nawzajem dzielic i choc nawet sa biedniejsze dojda w zyciu dalej niz niejeden taki rozpieszczony babel co ma wszystko i niech teraz naskocza te baby co mysla ze jedno to super i one nie rozpieszczaja guzik nawet tego same nie widzicie. Dla mnie minimum to dwoje dzieci:)

Gość mama klaudii
no i kolejna skrajność ludzie żyjcie i dajcie żyć innym :) jeszcze raz pisze ze te mamusie co tu piszą zdecydowały się świadomie na taką ilość dzieci :) i jest im z tym dobrze :) niektórych stać na więcej iż 2 i im się po prostu nie chce i też ok. ale po co obrażać innych tylko dlatego że maja inny sposób na życie niż my

Gość mama klaudii
ja mam jedno i nie planuje więcej ale czy to powód aby kogoś obrażać bo nie chce 2

Gość o nieeeee
dzieci z rodzin wielodzietnych nauczone są walki, rywalizacji, takze nie powiedziałabym, ze potrafią się dzielić, mam koleżankę w pracy, jest i 6, no gorszej zołzy nie widziałam, podpierdala, dba o to aby samej jak najwięcej skorzystać, po prostu idzie na żywioł, nie liczą się dla niej koleżanki, koledzy, tylko ja, bo jej tylko potrzeba, bo ma też 4 dzieci.

Gość p nieeee
do tego jeszcze niesamowita plotkara, podjudzacz, no coś okropnego, no i ona z rodziny wielodzietnej - 6 dzieci.