Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuzka242424

Jak urządzic pokój... ?

Polecane posty

Gość Zuzka242424

Witam. Mam problem... a polega o na tym, że spodziewam się dziecka na razie sytuacja jest taka, że mieszkamy z mężem z moją mama (ma duże mieszkanie i jest sama) ale pokoj będziemy mieć razem z dzieckiem i kompletnie nie mam pomysłu jak go urządzić... Chce wszystko zmienić, tak żeby bylo w nim wygodnie Nam jak i dziecku, chociaż wiadome na razie będzie malutkie, więc wiekszego znaczenia nie będzie to dla Niego miało, ale nie wiem jak wszystko użadzić... Jak meble, łóżeczko i wszystkie potrzebne rzeczy dla dzidziusa. Jeśli jest tu kobieta, która ma właśnie pokój z niemowlaniek to byłoby super jak dałaby mi jakieś rady, bądz zdjęcie. Pozdrawiam serdecznie

Ja będe miała pokój z dzieckiem . I zamierzam kupic tylko komode i łóżeczko pod kolor mojego ragału (jest jaśniutki) . Nie będe duzo zmieniala bo nie jestem z tych co wydziwiają bo nie mają w co kasy wsadzic . Mam kolorowo w pokoju (żółto , pomarańczowo , zielono) sądze że maleństwu będzie dobrze .

Gość Zuzka242424
Ja z mojego pokoju będę przenosiła się do większego i dlatego od razu chciałabym wszystko zmienić... Jest to pokój nie używany, więc i też jak by troche zaniedbany :) Taka graciarnia domowa :D Myślałam tylko nad dwoma komodami, szafką na telewizor i ewentualnie szafa ale ona nie musi być koniecznie akurat w tym pokoju. Ale zastanawiam się znów nad tymi komodami... czy takiewyższe trochę, gdzie są normalne szafki w nich czy takie zwykłe komody jakich teraz pełno ale w nich wydaje mi się, że jest gorzej z utrzymaniem ciuchów w porządku bo to jednak szuflady, i żeby coś wyciągnąc co jest na spodzie trzeby wszytsko wyjąc. Zastanawiam się też nad kolorem... wiadome, że musi być w miare spokojny... ja chciałam taki fiolet - jagodowy ale mąż powiedział, że w życiu w takim nie będzie mieszkał i dalej nie wiem jaki wybrać

Gość Zuzka242424
A swoją drogą super, że czujesz już ruchy dziecka :) Ja mam termin na kwiecień i jeszcze chyba nie czułam :( :)

Gość Zuzka242424
up up

Zajrzyj na storne Ikei- tak sa pomysly na pokoje dziecka z rodzicami. meble sa odpowiednio di siebie dobrane.

jeśli to będzie duży pokój i np chcesz żeby meble nie zajmowały dużo przestrzenie pomyśl o sofie zamiast o wersalce, może jakiś segment albo komody i zrób kącik dla dziecka,łóżeczko (polecam z szufladą), przy łóżeczku szafka w której będziesz miała potrzebne rzeczy,kolor polecam pomarańczowy,bo to taki ciepły kolor:) są różne odcienie, (chyba że ci się nie podoba),a nad łóżeczkiem naklej na ścianę specjalne naklejki,które przedstawiają różne postacie z bajki itp... będzie wtedy przytulnie :) ty bedziesz miała swój kącik i dziecko