Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

22studentka22

kontynuacja edukacji za granica

Polecane posty

Mam pewien problem. Chcialabym wyjechac z mezem do Anglii, ale w Polsce studiuje na IV roku prawo. Zal mi zostawic studia ot tak, tym bardziej, ze juz niewiele zostalo. Myslalam o tym, zeby kontynuowac nauke w Londynie, ale czy jest taka mozliwosc, bez rozpoczynania studiow od poczatku? Moze ktos byl w podobnej sytuacji? Prosze o jakies podpowiedzi.

Gość nie mozliwe to bedzie
w UK jest system common law po pierwsze, ktory jest zupelnie inny niz civil law. Jedyna mozliwosc to zrobic 5 lat w Polsce i zlozyc papiery na jakis Master of Laws (postgraduate). Z tym ze Master sa platne (w zaleznosci od szkoly to cie moze wyniesc ponad 15 tys funtow za rok. Z tego co wiem w UK maja Law school 3-letnia, i z polskimi papierami nie wskoczysz na np. ostatni rok. A po law school maja jeszcze dwuletni training ...

Gość jak mozesz studiowac
prawo zagranica jezeli prawo w polsce i uk jest inne? jak ktos ci juz radzil - koncz studia w polsce i zrob postgraduate w anglii.

Gość lolkafolka
ja tez bedac na twoim miejscu, dokonczyla bym w Polsce, przeciez tak niewiele ci zostalo