Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jina

Czy dziecko się najada !!!

Polecane posty

po czym poznac ze dziecko sie nie najada? je po 10 5 minut albo krocej ale czesto ...w nocy spi w dzien prawie wogóle. W nocy budzi sie 2 razy na karmienie...CZY sie najada ?

Gość przybiera na wadze
jeśli przybiera na wadze to powinno się najadac, teoretycznie, bo w [raktyce ja tez nie wiedziałam czy mój syn nie jest głodny

Gość kobietak z fotum
Mi pani dr z poradni laktacyjnej poradziła aby robic zapiski, tzn, o ktorej zaczynasz karmienie ile czasu ono trwa, ile na dobe jest kupek i siku, potem robisz podsumowanie całej doby i tak przez ok 2 tyg. Noworodek powinien robic ok 5-6kupek na dobe i powinno byc ok 7-8 karmien. Do tego sprawdzasz przyrost wagi. Mi to pomogło. Pozdrawiam. Co do karmien to jezeli karmisz np, przez 3 godziny i dziecko je co 20 min po 5 min i tak sie bawi to traktujesz to jako 1 karmienie a nie kilka!

dzięki za odpowiedź. Tylko ja mu daje jeszcze inne dania bo ma 7mcy i nie chce pic mojego mleka ........ale czy kaszka i zupka oraz jabkiem moze sie najesc?

Gość aneczka50
trzeba zwazyc dziecko i wtedy sie dowiesz

wlasciwie w tym wieku dziecko je wiekszość około 5 stalych posiłow i mleko na noc jeśli nie marudzi za jedzeniem to wszystko ok.

kiedys ogladałam program na sprawdzanie ilosci zjadanej przez dziecko. to co zjada twoje dziecko w tych samych ilosciach odkladaj do woreczka jesli po ostatnim posilku w woreczku bedzie tyle co ma wielkosc twoja pięść to wszystko w normie. pozdrawiam mama 4 latka