Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pozytywny

jak przestać kochać ?!

Polecane posty

Gość Proste jak budowa cepa
Zaczela marudzic o slub wiec musiala zostac odstawiona. Wczesniej poki byla to smietanka bez zadnych zobowiazan to bylo dobrze. Gdyby nie zaczela marudzic, to moze jeszcze bys to pociagnal..... Tylko jedna rzecz - czy ZANIM poszliscie do lozka -powiedziales jej glosno i wyraznie, ze Twoje wielkie , wspaniale , plomienne uczucie bedzie kwitlo tylko na luznych zasadach , a zwiazek ma sobie realizowac z kims innym?

Masz rację to pomaga... Dlaczego teraz mieszkasz sam, czy to koniec między Tobą a żoną? Związek był toksyczny... Ale Paweł to cały mój świat... :( Nie potrafię sie uśmiechać... Kiedy zasypiam w tym łóżku... w którym spaliśmy razem.... Zostałam sama... Pozbawił mnie godności... rodziny.... przyjaciół... :(

do Cepa dlatego własnie nie lubie cepów bo są Proste. i nie nie chciał slubu, mieszkac razem itp, podobalo sie nam jak bylo, poprostu spotkanie jakies wyjazdy, telefony , taki "układ" zanim poszlismy do łuzka , rozmawialismy , o nie o mojej rodzinie , doskonale wiedziała jak jest, i nigdy nie zabroniłem jej spotkac sie z kims innym , przeciez byly dni kiedy sie nie widywalismy, weekendy , itp wszystko byl naruralne i niewymuszone kurcze juz mi sie niechce tlumaczyć nawet poznała moja córke, była zachwycona i jest, i do dzis sobie cos tam piszą na GG, czy NK , moja corka nie wie że ona to ona , poprostu znajoma , kolezanka. kurcze juz mi sie niechce tlumaczyć

nie ważne jakie to były układy.. nie ot o w tym temacie chodziło.....

Gość proste jak budowa cepa
"kurcze juz mi sie niechce tlumaczyć " Jasne,po co dorabiac ideologie do kurestwa ? I co tu tlumaczyc?. A jak zwal, tak zwal. I ja cie nawet doskonale rozumiem. Kto by nie chcial spijac tylko smietanki?

= Malibek = godnośc stracił on!! rodzina , przyjaciele pomogą i beda z Toba!! to kwestia czasu , zobaczysz!!! i uwierz ze zaczniesz sie usmiechac , Ja juz jestem troche inny, WSZYSTKO BEDZIE OK!! co do mnie , mieszkam sam bo taka praca , wracam na weekendy do domu , a w tygodniu pracuje, 16 -14 godzin to tez pomaga nie mysleć!! i całe szczescie w pracy tez moge byc na forum, to duzy plus! Malibek , prsze usmiechnij sie choc raz, ok , zrób to dlamnie , stan przed lustrem i sie usmiechnij!!!

Problem jest taki, że rodzina nie chce mnie znać... :( Przyjaciół straciłam... teraz staram się nawiązać nowe przyjaźnie, znajomości... Pracuję w dużej korporacji... Niestety tylko po 8 godzin dziennie :( chciałabym mieć mniej czasu.... w tym tygodniu zmiana 6-14 - cale popołudnie w samotności...... Wiesz dlaczego to ja straciłam godność? Bo prosiłam by został... Po jeszcze tydzień temu również prosiłłam.. wróć... tęsknię... potrzebuję... Usłyszałam, że ja wcale go nie kocham... że gdybym kochała, czekałabym ile trzeba.. a on? wrócił na stare śmieci... do rodziców którzy dają mu wszystko.... baluje... nawet o mnie nie myśli... a ja ciągle mam wyrzuty sumienia jak pomyślę "zacznij żyć od nowa"... Ps. Stanełam. Uśmiechnęłam się...

do: "proste jak budowa cepa" Czy Ty w ogóle zastanawiasz się trochę nad tym co piszesz...? Świat nie polega na tym, że jest albo białe albo czarne..... Ciekawe jak wygląda Twoje życie..

Moje zycie NIE-wyglada tak jak Twoje.

= Malibek = ile masz lat , z ciekawości , pamietaj jedno , nieszukaj teraz nic na siłe, !! zadnych znajomości i przyjaciól na siłe!!! bo to nie jest zbyt dobre , w takim stanie nie oceniasz swiata normalnie, wiec uwazaj, to taka moja rada. Co do godności to masz ją nadal , prosiłaś bo kochasz na maxa, to nic niegodnego

czyli jest bardzo poukładane i szczęśliwe? Wątpię... gdyby tak było nie byłbyś na tym portalu..

21.... :( skończyłam 25 października..... nawet w urodziny byłam sama... Nie szukam na siłę.. Powiem nawet szczerze - to oni samie do mnie przyszli widzieli moje zły cierpienie.. widzieli jak Paweł traktował mnie w pracy.... to wiele dla mnie znaczyło... że potrafią być tak po prostu.

malibek - ciekawosc to pierwszy stopien do piekla. Jak bardzo chcesz cos jeszcze wiedziec to sie pospiesz. Na tym portalu bede jescze najwyzej 15 minut.

"proste jak budowa cepa" chodziło mi tylko o to, dlaczego tutaj jesteś?

Malibek - Z braku lepszego zajecia dla zabicia czasu. Pozytywny - nie musisz mi odpowiadac. Ja te wszystkie Twoje odpowiedzi i tak jestem w stanie przewidziec. Az zaczynam zalowac ze nie mam go wiecej , bo ciekawi mnie czy dalej pociagniesz rozmowe z Malibek tak jak mysle.... Ale nic. Zajrze tu jeszcze.

tak - bo dochodzi do mnie, że obcy człowiek może się po prostu zatroszczyć o drugą osobę... a ktoś bliski nie potrafił...

gdybys zobaczyla jak wyglada kuchania , po tym jak zrobilem obiad (pysznie gotuje) ale z fantazja ułańską to bys sie smiała :) teraz godzinka sprzatania , i wieczorkiem ide do kina , sam i juz nie jest to takie straszne

ja czekam na "zmierch 2" i jak nie będzie z kim też pójdę sama.... Trzeba uczyć się żyć od nowa... choć jeszcze 3 tyg. temu myślałam, że z Pawłem się zestarzejemy.... Fajnie jak facet lubi gotować :) Ja też muszę sprzątać... to buzia pa :):):) będę tu wpadać.

Gość link 44
Pozytywny, widzę, że masz coraz więcej godnych podziwu cech:) Facet, który potrafi smacznie gotować, mrrr:P :)

Gość chodzprzytulprzebacz
o przepraszam, faktycznie mowiles, ze nie ma Cie w domu i dlatego nie jestes przy dziecku. umknęło mi to. powodzenia w kazdym bądź razie :)

Gość kikka83
do czas czas czas o jejku ale piekne slowa ale mnie zatkalo :)

Gość ..nierozsądna...
Słowa przemijaja, uczucia przemijają..wszystko własciwie przemija... Tak łatwo słowami zakrzyczeć głos serca. Tyle burzliwych dewagacji...i po co? Czy one zmienią nastawienie do tej drugiej obdarowywanej uczuciem osoby, czy myślicie, że uda sie wszystko ustawić na bacznośc i powiedzieć stop! Serce! Nie masz nic do powiedzenia! Siedz cicho bo dostaniesz klapsa!.... Możecie krytykować Pozytywnego, i innych, ktorzy spragnieni szczerej miłości spotkali ją wreszcie w życiu, ona dodała im skrzydeł..teraz już nie chodzą przygnębieni/przygnębione, teraz uśmiechają sie do innych, stać ich na wiecej dobra niz przedtem..I co uwazacie ,że to jest zlem?...skąd wiesz, że żona tego x..cenila go za to chociazby ze jest, skąd wiesz, że mąż pani Y był radosny na właśnie jej widok, że to jej ciasto smakowało mu najbardziej, skąd wiesz, ze nie cierpieli bardziej bedac ze sobą niz bez siebie!..Odpowiedz sobie ?..,.a.....odpowiedz zna tylko on i tylko ona.. Dla mnie odpowiedzią są fakty..decyzje...ktore jak w przypadku Pozytywnego przemawieja za tym ,ze jednak kochal,i chce szcześcia osoby kochanej rezygnujac z pragnienia bycia razem. Piszcie. Lubie tu zajrzec...Pozdrawiam .

Gość rumowisko.....
Skoro ktos pragnie przestac kochac, to chyba jest mu z tym uczuciem zle, to pewnie cierpi bardziej niz bez niego czyli bez tego uczucia, To znaczy ,ze cos nie powinno sie zdarzyc!?