Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdrowo myslaca mama

Dlaczego szukamy rad na forum

Polecane posty

Gość Zdrowo myslaca mama

Tak sie zastanawiam nad tym forum. Mimo ze forumto fajna sprawa aby wymienic sie wrazeniami, doswiadczeniami z oczekiwania na dziecko i jego posiadania. To jednak odnosze wrazenie ze ' wiele matek nie ufa lekarzom a woli rady obcych forumowiczek ' wiele matek stawia pytania typu / od kiedy mleko krowie, od kiedy warzywa itd mimo ze 5 minut na google i ma sie odpowiedz Czy sa tutaj tacy ktorzy dziela moje zdanie bo wydaje mi sie ze to forum zaczyna coraz bardziej przypominac smietnik niz zbieranine ciekawych rad i rozmow

Gość Bo nie potrafią korzystać z
wyszukiwarek internetowych i nie znają języków innych niż polski, coby sobie wyszukać niezbędne info. on-line w licznych serwisach internetowych (tak polskich jak i obcojęzycznych). Wiesz prawda jest taka, że umiejętność korzystania z internetu 70% lasek na Kafe ogranicza się wklepywania w pasek Explorera (czy czymkolwiek się tam posiłkują) słów: "Kafeteria", "Allegro", "Pudelek", "Fotosik" i kilka innych formułek. :P Dowód - zapytania w stylu: "Czy może mi ktoś wkleić link do strony Next?" :o

Gość Zdrowo myslaca mama
tematy np oczekujacych na dziecko ktore sobie opowiadaja co i jak, jak sie czuja, urzadzaja pokoik itd sa w porzadku. Ale kobiety z problemami zdrowotnymi lub prostymi zapytaniami / o rety. Jak tu sie dziwic ze faceci czasem tak nas podsumuja...

jak nie potrafią poprawnie sklecić zdania to i google nie pomoże. Poza tym po co czytać kilka stron, które wypluje wyszukiwarka, jak można zadać pytanie w stylu "Kalego boleć noga, co to znaczyć" albo lepiej "Kali czóć bul jak ruszać nogom" i zawsze znajdzie się miła duszyczka, która pomoże :P

Gość Gryzzelda no comment. Czy ty
zadajesz wyszukiwarce "pytania"? :o Łał! A co ona na to?! :P Nie nadmienię już o tym, że jak tu piszesz musisz czytać aż kilka stron z tego co zasugeruje ci wyszukiwarka... Ech... - Kochani, oto przykład kobiet o których wzmianka w drugim poście u góry. :o

Gość Errata. Źle się wyraziłam.
* "Nie nadmienię już przy tym, że - jak tu piszesz - musisz czytać aż kilka stron z tego co zasugeruje ci wyszukiwarka... Ech..."

Podzielam, podzielam choć rozumiem powody braku zaufania do lekarzy. Lekarz to nie wyrocznia a niejednokrotnie spotkałam się z partactwem (także w stosunku mojego dziecka). Nie potępiam mam, ktre konsultują pewne kwestie na forum, to bardzo dobrze, pod warunkiem, że nie podejmują żadnych decyzji związanych z dzieckiem na podstawie otrzymanych rad - bez konsultacji z lekarzem.

hmmm, jak zwykle się dowiedziałam czegoś o sobie na kafeterii :D uwierz, że potrafię korzystać z wyszukiwarki (tylko nie z tej kafeteryjnej, ona jest poza moimi możliwościami). To napiszę inaczej, może dotrze do Ciebie: wpisanie odpowiednich słów do wyszukiwarki, żeby zwróciła jakieś sensowne wyniki też jest sztuką. Znacznie łatwiej jest sklecić pytanie quasi-polszczyzną i wysłać na forum A, zwykle google wyświetla trochę więcej wyników niż jeden dla danego zapytania To teraz czekam, co jeszcze mi o mnie powiesz Pomarańczowa Wróżko??

Gość Zdrowo myslaca mama
Do ngLka Z bledami lekarzy sie zgadzam choc moim zdaniem lepiej zmienic lekarza na lepszego niz odpowiedz 100 forumowiczek na trudne pytanie. Sama siedze wlasnie na forum w ciagu dnia roboczego ale to dlatego ze jestem chora. jednak zastanawia mnie skad tyle matek ma czas aby godzinami przesiadywac na forum. Moze stad te czesto ´´srednio madre´´ topiki na forum

Gość Gryzzeldo
"To napiszę inaczej, może dotrze do Ciebie: wpisanie odpowiednich słów do wyszukiwarki, żeby zwróciła jakieś sensowne wyniki też jest sztuką. Znacznie łatwiej jest sklecić pytanie quasi-polszczyzną i wysłać na forum" Doprawdy? :D

mamo ale przecież nie ma przymusu odpowiadania, najwyżej stroskana mama nie uzyska odpowiedzi. Myslę, że wiele mam nie wie czy lekarz radzi dobrze i zmieni lekarza po przeczytaniu np z 50 odpowiedzi - 45ciu potwierdzających, że u nich było inaczej.Poza tym często mamy ta a prawdę nie szukają rady, tylko wsparcia, upewnienia siebie samej, że dobrze myślą. Tak ja to odbieram :)

Gość Zdrowo myslaca mama
ngLka ja niestety odnosze wrazenie ze czesciej chodzi o zazarta dyskusje, czy wrecz klotnie o dorzucenie swego zdania niz o sensowne porady... Niby wiele topikow zaczyna sie od sensownego pytania a po 5 minutach zaczyna sie prostacka klotnia. Reagowac nie trzeba to prawda, tylko ja sie tak zastanawiam jak to o nas swiadczy ze dyskutujemy w taki sposob.

Gość na tym forum korzystam
z porad - podpowiedzi ngLki od pona dwoch lat i nigdy nasza wymiana zdan nie konczyla sie klotnia, NIGDY:)

Gość Zdrowo myslaca mama
Dlatego pisalam ze wiele topikow a nie wszystkie!

Gość Powiedziała sama ngLka
:) bo ma w zwyczaju sama sobie schlebiać. :P A tak serio, to wiele prawdy jest w poście drugim - nie znasz języków, nie znasz możliwości wyszukiwarek int., nie wiesz na jakiej zasadzie działają i jak za ich pomocą eksplorować sieć, to masz nie lada problem, dlatego tu tkwisz, ty i twoje pytania oczekujące na odpowiedź. Tak wygląda rzeczywistość.

Gość Zdrowo myslaca mama
Musze sie z toba zgodzic. Czyli w dobie komputerow, internetu, emancypacji kobiet ewolucja jakby sie zatrzymala dla wielu z nas...przykre to.

Droga: " Powiedziała sama ngLka"Podpinam się pod Gryzzeldę. Uwielbiam czytać o sobie niestworzone rzeczy i wszelkie zarzuty pod moim adresem - tchózliwa pomarańczo rybna ;)