Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kropla porannej rosyy..

czy sa tu matki ?

Polecane posty

do patolgia . Wziąłeś/elas to z tych programow na tvn style o dzieciach lub z Nianiu na pomoc i myslisz ze jestes fajny/a

mochery z was i tyle. Do niedawna stosowano kary cielesne i naprwde te starsze pokolenia nie sa zle. Wiekszosc wyrosla na ludzi . Ale odkad zaczelo sie stosowac metode jakis tam kar ( typu dzisiaj nie zjesz cukierkow ) to zobaczcie jaka mamy mlodziez !!!

Gość patologiaaaaaaaaaa
wziełam to z kilku artykułów napisanych przez psychologów uważam że słowa specjalistów to pewniejsze źródło informacji niż jakiejś bezdzietnej nastrolatki na kafe - jak ty:o

dobra, dobra teraz tak mowicie, a zobaczymy za pare lat na kogo wyrosna wasze dzieci.

Gość patologiaaaaaaaaaa
czy ty naprawdę jesteś tak tępa czy nie potrafisz po prostu czytać? myślisz że ta "młodzież" o której piszesz to wytwór bezstresowego wychowania? Powiedz szczerze masz IQ poniżej 90 prawda? Ta "młodzież" to wyrób telewizji pełnej przemocy, internetu, a nie wychowania bez stresu:o

nawet gdybym byla nastolatka ( chodz juz od dawna nie jestem ) to widac ze bylabym madrzejsza od was.

Gość patologiaaaaaaaaaa
mam córkę w wieku 9 lat i uderzyłam ją tylko raz w życiu nigdy więcej tego nie zrobię bo w porównaniu do ciebie mam trochę wiecej lat na karku i wiem jak wychować dziecko bez konieczności lania go po tyłku

jestem na tyle inteligentna zeby nie robic sobie testow IQ . Swoje IQ sprawdzaja tylko ludzie, ktorzy nie wierza w siebie i chca sie pochwalic ze umieja w jakies tam trojkaciki poklikac .

tak naprawde to nie masz doswiadczenia. Popracuj sobie troche jako opiekunka to wtedy pogadamy. Zalozmy ze masz dziecko ktore jest grzeczne i ulozone . A co maja powiedziec matki, ktorych dzieci sa ze tak powiem ''malymi diablami '' ??

Gość NIE GADAJCIE Z NIĄ
Po co się denerwować?........po co gadacie z autorką?.......przecież widzicie ze ona nie jest zbyt bystra.....to tak jakby tlumaczyc 2latkowi teorie wzglednosci einsteina.......po co sie stresowac rozmowa z kims na takim poziomie......widac ze sama była bita w dziecinstwie i to duzo......pozdarwiam

moze ty nie musialas bic swojego dziecka , ale co maja poradzic matki , ktore sa juz wykonczone , brak im sil lub sa mlode i nie doswiadczone ? I maja dzieci nieznosne, nie sluchajace sie itd. ?

Gość patologiaaaaaaaaaa
matki których dzieci są małymi diabłami same są sobie winne wychowania takiego dziecka. dzieci nie stają się niegrzeczne z dnia na dzień takie matki poniołsy porażkę wychowaczą, ich dzieci sa niewychowane takie matki wówczas biją dzieci bo myślą ze one na to nie załsużyły a parwda jest taka że same - swoimi błedami stworzyly takiego diabła takie matki to nie matki:o

Gość NIE GADAJCIE Z NIĄ
a czyja to wina że te matki mają takie dzieci?.................tych małych dzieci to wina i dlatego trzeba je bić?.................przecież to właśnie one tak wychowały dziecko i zawiniły więc czemu to dzieci mają cierepieć przez ich idiotyzm?...........

nie zycze sobie takich uwag. Nie mam zamiaru gadac z takimi ludzmi. A atakowanie jest sposobem wybrnięcia z trudnej sytuacji wiec o czym my mowimy ?

Mam 16 lat, rodzice mnie nigdy nie bili. Za to ojciec wiecznie drze pysk o byle co, czasem się boję oddychać we własnym domu. Takim zachowaniem czy biciem niczego nie zyskacie. Może jak dziecko jest malutkie to jeden czy dwa klapsy mu nie zaszkodzą. Ale jak się raz uderzy, to potem trudno zaprzestać tej metody. Efekty zobaczycie później. Dziecko będzie się was bało, nie będzie miało zaufania, może nawet będzie was w przyszłości nienawidzieć. Szacunku też nie będziecie mieli. Tak jak ja nie mam do ojca. Decyzja należy do was.

mowie tutaj o dzieciach ktorych matki wlasnie ich nie bija, tylko stosuja mtode kar i innych pierduł. Ale widza ze to nie pomaga i co maja wtedy zrobic hmm ???

pff. widze ze nie ma co rozmawiac z ludzmi takimi jak wy. Zapatrzonymi w swoje dzieci mocherami.

Gość kurde a czy szef was bije
jak byście zareagowały jakby szef dawał wam lekkiego (bez katowania) klapsa za błąd w pracy, bo wcześniejsze rozmowy nie poskutkowały i zdarzyło się i tak popełnić ten błąd. Pomyślałybyście: jaki mądry i dobry szef, chce dla mnie jak najlepiej, chce żebym odnosiła zawodowe sukcesy, podziękuję mu za naukę. Ja osobiście wolę dostać np. naganę, obniżenie premii itp. czyli inną niż bicie ale jednak KARĘ.

Gość sa tylko takie opcje
po poziomie wypowiedzi autorki - błedy ortograficzne i porównywanie innych do "mocherów" widać że nie jest to osoba na poziomie, radziałabym uciąć tą dyskusję

moze ty... tu chodzi o DZIECI... dzieci sa naszymi ''wytworami'' i maja sie nas sluchac bo przeciez wiedza , ze chcemy dla nich jak najlepiej no chyba ze tego dziecku nie wytlumaczyliscie . bo nie mieliscie czasy . Pewnie traciliscie czas na wymyslanie nowych kar zamiast rozmawiac z dziecmi.

a ty co poprawiacz bledow ortograficznych ? MOja sprawa jak pisze ! Pomyslalas ze moze mam dysortografie ? Żal mi ciebie i to szczerze.

dzieci sa naszymi ''wytworami'' i maja sie nas sluchac dziecko nie jest Twoją własnością, tylko drugim człowiekiem. I z tym, że 'mają się nas słuchać' to mam nadzieję, że będziesz stosować tylko dla małego dziecka, bo jak ten Twój wytwór skończy jakieś 14-15 lat to Cię wyśmieje jak wyskoczysz z takim tekstem.

no to że szef nie daje mi klapsów to chyba dowód że mnie nie kocha (bo i czemu miałby kochać) i woli szukać innego pracownika niż mnie szkolić. Przecież jakby mu na mnie zależało to dostawałabym klapsa za każdą pomyłkę.

myslalam ze sa tu ludzie z pewnymi doswiadczeniami z takimi bachorami, ale myslilam sie . Temat zakonczony.

do szefa. A tobie co, na mózg upadles ? Skad ty bierzesz takie myslenie . MYslisz ze rozmawiasz z jakims glupkiem >? NIe wiem czy sie smiac czy plakac.

a ty sie 16 latko nie odzywaj. Nie bedziesz do mnie pyskowac, gowniaro.

wlasnie po tym jak sie odnosisz do sporo starszej osoby widac ze nie bylas bita .

próbuję wczuć się w waszą logikę. dlaczego akurat dziecko (tylko własne) można bić dla jego dobra, a sąsiada, pracownika, dorosłego, który waszym zdaniem robi sobie krzywdę, nie można dla jego dobra zbić. Co takiego jest w tych dzieciach? Bardziej je kochacie, to naturalne, i dlatego je bijecie? Czy może są mniejsze i słabsze? Kto mi wyjaśni tę różnicę?

widać, że Cię tłukli. Mną się rodzice nie zajmowali, a jednak kulturę mam. Jesli masz dzieci to im współczuję.