Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maurcycy hawranek

narzeczona nie chce przyjąć mojego nazwiska

Polecane posty

Gość maurcycy hawranek

niedługo ślub, a ona robi mi jazdy, bo nie chce przyjąć mojego nazwiska :o w sumie aż tak istotne to nie jest, ale skoro przywiązuje wagę do ślubu, to jej inicjatywa, mi się nie spieszyło ;), to do tradycji związanej ze ślubem tez chyba powinna. jak ją przekonać? -ps nie mam głupiego nazwiska, jest równie zwyczajne jak przysłowiowy kowalski

Gość to się z nią nie żeń
niech jest twoją konkubiną jak ci się znudzi to mniej korowodów będzie :)

Gość to niech zostanie
przy swoim nazwisku a twoje na dokładkę....dwuczłonowe się sprawdzają...pod warunkiem, że nie macie oboje zbyt długich nazwisk:)

Gość maurcy hawranek
połączenie mojego i jej nazwiska nie brzmi dobrze w żadnej konfiguracji :o

To to już po ślubie to trzeba się wyrzeć wszystkiego? Bo taka tradycja? Ona może być bardziej przywiązana do swojego nazwiska, niż inne panny - uszanuj to. Jak dziewczyna wychodziła za mąż w wieku 20 lat (a taka była "tradycja"), to jej nazwisko nie miało jeszcze ugruntowanej "marki". Teraz, jak kobieta mając 30 lat bierze ślub, to jej nazwisko może być znane w szerokich kręgach (towarzyskich i biznesowych) - dlatego woli go nie zmieniać. Tak jak z nazwą znanej firmy się tego nie robi. Czy czekolada z firmy "22 lipca" by Ci tak samo smakowała, jak z Wedla? :P

Gość maurycy hawranek
ona ma 23 lata. i to ona na ślub naciska. skoro nie chce zmieniac nazwiska, to po co chce ślub? :o

Gość eeeeeeeeeeeee.........
to może przyjmij jej nazwiski........ Pytanie czy ty chcesz się żenić- skoro naciskA. mOŻE LEPIEJ POCZEKAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość hghjyftdrseetqZ
dla ciebie ślub=przejęcie nazwiska i nic więcej?????

Gość maurcy hawranek
jak to jej nazwisko? to żona przyjmuje nazwisko mężą, zgodnie z tradycją

no to jesteś głupi i zacofany...........

Gość maurycy hawranek
>>dla ciebie ślub=przejęcie nazwiska i nic więcej????? nie, ale nazwisko to jeden z elementow ślubu. Chce się czuć rodziną ze mną, a nie mieć wspólnego nazwiska, to głupie

Gość penelopa pomponia
Nie rozumiem dlaczego faceci są tak przewrażliwieni na punkcie swojego nazwiska, jak lubi swoje to niech przy nim zostanie skoro ja kochasz to chyba potrafisz to zrozumieć, kłopot bedzie jak urodza sie dzieci bo wówczas beda sie inaczej nazywac niz ich mama może ten argument do niej przemówi. Rety żeby mieć tylko takie problemy hehe pozdrawiam

Gość hghjyftdrseetqZ
głupie jest to, że KAŻESZ jej przejąć jej swoje nazwisko dobrze, że mój K akceptuje to, że będę miała dwa nazwiska:)

Dobrze gadasz 🖐️ Jak na ślub naciska, to niech liczy sie ze wszystkimi jego konsekwencjami, a w naszej kulturze tradycją jest przyjmowanie nazwiska męża, czy jej się to podoba czy nie. Powiedz, że jak nie chce twojego nazwiska, to możesz poczekać aż zechce :classic_cool:

>>głupie jest to, że KAŻESZ jej przejąć jej swoje nazwisko Ona każe mu brać ślub, to on każe jej przyjąć nazwisko .Normalne. Widać, że nie myśli o dzieciach, które urodzą się w przyszlosci, liczy się tylko jej egoizm :o 🖐️

Gość bojabojaboja
A ja wiem, czy to takie istotne? Może po prostu ona nie chce całego tego zamieszania związanego ze zmianą, ciężko stwierdzić. Pytałeś dlaczego woli pozostać przy swoim? Wysuwa jakieś logiczne argumenty, czy odpowiedź brzmi: "bo tak"?

Gość hghjyftdrseetqZ
myślałam, że żeby wziąć ślub potrzebna jest chęć i zgoda obojga narzeczonych. Co to znaczy, że ona chce? TYlko ona chce?

>>Może po prostu ona nie chce całego tego zamieszania związanego ze zmianą a jakie to zamieszanie?? zmiana dowodu i prawka?? przy czym dowód i tak musi zmienić jak zmienia stan cywilny 🖐️

Gość errrte
a paszport?

Gość aasaa
a mi to wygląda jakby brała pod uwagę rozwód

to jest bzdura zwykla:-O a jak jej zalezy na zachowaniu nazwiska to nie rób z tego sprawy

Gość kalie
może woli swoje

Gość blonyneczka la la la
Swoje nazwisko to jedna z napieknieszych rzeczy ktore mezczyzna moze dac kobiecie..Tak to sie widzi, pod waronkiem jak sie kocha.

aaa co do paszportu to zmieniać nie trzeba jeśli wraz z paszportem okażesz się dowodem na zmienione nazwisko i aktem ślubu 🖐️

>>to jest bzdura zwykla bzdura, ale istotna bzdura i ja bym nie odpuścił. Jak to ma być w przyszłosci? dziecko inne nazwisko, matka inne? :o

Gość kalie
nie ojciec bierz nazwisko matkiidziecko ma nazwisko takie jak matka, lub dziecko ma nazwisko takie jak matka a ojciec ma inne.

i co kurwa? wielki mi problem strasznie sie przejmujesz jakimis opiniami spoleczenstwa, ktore sa w tym temacie malo wazne, tak czy siak slub jest..

Gość eqo
uwielbiam swoje nazwisko, jestem do niego przywiązana i nie chciałabym go zmieniać...mam nadzieję że mój partner nie będzie robił mi takich jazd. dlaczego ci tak zależy?

o ja pierdole...... obyscie nie mieli większych problemów!!!!!!!! Wybierzcie 3 nazwisko wspólnie!!!!