Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listek20x

drogo znaczy dobrze???

Polecane posty

Gość listek20x

Brałam yasminelle (około 40zł) teraz przepisano mi diane 35( około 12zł) , lekarz wydawał się, ze zna się na rzeczy. Jestem niepewna bo są takie tanie mimo, że mówi się, ze bardzo dobre. A Wy jak uważacie\??jest powód do niepewności???Brałyście je??? może dogie nie zawsze znaczy, ze dobre. Dziękuję za odpowiedzi.

Gość gaba00006
ja kiedys brałam yasminelle (drogie) i czułam sie po nich fatalnie. A teraz biore cilest (niedrogi) i czuje sie świetnie. Cena nie ma znaczenia, trzeba po porostu dobrać tabletki odpowiednie dla sibie

Gość listek20x
a podobno one nie są stworzone jako typory śr antykoncepcyjny czy to prawda???

Gość listek20x
typowy*

Gość delillah__
Prawda. Działanie antykoncepcyjne jest niejako skutkiem ubocznym.

Gość listek20x
dostałam receptę na 2 opakowania i jak dowiedzialam się ile kosztują to kupiłam od razu 2, a teraz czytam o nich i się boje że mnie nie bedą chronić. Czy powinnam się obawiać???

Gość listek20x
po tych 2 miesiacach powinnam zamienic na inne??

ja bym w ogóle diane 35 nie brała. tak działanie antykoncepcyjne to skutek uboczny, bo mają na pakowane aż tyle hormonów. głównie przepisuje się je kobietą które mają dosyć poważny problem z cerą..

Gość listek20x
ale nie brałabyś ze względu na hormony czy strach przed wpadka???bylam dziś u gina i nie pojde jutro znowu robic z siebie cymbała;p ze jednak chce inne:P

ze względu na to, że tabletki mają taką ilość hormonów i przy takiej ilości to pewnie wpadki nie będzie. nie jestem kobietą z wysokim testosteronem, nie mam za dużo owłosienia na ciele, nie mam też trądziku z łojotokiem i stanami zapalnymi więc nie ryzykowałabym dlatego zdrowia.

to że diane35 to syf to inna sprawa, ale fakt, że jedne tabsy są droższe od innych wynika tylko z tego, ze niektore są częściowo refundowane, tańsze mają identyczną skuteczność anty, a to czy są dobre dla kogoś to indywidualna sprawa i tabsy sie dobiera na podstawie badań, a nie ceny

dokładnie badania to podstawa, jeśli lekarz ich nie zlecił to tym bardziej zastanowiłabym sie na Twoim miejscu nad braniem tych tabletek. znam dwie dziewczyny które miały te tabletki dobrane na podstawie tylko wywiadu jednej po tej "kuracji" odmówiły posłuszeństwa mięśnie perystaliczne jajników i nie jajeczkowała normalnie = bezpłodność druga miała okropne skutki uboczne w tym okropne bóle mięśni i stawów.

Gość to moze z innej mańki
Ktore tabletki to NIE syf ;) To akademicka dyskusja , co jest syf a co nie :P Syf to syf i tyle.