Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość całkiem ciało

Język włoski czy portugalski ?

Polecane posty

Gość całkiem ciało

Mam zamiar uczyć się nowego języka i po przemyśleniach zostały te dwie opcje w temacie ( przerabiany już był niemiecki i francuski , jakoś mnie nie pociągają).uczy się ktoś tych języków ?

Gość a ja sie ucze wlasnie i fajnie
hej, ja się uczę portugalskiego i stwierdzam że to b. fajny język choć na pewno nie tak łatwy jak hiszpański czy włoski, włoskiego sie nie ucze ale moja znajoma sie go ucczy i jest zachwycona:) ja od siebie polecam hiszpański.

Gość całkiem ciało
wiele słyszałam na temat włoskiego , właśnie ,że jest łatwy i fajny... powiedz mi ile się uczysz portugalskiego i jak oceniasz swoje umiejętności po tym czasie? dlaczego według ciebie jest trudniejszy od włoskiego i hiszpańskiego ?

Gość ja znam doskonale wloski
ho vissuto quasi dodici anni in italia. la amo e la odio :-0 in ogni caso vi mando i miei saluti ;-)

Gość całkiem ciało
czemu tylko przez tydzień , wakacje się skończyły :p ?

Gość a jak będzie po włosku
Podobasz mu się

Gość całkiem ciało
ja myślę o rocznym kursie na początek ,opłaconym z góry ,żeby zabezpieczyć się przed stratą chęci :D

Gość frentii
I znowu te smieszne dyskusje o latwosci jezykow. Skoro wloski czy hiszpanski sa takie prosciutkie, to nauczcie sie ich biegle w pare miesiecy czy w chociazby rok i bedziecie mialy dodatkowa umiejetnosc:D Myslisz, ze znajomosc jezyka to nauczenie sie paru slowek i czasow? Wloski jest na tym samym poziomie co francuski, ma tylko proszta wymowe. Co do wyboru jezyka, to nie kieruj sie opinia innych, bo do skutecznej nauki potrzebna jest pasja i motywacja, bez tego zrezygnujesz po paru miesiacach.

Gość ja znam doskonale wloski
podobasz mi sie to: mi piaci. se non vuoi sapere altro 🖐️

Wloski ma latwa wymowe i slowka latwo wchodza do glowy ale jesli chodzi o gramatyke to jest duzo roznych koncowek do zapamietania

Gość Anitaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Portugalski jest super :) Tak twierdzę po 1,5 miesiąca nauki. Nie jest zbyt prosty, ale trzeba mieć motywację i będzie dobrze :)

Gość a jak będzie po włosku
ale ja nie pytam o - podobasz mi się- tylko o- podobasz MU się-, to chyba różnica?

Gość MartynaKrakow
Ucze sie wloskiego i nie zamienilabym go na zaden inny!!! To w tym jezyku powstaja piosenki o milosci , to jest jezyk milosci:) Zreszta jest wiele polsko-wloskich firm i idzie znalezc zatrudnienie. WLOSKI I TYLKO WLOSKI!

Gość gość
ja zdecydowanie wole wloski. I bardzo polecam. Uczyłąm sie go w www.bestcentrum.pl . Lurs był intensywny, a efekty zauważyałam bardzo szybko. Może dlatego, że mam lekkość nauki jezykow a może dlatego, że nie ejst trudny. Jeśli tylko podoba CI się ten jezyk, uwazasz ze jest warty uwagi to moze zaryzykuj i soe poucz:)