Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajnikart

studia budownictwo , praca po tym dla dziewczyny?co o tym sądzicie?

Polecane posty

Gość zapytajnikart

Zastanawiam sie nad zmianą studiow, jestem na pierwszym roku dziennikarstwa ale mnie to nie bawi, zastanawiam sie nad budownictwem, czy sadzicie, ze po tych studiach kobieta moze sie zrealizowac i spełnic?

Obecnie kierunek bardzo na fali, cieżki, ale zachwalany, ponieważ ponoć gwarantuje dobrą pracę w przyszłości, przynoszącą dochody.

Gość zapytajnikkart
nie zartuj sobie?Własnie tego sie obawiam budowa to miejsce pełne szowinistycznych świń, to ostatnie miejsce gdzie szowinisci sie uchowali i gdzie jest ich najwiecej, wyobrazacie sobie kobiete majstra?nie wiem czy jest sens tych studiow, bo wolałabym pracowac w terenie niz jak wiekszosc bab po takich studiach siedziec w biurze!

Gość a ty skąd
cały świat to miejsce pełne szowinistycznych świń, a ty się jaiejś budowy czepiłaś ?

Gość zapytajnikkart
no tak, ale sobbie mysle, ze łądnej dziewczynie bycie majstrem na buwie nie wyjdzie(kierownikiem budowy mam na mysli), bo to taki zawod zarezerwowany dla facectow.Znacie jakas kierowniczke?budowy?

Gość dwsgfasgf
hej, ja skonczylam budownictwo na polibudzie, mysle ze sa to studia diametralnie rózne od dziennikarstwa, musisz byc dobra z fizyki i matmy bo na tym polega najwiecej osob. ja aktualnie pracuje w biurze projektow, lubie swoją prace, pracowalam jako inż. budowy - nie jest żle , ale fakt ze sa firmy gdzie w ogóle nie przyjmuje sie kobiet, ja źle nie wspominam, chociaż na poczatku mnie sprawdzali tzn. moja wiedzę, zresztą dobry majster bije żółtodzioba na leb wiedza. na budoiwie bylo ok ale zapomnij o pracy 8h -tam pracuej sie min. 10 - to przewaznie norma, wada jest na pewno to, ze jest zimno, co prawda barak jest ale czasem to za mało... pracuje w biurze bo wolę projektowanie - lepiej sie czuje po prostu w tym. mam kolezanki, ktore pracuja na stanowiskach majstrow, inżynierów projektów lub kierownika budowy - dają rade , ale prawda jest taka ze jak bedziesz głupia i miała małą wiedzę to nie zyskasz szacunku, poza tym sama musisz szanować podwładnych, ja z wyboru zawodu jestem zadowolona :) pozdrawiam i mądrych wyborów życzę

Gość tgrrtg
bo wolałabym pracowac w terenie niz jak wiekszosc bab po takich studiach siedziec w biurze! doświadcz i potem zobaczysz ... ;]

Gość trgvbtrhyt
z takim podejściem może rzeczywiście Ci nie wyjść...

Gość Katell
A ile zarabiasz?

Gość dwsgfasgf
rozrzut duzy :od 4 do 7,5 -zalezy od miesiaca

A dlaczego by nie ? Musisz tylko nam napisać, dlaczego właśnie budownictwo, a nie np. szydełkowanie. Wiele kobiet pracuje z powodzeniem w budownictwie. Ale ten zawód trzeba kochać ! Praca ciężka, bo przeważnie w terenie, często na wysokości, zimą, w deszczu lub śniegu, w stresie. Jak już napisano wymagane są poza warunkami fizycznymi zdolności matematyczne, fizyczne (dobre stopnie w szkole) oraz zdolności kierownicze (na stanowisku np. majstra budowy). Po zdobyciu uprawnień możliwa praca w projektowaniu. Polecam tylko dla ambitnych !

Gość OPOPO3
W celu uniknięcia zbędnych problemów i prostej realizacji formalności związanych z budową domu, warto wybrać porządną firmę z obszaru budowy domów Warszawa. http://roslandomdesign.pl/