Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

konsultaantka

Słodziki zamiast cukru?? Co sądzicie??

Polecane posty

Jak sądzicie czy słodzi zamiast cukru jest dobrym rozwiązaniem czy tylko wydam niepotrzebnie pieniądze a i tak nie bedzie tu zadnej roznicy??

Gość a JA nie mam pytań i co
własnie ... dlaczego ?

po prostu jest napaszefowane chemia, wszystkop co jest sztucznie stworzone jest niezdrowe ale na diecie to super sprawa ja sama przeszlam z cukru na slodzik, z coli na cole light itd potem zaczelam ograniczac slodzik i sztuczne napoje itd teraz juz pije herbate bez slodzika, coli wogole, a jesli musze slodzic to cukrem brazowym

ellinka nie kazdy zawiera aspartam (to jest dopiero swinstwo), ten ktorego uzywalam byl na bazie sacharyny, ale tez paskudztwo :p

laura no dobra, zdrazaja sie wyjatki, ale chyba zdecydowana wiekszosc jednak zawiera aspartam

no oczywiscie, ze tak ale tak naprawde nie wazne czy aspartam, czy sacharyna, jedno i drugie to swinstwo najlepiej wogole nie uzywac :)

Gość bateryjka
studiowałam chemie, słodziki są bardzo niezdrowe, aspartam np. może powodować powstawanie guzów w mózgu.

Gość słodzik nie odchudza
poczytajcie w internecie o słodzikach oprócz olbrzymiej szkodliwości słodzenie słodzikiem nic nie daje może tylko daje uczucie słodkiego smaku przedawkowanie słodzików może doprowadzić nawet do śmierci macie tę "słodka truciznę" we wszystkich produktach LIGHT i w napojach...łatwo przedawkować a teraz najistotniejsze słodzik nic nie odchudza ...ponieważ słodki smak oszukuje mózg ...i organizm reaguje na słodki smak ..wyrzutem insuliny , tak samo jak po cukrze i wszystkich węglowodanach...a wyrzut insuliny powoduje odkładanie zapasów tłuszczyków i się tyje Dlatego słodziki powodują TYCIE a nic nie odchudzają Więc jeśli koniecznie potrzebujecie słodkiego smaku...to uzywajcie naturalne węglowodany takie jak cukier...........przynajmniej cukier nie jest chemiczną trucizną...i nie spowoduje nagłej śmierci

Gość llpp
Bateryjka, czy jak przez dwa lata stosowalo sie codziennie aspartam, to moze to miec jakies dlugotrwale skutki? Od 7 lat pije gorzka herbate, ale wczesniej uzywalam slodzika i to sporo, szkoda, ze wtedy nie trabilo sie, ze to niezdrowe:(

Gość do autorki....
Aspartam występuje w wielu produktach a jeszcze więcej go w lekach. Producenci wiedzą o jego szkodliwości, dlatego ukrywają go pod inna nazwą, żeby zataić ten fakt. Ktoś nie dawno podał link do artykułu, w którym żona po śmierci swojego męża na guza mózgu apeluje do wszystkich, aby nie dać się zwieść producentom, żeby walczyć o zdrowie swoje i bliskich, właśnie poprzez unikanie i walkę o wycofanie z przemysłu spożywczego aspartamu! Ja nie chyba mam tego linku, musiałabym długo szukać, ale może ktoś na forum ma.