Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawda jedyna

Nie mam gdzie znalezc faceta. Naprawde!

Polecane posty

Gość prawda jedyna
No i tak zazwyczaj mowia ci, ktorzy maja kogos i nie rozumieja osob samotnych :(

Gość no wlasnieee
!!!

Gość P2S
a ja mam 25 lat i też jestem sam, mógłbym o sobie wiele opowiadać ale mi sie nie chce, jestem najnormalniejszym facetem na świecie (najnormalniejszym - w tym pozytywnym sensie) Tylko praca, dom, szkoła... denerwuja mnie imprezy i dziewczyny ze szlugami w ustach, piwkiem w ręku śliniące się na widok odjebanych kolesi w modnych ciuszkach,lanserów i pozerów lubiących sobie zajarać i popić. W dzisiejszym świecie normalni nie mają czego szukać.

Gość brożekZdupyPierożek
To wszystko jest całkiem zrozumiałem do momentu kiedy nie twierdzicie drogie panie, że potraficie być z kimś kto was nie pociąga, bo przedkładacie dobry charakter nad wygląd zewnętrzny. Każdy zdrowy i normalny na umyśle człowiek, kobieta i facet, pragnie sie związać z kimś kto będzie mu się podobał. Amen rzekłem:). Kwestia która poruszyła Annabella jest przykładem na to, że samotność miesza ludziom w głowie i uczymy się rezygnować z włąanych pragnien tylko po to żeby jakoś sie z kimś związać i być akceptowanym. A to jak dla mnie zbyt duże poświęcenie. Nie wierzę w to, że uczucie nawet to najpiękniejsze zmienia naszą perspektywę i nagle komuś przybywa wdzięku. Wiem że od samego początku brzmię jak pomylenieć któremu się w życiu nie wiedzie, ale mnie dużo kosztowało wypracowanie w sobie takiego podejścia i to mi pomaga bardzo również w kwestii podejścia z szacunkiem do kobiet. Bo czy wam nie zdażyło się nigdy, że ktoś nieatrakcyjny dla was koniecznie chciał was zdobyć i powiedzcie mi tylko że jakbyście go pokochały to by się zmienił w księcia. BZDURA!!!!!!!!! A to że studiujesz w Krakowie oznacza tylko tyle, że mogłabyś się podzielić swoim adresem mailowym:D

Gość robinia12345
ja proponuję, aby prawda jedyna pogadała z brożkiem, bo jak przeczytałam ten temat i Wasze wypowiedzi to widze, że podobnie myślicie i moglibyście sobie prywatnie pogadać, a nuż widelec... :) pozdrawiam Was ciepło:)

Gość robinia12345
aha, no i faceci są, tylko faktycznie, dużo niepasujących do naszych oczekiwań, ale myślę ze warto czekac na skarby :)

Gość el hombre
brożekZdupyPierożek ma rację - wystarczy lekko "grzebnąć" w topikach Kafe by trafić an tematy w stylu "jestem z cudownym facetem, ale on mnie nie pociąga - co robić" :P rada jest prosta - jak ci się nie podoba jakiś facet to daj mu spokój - na 100% zechce go inna a ty lepiej marnuj tylko swój czas zamiast dodatkowo jego

Gość dominik1000
P2S nie uogólniaj tych tępych lasek imprezowiczek jest i tak mniej niż normalnych. Problem jest tylko taki że ty nie szukasz, nie podrywasz i tylko sie usprawiedliwiasz że na swiecie sama holota jest.

fakt, iż w tej chwili nie ma ukochanego koło Ciebie, to wcale nie oznacza tego, że "gdzieś tam" twoja druga połówka...i chyba trzeba czekać cierpliwie, bo masz rację, pochopne decyzje czasem błedy za sobą niosą...a tak naprawdę dla każdego "Przyjdzie taki dzień": http://www.youtube.com/watch?v=ugCju5KQS50

Gość prawda jedyna
Nie, nie zmieni sie w ksiecia - to prawda :) Ale kurcze blade, czy tyko ksiaze moze dac kobiecie szczescie? :P moj mail : takajedna@poczta.onet.pl P2S - tez jestem normalna i solidaryzuje sie z Toba :(

Gość Annabell Morriss
Ja tego tak nie rozumiem. Też nie umiem być z kimś, kto mnie nie pociąga, z tym, że właśnie- pociąganie nie jest dla mnie równoznaczne z pięknem zewnętrznym. Przykład, żeby nie być gołosłownym- ostatnia moja znajomość- facet po 30, lekko już łysiejący, troszke taki rudawy, nie napakowany, miał coś w sobie takiego, plus rzeczy, które mówił i jak się zachowywał, że prawie już straciłam dla niego głowę. Niestety nie zdążyłam do końca, bo sie ulotnił i zepsuł mi już całkowicie opinie o większości facetach- że to co mówił, to kłamstwo. Ale to inna bajka. Ale nie o tym chaiałam- chodziło mi o to, że jeśli ktoś jest atrakcyjny dla 50% ludzi, prawdopodobnie dla drugich 50% jest zwyczajny. Nie miałam na myśli rezygnowania ze sowich marzeń i ideałów. Też mam problem z znalezieniem kogoś i pewnie bede sama, ale staram się nie frustrować tym, bo życie nie tylko z tego się składa...

Gość prawda jedyna
Robinia -> 🌼 tez Cie pozdrawiam! :)

Gość dominik1000
Problem samotności jest w ogóle coraz bardziej powrzechny. W Polsce to już nawet kilkanaście procent społeczenstwa żyje cały czas samemu. Ciekawe z czego to wynika.

Gość dzidzetta
Ja mojego meza poznalam wlasnie na imprezie z kuflem piwa w rece...a to ze mnie pinda, bo po tygodniu studiow zachcialo mi sie zabalowac. moze zamiast narzekac ze od tak nikt nie puka do drzwi nalezaloby podniesc te 4 literki z krzesla i zabrac je gdzies do ludzi i zamiast od razu wyczekiwsc przyszlego meza pomyslec po prostu o dobrej zabawie.

Gość prawda jedyna
No kiedy wlasnie pisalam, ze nie bardzo jest gdzie :( A z tym spoleczenstwem to fakt - to jest coraz powszechniejsze. Dlaczego? nie wiem, moze po prostu ludzie nie potrafia juz wejsc w glebsze relacje i interesuj ich tylko powierzchowne znajomosci i dobra zabawa?

Gość prawda jedyna
Nie zebym miala cos do dobrej zabawy :D

Gość Annabell Morriss
Wydaje mi się, że własnie dlatego- ludzie szukają wrazeń, przyjemności, adrenaliny, nikt nie chce rutyny, nudy, co wiadomo po jakimś czasie pojawia się w każdej relacji ludzkiej. Związki rozpadają się przez ciekawość, jednorazową zabawę, i ludzie przestają sobie ufac- a skoro nie ma zaufania to i związek jest bez sensu.

Gość prawda jedyna
Zmykam teraz, ale bede jeszcze pozniej :D 🖐️

Gość P2S
dzidzetta --> tylko każdy ma swoją historię i każdy patrzy inaczej na niektóre sprawy... Ja bym mógł tu opisać wiele rzeczy z którymi byście się wszyscy zgodzili lub nie ale nie zrobie tego... a wiecie dlaczego? bo mi literki w laptopie jakoś przeskakują i pisane jest mordęgą, zresztą internet to nie miejsce dla rozmów a mi się nie chce z nikim spierać bo wszyscy mamy swoje punkty widzenia i swoje życie. Ja np jeden jedyny raz w życiu się zakochałem ale ona mnie odrzuciła, miała byc przyjazń ale ja nie podołałem bo nie mogłem się pogodzić że ktoś inny dostanie jej serce a ja mogę się tylko w nią wpatrywać i o niej marzyć... i teraz to nawet nie chce mi się szukać bo mimo że czas leci to ja ją i tak kocham więc co mi z poznania innej? głupie i niedorzeczne to ale bycie idealistą to koszmar i przekleństwo dla wielu ludzi bo wierzą w jedną prawdziwą miłość i nic więcej. Piszę to bez ładu i składu ale nawet mi nie zależy aby wam to dokładnie opisać i nie bedę się męczył z tą zasraną klawiaturą. Pozdrawiam

Gość brożekZdupyPierożek
Szacowny el hombre dobrze rzekł. Zaprawdę powiadam wam każdy ma prawo dążyć do tego co daje mu szczęście i satysfakcję. To nie jest dyskusja na temat gustu, który jak wiadomo jest względny. Wiem doskonale o tym, że trochę spłyciłem temat ograniczając pojęcie atrakcyjności do wyglądu zewnętrznego. Drogie Panie wiedzą o tym, że nie można w imię walki z samotnością, mody na bycie w związku czy z nudów, udawać że nasze pojęcie atrakcyjności jest płynne i zalezy od wielu czynników, kąta padania promieni słonecznych i fazy księżyca. Ile razy zdażyło się wam, że o wasze względy zabiegał facet kompletnie nieatrakcyjny, a jednak dawałyście mu złudzenie, że ma u was szansę. Potem tylko jest problem jak się z tego wyplątać (nieładny strasznie ale serce ma takie dobre że oj, jak mu zrobię ziazia, to pójdę do piekła i mnie będzie diabeł w dupę widłami dźgał). Rozmawiamy sobie tutaj na temat podejścia do ludzi, tego że chcemy żeby nasze relacje były uczciwe, żeby faceci umieli szanować waszą wolę, a kobiety nasz czas i wysiłek. Tylko tyle bez komplikacji. PS. "Prawda jedyna" to bardzo mądra dziewczyna i każdy z nas byłby zaszczycony mając ją za swojego rozmówcę. Dziękuję za adres mailowy:D

Gość no właśnie z tym szanowaniem
jest kiepsko- niestety. Zwłaszcza faceci- przepraszam, ale tak myślę- nie spotkałam jeszcze kogoś, kto nie mydlił by oczu tylko po to aby osiągnąć swój cel.Niestety przez to stałam się nieufna, zawsze widzę czarną stronę i wszędzie węższe spisek i nie wierzę w czyste intencje. Być ze sobą- tak po prostu to dla niektórych za duże poświęcenie.

Gość brożekZdupyPierożek
Święte słowa nie można wymagać jednak uczciwości i szczerych intencji od ludzi, jeśli sami nie uzmysłowimy sobie, że granie na cudzych emocjach, zwłaszcza robienie komuś nadziei to draństwo. Czasem mówi się że z braku laku i kit dobry, ale to jest figa prawda bo nie da się zbudować niczego solidnego i trwałego jeśli na samym początku była zmyła. Sama widzisz na swoim przykładzie, że ktoś kto obiecywał złote góry i dawał nadzieję, zabrał też ze sobą Twoją ufność i wiarę w siebie.

Gość no właśnie z tym szanowaniem
Może nie tyle obiecywał złotych gór, ale zwyczajnie nie umiał się zachować jak dorosły człowiek (mówię tu akurat o jednym przypadku). Ja jestem na tyle inteligentna, że widzę, kiedy nic z tego- tylko po co te słodkie słówka, plany, kłamanie, że tęskni ? Jesli ja nie tęsknię, nie kocham, ni lubię- to tego nie mówię, bo takie kłamstwo nie przeszłoby mi przez gardło..I to jest granie na ludzkich emocjach, a wystarczy szczerość i można więcej osiągnąć byciem w porządku od początku niż krętactwem.....Odbiegam od tematu ale to jednak ważna przyczyna tego, że nie można sobie znależć wartościowej osoby..

Gość laeticia25
To wszystko jest całkiem zrozumiałem do momentu kiedy nie twierdzicie drogie panie, że potraficie być z kimś kto was nie pociąga, bo przedkładacie dobry charakter nad wygląd zewnętrzny. Wiesz, wcale mnie to nie dziwi, ze tego nie rozumiesz jako facet, bo wy, mezyczyni, nie chcecie miec nawet brzydkich kolezanek mimo iz swietnie byscie sie z nimi dogadywali, no bo jak to by wygladalo przed kumplami. Bycie z kims, kto nas odpycha jest niemozliwe, ale zwiazek z fenomenalnym facetem, ktory jest przecietny z wygladu, ale nadrabia charakterem nie jest wcale rzadkim zjawiskiem.

Gość brożekZdupyPierożek
Uparcie będziesz traktować statystyki jako argument w rozmowie żeby mi udowodnić, że nie jesteś w stanie zrozumieć istoty problemu. Chcę Cię uspokoić statystyki przemawiają na Twoją korzyść, bo męska uroda jest zjawiskiem mniej powszechnym niż damska uroda, więc logiczne że wiele ładnych kobiet wiąże się z obiektywnie nieprzystojnymi facetami. Dopóki to jest kwestia ich gustu i taki mały krępy niewywrotny typek się im podoba to ja nie widzę problemu. Ale jeśli decydują się z jakiś pobudek spotykać z facetem, który ich nie pociąga to już jest chore i zakrawa mi na masochizm. A co do drugiego problemu... kto Ci nagadał takich bzdur, że mężczyźni są płytcy i nie mają rozumu. Owszem to pewien prestiż mieć ładną dziewczynę, przedstawić mamie śliczną koleżankę itd. ale nie dajmy się zwariować. Mężczyzna prędzej się zakocha w nieładnej dziewczynie niż odwrotnie. Jakoś trudno mi o tym mówić, bo ja nigdy nie powiedziałem na głos że ktoś jest brzydki. Nic mi do tego, co to jego wina, że nei urodził się piękny?. Może ja mam źle w głowie, ale prędzej bym się zakochał w takiej dziewczynie która robi dobre naleśniki, niż takiej która ma tylko ładną buzię.

Gość Dziubasssek
Studiujesz w Krakowie i nie masz jak poznać kogoś???? To chyba żart. Wystarczy z kumpelą przejść się na parę imprez - dyskoteka, koncert, pub. Niektóre dziewczyny są naprawdę dziwne.

Gość Pierożku dlaczego
tak niewielu facetów myśli tak jak Ty ? :( Nie znam Cię, ale widzę, że jesteś po prostu wartościowym człowiekiem, z zasadmi- trzymaj się ich, bo masz rację. pozdrawiam

Gość brożekZdupyPierożek
Nie dziwne tylko, że nie każdy ma ochotę poznawać nowych ludzi wśród dymu papierosowego i hałasu. Zresztą szukaj sobie kogoś na poważnie wśród nawalonego tłumu studenciaków z pierwszych lat. Powodzenia. Nie oceniaj, jeśli nie znasz i oczywiście każdemu kapcie spadły po Twoim mailu, taki jesteś niesamowity macho. Twoje rady na pewno zmieniły życie tej dziewczyny na lepsze.

Gość brożekZdupyPierożek
Ja nie mam żadnych zasad, serio nigdy nie uważałem że życie musimy wieść według jakiegoś regulaminu i postepować według reguł. Czuję po prostu że się oszukujemy, bawimy sobą nawzajem i to mnie wkurza jak diabli. Owszem jestem gościem, który kilka razy dostał kosza i dobrze mi z tym. Dziekuję tym wspaniałym dziewczynom które miały odwagę powiedzieć, że chcą poznac kogoś innego. Mnie to nie zabiło, a nigdy nie żyłem w jakimś popranym złudzeniu. Zapewniam Cię, że wśród nas są setki mądrych i wspaniałych ludzi, kobiet które wzbudzają zachwyt po protu tym że są dobre i delikatne. Ale im bardziej się człowiek miota i kombinuje to sie tym bardziej pląta. Dziękuję Ci za miłe słowa.

Gość dominik1000
Ja jestem pewien na 100% że prędzej atrakcyjna dziewczyna związe sie z nie przystojnym facetem niż mało urodziwy mężczyzna z brzydką kobietą. Tak jest że nawet po prostu brzydal musi mieć łądną dziewczyne. Co więcej widze to po sobie, chętniej romawiam z ladnymi koleżankami w pracy niż z tymi zaniedbanymi.