Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwqeddqwed

świńska grypa szczegolnie niebezpieczna dla kobiet w ciąży!

Polecane posty

My tu dyskutujemy o tym jak zabezpieczyć się przed świńską grypą i czy jest ona groźna dla kobiet w ciązy. O tym że WHO ma zamiar zabić 90% populacji świata i że ameryka przykotowuje miliony plastikowych trumien a ludzie będą zmuszani przez wojsko do szczepień nie rozmawiamy:-P Ta przyjemność zostawimy sobie na inną okazję!!!!

Gość ewelcia no teraz
to mnie rozwalilas!!! :D:D:D

Gość WHO to
World Health Organization - mowi ci to cos?:classic_cool:

Gość hsgafggghadfs
O zgrozo WHO co to za choroba hahahhahah.

Gość jdshjkgfjk
Paulino wlasnie o tym pisze, strachhhhhhhhhhhhhhhhhhhh zmienia poglady;) i o to chodzi.Powodzenia

No własnie strach... Działa w obie strony... Można straszyc grypa - można szcepionkami. Wszystko zależy od tego co komu bardziej pasuje. A co bardziej pasuje w Poslce??? Mnie nie trzeba straszyć świńską grypą bo wszędzie jej w Irlandii pełno. Potwierdzonej badaniami krwi. Nie domniemanej.

Gość wiem ja doskonale
A czy któraś z pań, które piszą, że szczepionka podawana kobietom w ciąży, wie,że w 100% jest bezpieczna ona dla płodu? Otóż nie! Nie ma jeszcze takich danych, dopiero jak urodzimy dzieci, będzie możliwość zaobserwowania wpływu szczepionki na płód. A dlaczego w takim razie jest podawana, skoro nie ma danych dotyczących bezpieczeństwa... Gdyż powikłania mogą zagrażać życiu matki i to jest powód dopuszczenia szczepień dla kobiet w ciąży. Wcześniej nikt nie robił badań doświadczalnych wpływu składników szczepionki na płód, bo to jest niedopuszczalne, bezprawne... Następna rzecz, słyszeliście kiedyś, że pomimo przyjęcia szczepionki na grypę osoba i tak chorowała i to ciężej? Otóż wirusy nieustannie mutują im więcej leków, szczepień, tym szybciej "dostosowują się" do nowych warunków, by móc się namnażać. I tak będzie tym razem, cały czas powstają nowe odmiany tego wirusa i przeciwko nim już nie ma szczepionki. Podobno grudzień - styczeń to będzie zupełnie bezużyteczna ta szczepionka, bo wirus bedzie nieco inny... Trzecia rzecz TRZYMAJMY SIĘ I NIE DAJMY SIĘ GRYPIE!!!

to jest ciezki temat... jedno jest pewne-nasze dyskusje niczego nie zmienia. wzajemne przekonywanie sie o skutecznosci badz szkodliwwosci szczepionki,teraz na tym etapie-gdzie szczepionka nie jest jeszcze przetestowana,jest bezsensowne.

Tak tak, Ja slyszalam o tym wszystkim. Mam kolezanke w pracy w 7 miesiacu ciazy. Nie zdazyla zalapac sie na szczepionke bo 2 miesiace temu zachorowala na swinksa grype. 2 tygodnie z glowy. Temperatura powyzej 38, zapalenie oskrzeli, potworny kaszel. Pierwszy 3 dni brala Tamiflu. Po tygodniu dostala od lekarza antybiotyk. Jaki to bedzie mialo wplyw na jej dziecko???? Wiemy??? Niestety nie!!!! Tak jak pisalam kazdy sam rozsadza w swojej glowie i sam decyduje.

Problem polega wlasnie na tym ze ja was do niczego nie staram sie przekonac:-) Opisuje tylko wlasne doswiadczenie - jak to wyglada u nas, jak przebiegaja szczepienia i jak naprawde wyglada zachorowalnosc na grype.

nie mialam tego na mysli,paulinka,ze probujesz kogos przekonac do szczepionki:) chodzi mi o to,ze wzajemne ublizanie sobie albo snucie wizji jak ma dziecko w przyszlosci wygladac i jakie ma miec uposledzenia po szczepionce ,jest totalnie bezsensowne

dodam,ze ja na razie nie chce sie szczepic...ale nie wiem jak bedzie sytuacja w niemczech wygladac za pare tygodni. jesli wybuchnie epidemia albo bedzie duzy odsetek zachorowan wsrod ciezarnych to moj tok myslenia,zmieni sie na pewno. latwo jest krytykowac kogos kto sie zaszczepil,nie bedac samemu w takiej sytuacji gdzie swinska grypa czai sie doslownie na kazdym rogu. bo nie ukrywajmy,ze w Pl w De i w Irlandii jest ta sama sytuacja jesli chodzi o procent zachorowan na grype.

Gość myslenie nie boli
Dodam tylko tyle, ze to wlasnie wy pozwolilyscie i pozwolicie testowac na sobie te szczepionke!!!! bo nigdy wczesniej nikt jej nie testowal na kobietach ciezarnych.

Marocia, Ja wiem ze ty nie mialas tego na mysli:-) Ja raczej to pisalam do tej na czerwono bo chyba jej sie wydaje ze ja tu jakas kampanie szczepionkowa robie:-):-) Dla Gryzeldy pelen szacuneczek bo my juz sobie kiedys o tych szczepionkach rozmawialysmy:-):-)

Gość dchddfgfdgh
I tylko jeszcze jedno! radze wam sie zapoznac, z nowym pomyslem dla mas....Wraz z nowym rokiem zacznie obowiazywac Codex Alimentarius...Milej lektury i glowy do gory.Nasze rzady i firmy farmaceutyczne chca przeciez dla nas jak najlepiej;)

no właśnie Paulinka im więcej czytam o tych szczepieniach tym mniej wiem :( a najbardziej mnie wnerwiają dezinformacje podawane przez "ekspertów" od ufo, cywilizacji pozaziemskich i innych takich. My na razie jeszcze niezaszczepieni :)

No to wyglada na to ze jestem królikiem doswiadczalnym:-) Na dodatek na swoje wlasne zyczenie. Nie boli mnie to jakos tragicznie bo naprawde spedzilam dlugie godziny szukajac i czytajac i zbierajac informacje zanim sie zdecydowalam. Przetestowalam na dziecku szczepionke. Mam natomisat nadzieje ze dzieki temu ni bede musiala testowac na dziecku grypy, goraczki i tony leków. Taki byl mój punkt widzenia. Tak nawiasem mówiac warto sobie poczytac jakie powiklania u plodu moze dac nawet zwykla grypa. Kazdy wybiera ta opcje która bardziej go przekonuje i której sie mniej obawia. I uwierz mi kobieto piszaca na pomaranczowo - mnie myslenie na prawde nie boli!!! Nie rób z siebie takiej inteligentnej tylko dlatego ze masz jakies okreslone poglady które wydaja ci sie jedyna sluszna droga.

i o to chodzi. krolikiem eksperymentalnym...jest kazdy z nas. Ja juz nawet nie mowie jakie swinstwa dodaje sie do zwyklej zywnosci,te wszystkie srodki chemiczne...leki. a wiadomo,ze ludzie sa zamknieci na nowosci,i stad pewnie te opinie negatywne. poczekamy zobaczymy czy bedziemy wszyscy tak negatywnie nastawieni na szczepionki jak grypa zacznie nam drzwiami i oknami wchodzic. i rzeczywiscie-latwo wypowiadac sie na temat,ktory nas bezposrednio nie dotyczy.

Mamrocia, Daj Boze przyjdzie zima, scisnie mróz, powybija te wszystkie wirusy i nie bedziemy musieli juz wiecej o tej grypie sluchac:-) A w przyszlym roku pewnie jakies nowe swinstwo przyjdzie:-)

Gość Najnowsze wiadomosci
z www.gazeta.pl Dwudziestoczteroletnia mieszkanka zmarła na oddziale intensywnej terapii w Żywcu. Kobieta do szpitala trafiła w bardzo ciężkim stanie, obciążona jeszcze inną chorobą. Wtedy zaczęto podejrzewać u niej wirus AH1N1. Wczoraj wieczorem śląski sanepid potwierdził występowanie u niej świńskiej grypy. Dwudziestoczterolatka zmarła dziś rano. Obecnie w śląskich szpitalach znajduje się osiem osób z objawami wirusa, pięćdziesiąt sześć zostało objętych nadzorem epidemiologicznym. W bardzo ciężkim stanie jest lekarz w szpitalu w Kępnie, który na co dzień pracuje we Wrocławiu. Wczoraj podczas dyżuru w szpitalu w Kępnie na oddziale ratunkowym .źle się poczuł, dostał duszności i natychmiast trafił na intensywną terapię. Jego stan cały czas się pogarsza. Ordynator anestezjologii i intensywnej terapii szpitala powiedział Polskiemu Radiu Merkury, że rokowania są złe. Pacjent oddycha przy pomocy respiratora. W szpitalu wprowadzono reżim sanitarny i powiadomiono sanepid. Pacjent przebywa na wydzielonej sali. Zakazano odwiedzin na oddziale, zaś personel zaopatrzono w środki ochrony osobistej. Wyłoniono także grupy ryzyka - osoby z kontaktu zostały objęte nadzorem epidemiologicznym. Niepokojące informacje napływają z Łodzi. U jednego z członków rodziny zmarłego pacjenta w szpitalu MSWiA, który miał AH1N1, potwierdzono również wirusa świńskiej grypy. Pacjent trafił do szpitala zakaźnego im. dr Wł. Biegańskiego w Łodzi. Na razie jego stan jest stabilny, pozostałe osoby z rodziny nie mają wirusa AH1N1 tylko najprawdopodobniej zwykłą sezonową grypę. Zostaną w szpitalu jeszcze kilka dni na obserwacji. Z kolei w Turku do szpitala trafił 19latek, u którego również wykryto wirusa nowej grypy. Według lekarzy jego stan jest dobry. Tymczasem jak podaje RMF FM szczepionki przeciwko grypie A/H1N1 najpóźniej w styczniu trafią na polski rynek. W tej chwili rząd negocjuje zakup szczepionek z pięcioma koncernami farmaceutycznymi. Niemal pewne jest, że wygra jeden z dwóch producentów, którzy do rozmów z polskim Ministerstwem Zdrowia przystąpili jako ostatni. Ponad 41 tys. zachorowań i podejrzeń zachorowań na grypę zarejestrowano w Polsce w drugim tygodniu listopada. W tym samym okresie ubiegłego roku było ich ponad 3,6 tys. - wynika z danych Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego Państwowego Zakładu Higieny. NA Alert24 dostaliśmy informację, że w Wołominie trzy przypadki. W tym starosta powiatu. Średnia dzienna zapadalność wynosiła 13,5 na 100 tys. osób. To największa liczba zachorowań o tej porze roku w ostatnich latach. Do tej pory oficjalnie potwierdzono niecałe 300 przypadków zachorowania na grypę spowodowaną wirusem A/H1N1, ale epidemiolodzy szacują, że większa część chorych na grypę jest zakażona właśnie tym wirusem.

Gość Luulay
"Dwudziestoczteroletnia mieszkanka zmarła na oddziale intensywnej terapii w Żywcu. Kobieta do szpitala trafiła w bardzo ciężkim stanie, obciążona jeszcze inną chorobą. Wtedy zaczęto podejrzewać u niej wirus AH1N1. Wczoraj wieczorem śląski sanepid potwierdził występowanie u niej świńskiej grypy. Dwudziestoczterolatka zmarła dziś rano. " Ona miała najprawdopodobniej półpaśca - u nas dodatkowo szaleje ospa wietrzna :-( Jak dzieci kaszlą i kichają, to zamiast iść do poradni, leczymy domowymi środkami, bo w poradniach od października pandemonium - dwie różne grypy i ospa. Dzieci w przedszkolach - z grup 30-osobowych chodzi na raz po 8 -10, w szkołach dużo lepiej - dziś na 160 gimnazjum i 280 podstawówki nie było ponad 30 - robiliśmy zestawienia dla sanepidu. Ten lek antywirusowy jest iedostepny, ale panie z apteki chętnie zamówią i dostarczą ZA TRZY TYGODNIE!