Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dwqeddqwed

świńska grypa szczegolnie niebezpieczna dla kobiet w ciąży!

Polecane posty

W Polsce nie ma szczepionek a polski lekarz nie może podać nikomu szczepionki ani żadnego leku który nie został oficjalnie dopuszczony do obrotu. Jest to przestępstwo. Wiem jednak że na przykład aptekarz na osiedlu moich rodziców zaszczepił całą swoją rodzinę. Jak to zrobił???? Nie mam pojęcia. Zresztą jestem pewna że cały polski rząd też jest zaszczepiony:-) Ciekawe czy podróżowaliby tak po świecie gdyby nie byli???

Gość Ano wlasnie zobaczcie
że te powiklania wystepują glownie u młodych, wydawaloby sie zdrowych, ludzi! :O

nie wiem dziewczyny...ale byc moze jak ktos ma oslabiony organizm to i szczepionka moze go zabic. tu jest dosyc glosno na ten temat,po tych przypadkach gdzie ludzie po podaniu szczepionki zaczeli skarzyc sie na wymioty i goraczke,wiekszosc ma obawy nie tylko przed grypa ale i juz teraz co do szczepionek.

Mi się wydaje, że ta cała nagonka to rozdmuchana spawa. Że rząd nie kupuje szczepionki to się nie dziwię, bo kto rozsądny kupiłby lek za który nie bierze odpowiedzialności producent? Dla mnie totalnie dziwne jest, że chcą zrzucić odpowiedzialność za skutki uboczne (i ewentualne odszkodowania) na państwo. Ja w ogóle do szczepionek jestem nastawiona sceptycznie. To jest przecież gruuuba kasa. Przez ostatnie 3 tygodnie cała rodzina mi się rozchorowała, ja miałam straszne problemy z oddychaniem, jakby mi ktoś pięścią zaciskał oskrzela, chwilami nie mogłam oddechu złapać jak już zaczęłam kaszleć. Mój luby też już3 tydzień cherla :( dziecaczki też ciągle (3 latka i 9 mes.). Rodzinny ręce rozkłada... Wracając do grypy to oglądaliście tydzień temu TERAZ MY? Wynikało jasno z programu, że WHO najpierw trąbiło o zagrożeniu świńską grypą w styczniu 2009, w kwietniu wykryto pierwszy przypadek w meksyku, a już następnego dnia ogłosili, że mają szczepionki... DZIWNE!!! Państwa kupują je w milionach sztuk, kosztują kosmicznie dużo, a ktoś tam na górze w koncernach farmaceutycznych siedzi i rączki zaciera, bo na dokładkę odpowiedzialności żadnej nie ponoszą...

Gość Grypy jako takiej sie
nie boje...boję się potencjalnych powikłań po niej. Ostatnio mialam grypę jakies 4 lata temu i bardzo bym chciala, zeby dalej jej nie było.

Gość jakos sobie nie przypominam
zeby nastepnego dnia mowili ze maja szczepionki. O ile pamietam mowili ze szczepionka najszybciej bedzie dostepna w ciagu kilku miesiecy a nie od razu.

Gość poki co jest dostepna
szczepionka na grypę sezonową wiec mozna sie szczepic

Dodatkowo dziwne dla mnie jest, że nie mówi się nic o przypadkach śmiertelnych po powikłaniach pogrypowych, nazwijmy to pospolitych. Dwa lata temu na zapalenie płuc po grypie zmarł mój dziadek. I jakoś cicho o tym było :/ Co do szczepionek to wtrącę jeszcze, że znam dziecko, które jest upośledzone po podaniu szczepionki odra/świnka/różyczka. Wcześniej mała rozwijała się prawidłowo. Od dwóch lat rodzice ciągają się z producentem po sądach by wyszarpnąć odszkodowanie dla małej.

ktos powyzej napisal,ze mlodzi ludzie zaczynaja chorowac...z tym sie zgadzam u nas wsrod pilkarzy wykryto przypadki swinskiej grypy...i zaprzestano treningow.

Wiecie co... jest wiele teori spiskowych i konspiracyjnych. I naprawdę wzięłam ta szpczepionkę z ciężkiem sercem. Ale mówię wam że jak człowiek realnie czuje zagożenie, a ja zdecydowanie tutaj czułam, to woli podjąć ryzyko. Ja siedziałam chyba z 2 tygodnie na internecie i czytałam dosłownie wszystko na temat szczepionek. Dzięki temu dowiedziałam sie na przykład że w klinikach podawali inną szczepionkę niż u lekarza pierwszego kontaktu. Najważniejsze to zachować zdrowy rozsadek i samemu zadecydować. Ja też oglądałam program Teraz My... ale szczerze powiedziawszy nie opierałabym swojej decyzji na tym programie. Media robią kasę szukając sensacji i pod tym względem nie róznią sie od koncernów farmaceutycznych. A co do pani Kopacz... to się nie będę wypowiadać. Każdy ma swoje zdanie. Według mnie gra na emocjach narodu. Może i myśli słusznie ale takie decyzje i negocjacje to ona powinna podjąć w maju a nie w listpadzie!!!!! Wczoraj słuchałam jej w RMF FM i powiedziała że ona nie ma pojęcia czemu ludzie narzekają na służbę zdrowia bo przecież poprawa jest bardzo widoczna, nie ma kolejek, wszystko jest dostępne i darmowe i generalnie dobrobyt całą gębą. A ludzie przesadzają!!! No sama nie wiem... Czy tak wygląda służba zdrowia w Polsce????

no ja tez...mam juz po malu dosc gazet i tv. za kazdym razem i tez w kazdym kraju mowia cos innego. W Pl nie szczepia bo uwazaja to za niekonieczne,w De szczepia bo potrzebne-za to nie szczepia ciezarnych. W Irlandii szczepia wszystkich-tak jak pisala Paulinka. a przeciez wszysca jestesmy ludzmi!skad ta rozbieznosc pogladow na temat szczepionek? to musi tylko i wylacznie tkwic w interesie :tych wazszych glow:

Moniaa, Masz rację ze niektóre szczepionki dla dzieci podobno powoduja różnego rodzaju skutki uboczne w systemie nerwowy. Szczególnie szczepionki skojarzone zawierające w sobie Thiomersal - środek konserwujący zawierający merkury. I tuaj uwaga - jedna ze szczepionek na świńską grypę Pnademrix własnie zawiera tą substancję. Dlatego ludzie mówią o toksyczności szczepionki na świńską grypę. Prawda jest jednak taka że ten sam konserwant zawiera też większość szczepionek na grypę sezonową a także np szczepionka na zapalenie wątroby typu B. Zdecydowanie najbardziej niebezpieczne mogą być te związki dla małych dzieci... ale nie jest to udowodnione naukowo.

Taaaa, nie ma kolejek... Szkoda gadać. Na głupie badanie u alergologia z dzieckiem czekam miesiąc... Koszmar jakiś. A do dentysty właśnie chodzę prywatnie. Już ponad tysiaka zostawiłam... Na NFZ dopłata do białej plomby 80ł, a to samo prywatnie 80zł hihihi, śmiech na sali. Tak przynajmniej kumplowi dam zarobić i wiem, że zrobi to dobrze. Co do teorii spiskowych to zawsze takie były i będą. Tak naprawdę wszystko można zmanipulować, a my się miotamy która z nich jest prawdziwa...

na temat sluzby zdrowia... u mojej mamy pare dni temu wykryto guzka w piersi- zmiany rakowe. kazali jej przyjsc za DWA lata na kontrole... nic dodac nic ujac. No musi isc prywatnie....bo w przeciagu tych 2 lat to wiadomo co sie moze stac...

Mamrocia, Dlatego decyzję trzeba podjąć smamemu i kierować się zdrowym rozsądkiem. A przede wszystkim na siebie uważać, myć ręce, unikać kontaktu z chorymi osobami. U nas we wszystkich biurach zrządzono dodatkowe środki ostrożności. Wszędzie są żele antybakteryjne, maty przy drzwiach, sprzataczki przecieraja klamki spirytusem, nie wolno przyjść do pracy nawet z lekkim katarem. Musze powiedzieć że ogólna higiena w pracy się bardzo poprawiła. Jeżeli nie ma dostępnej szczepionki to jest to jedyny sposób żeby się bronić przed infekcją.

no staram sie jak moge uwazac. nawet juz nie chodzimy z m.po knajpach. mieszkam w dosc duzym miescie gdzie jest 120 roznych narodowosci. Boje sie jezdzic srodkami kom.miejskiej,bo nie wiem nigdy skad kto akurat wrocil i czy nie jest zarazony wirusem. sa niestety narodowosci,ktore niechetnie dbaja o swoja higiene osobista. Dobrze,ze u was tak dbaja w biurach,moze rzeczywiscie to da jakis rezultat. Ale tak jak mowie,to musza wszyscy dbac o higiene-nie tylko czesc.

ewelcia-no ocipieli,brak mi slow i nerwow. nasza znajoma chodzila tez miesiacami do lekarzy bo ja plecy bolaly,az jej w koncu wykryli:raka kregoslupa..pol roku pozniej lezala juz na cmentarzu. to jakis horror w tym kraju!

Gość szczepionkamihdjksh
Jakie wy glupie baby jestescie, plakac sie chce jak was sie czyta...tepe istoty, bez mozgow, szczepcie sie szczepcie jeszcze glupsze od tego bedziecie....Wierzcie dalej swoim lekarzom, ktorzy za kazda wrypana wam szczepionke maja extra zaplacone;) no i nie zapomnijcie kierowac swoim zyciem na podstawie opini z TV. Zapytajcie sie swoich lekarzy czy sie zaszczepili na swinska grype;) Zal mi was!!!!!!! Za pomoca strachu mozna latwiej wami kierowac!!!!

Wiecie co, bezrobocie, bezrobociem - niby u nas takie duże, ale jak szukałam pracownika do przez 4 miechy mi takie elementy przychodziły, że spasowałam.

Gość szxczepionkmanasdhask
Na www.private-health-organisation.de informacje o składnikach, jakie zawiera szczepionka na świńską grypę. Dr Gary Null, dr Michael Schachter i Alan Philips (adwokat) wnoszą aktualnie oskarżenia o podawanie tej “szczepionki”. Skład: Białko kurcząt i żelatyna, wywołuje alergiczne reakcje a nawet szok anafilaktyczny Żywica: wywołuje reakcje alergiczne Cukier używany w gospodarstwie domowym Polisorbat 80 używany jako emulgator i stabilizator w kremach do rąk Formaldehyd znany karcynogen (czynnik rakotwórczy) Tryton X 100 jest środkiem czyszczącym Timerosal – rtęć

Gość o juz sie pojawil ktos
od teorii spiskowej:P

szczepimy się dla zdrowia a potem chorujemy... i musimy kupować leki tychże właśnie koncernów farmaceutycznych. Zastanawiające co?

Gość hgdsgdjghsdghd
Zacznijcie uzywac wlasnych mozgow do podejmowania decyzji.Radze!!!!!!

Gość No wiesz ja uzywam mozgu
i dlatego jestem sceptyczna wobec wszelkich "rewelacji" i teorii spiskowych.:P

Gość taaaak tak lepeij wierzyc
osobom wynajdujacym teorie spiskowe...to tak jak z koncem swiata w 2012 roku - tez sa ludzie, ktorzy w to wierzą i twierdzą, ze jakis tam "uklad" trzyma to w tajemnicy przed ludźmi

Gość gfdhghgdh
Nie watpie, ze jestes sceptyczna;) zastanawialyscie sie skad wzial sie wirus swinskiej grypy? i zaraz szybko pojawily sie szczepionki hahahhah.Oj zallllllllllllllll.A juz nie wspomne o PANDEMIIIIIII.

Do tej na czerwono, Tak tak znamy te wszystki historie na temat szczepionek. Mój lekarz i ginekolog w Irlandii są już dawno zaszczepieni... i nie ma tym problemu. Szczepionka którą sama wzięłam Celvapan nie ma połowy z tego składu który wymieniłaś (np. rtęci i białka kurzego). Uwierz - sprawdziłam kilkakrotnie zanim przyjęłam!!!! Bo ja też się martwię o skutki uboczne ale mam swój własny rozum i najpierw czytam i oceniam a nie kieruje się spiskowymi teoriami świata. Są one tak samo beznadziejne i propagandowe jak i to co wciska nam prasa i TV. Najwyraźniej to ty nie masz własnej opini i niemyślisz bo potwarzasz terie wyczytane w internecie. Każdy ma wolny wybór. Zresztą fajnie pisać o takich teoriach jak nie się czego bać. Jak strach zagląda w oczy to człowiek zmienia poglądy.

Gość dokladnie paulinka
krzyczą, ze ludize daja sie manipulowac aa sami wpadli w sidła innych manipulatorów...tych od teorii spiskowych (tak jakby tamci ludzie byli zupelnie bezinteresowni).