Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia księżniczka

kobiety nie chcą równych praw!

Polecane posty

Gość ale osochozi
Tak mnie zaitnrygowała że daję podwójne posty :O :O :O

Czapki z glow :D Od 12 w poludnie do 20.00 trwala zazarta dyskusja, w ktorej wszyscy (glowni) uczestnicy zarzekali sie ze pracuja zawodowo na super odpowiedzialnych stanowiskach :D :D :D Zdradzcie mi prosze jak to robicie, bo mnie czasu nie starcza zeby sie po nosie podrapac, czesto :D Spoko spoko - jezeli jeszcze jestes i zagladniesz tutaj - czapki z glow, madrze bardzo piszesz i wiesz o czym. Zagdzam sie w 100% - jak sie jest zaangazowanym i ma sie cos do powiedzenia - nie ma dyskryminacji w pracy. TYlko trzeba byc na tyle dobrym, zeby moc powiedziec - albo bedzie po mojemu, albo do widzenia :) Offerma - madrze pisales do momentu kiedy nie zaczales sie wypuszczac z wypowiedziami na temat ciazy jako swego rodzaju fanaberii kobiet. Otoz to nie jest fanaberia - i chociaz oczywiscie jest to pewnego rodzaju uciazliwosc dla pracodawcy - jest to element niezbedny dla funcjonowania spoleczenstwa i panstwa. W zwiazku z czym to panstwo powinno zadbac (np sensownymi ustawami) zeby wszystkim sie oplacalo rodzenie przez kobiety dzieci. Czasy "kobiety do garow" - to se ne wrati, mimo ze zapewne nie jednemu bliska jest taka filozofia. I mysle ze w PL jeszcze duzo, duzo do zrobienia w kwestii postrzegania kobiet jako pracownikow - jako ze podejscie w krajach zachodu - nie mozemy sobie pozwolic na to zeby tracic powlowe potencjalu intelektualnego w spoleczenstwie - jednakowoz cechuje wiekszy szacunek dla obu plci, niz utyskiwanie - przynosisz same szkody :). Kasia - bilboardu nie widzialam, jak pisalam - nei mieszkam w PL. A za zrownaniem wieku emerytalnego jestem jak najbardziej :) zreszta - nas to i tak nie dotyczy. Zanim my w tym wieku bedziemy, trzeba bedzie pracowac do 80, bo....ludzie zyja dluzej... a kobiety nei chca rodzic tyle dzieci, zeby mial kto staruszkow utrzymywac :D :D :D

"Od 12 w poludnie do 20.00 trwala zazarta dyskusja, w ktorej wszyscy (glowni) uczestnicy zarzekali sie ze pracuja zawodowo na super odpowiedzialnych stanowiskach" Im wyższe stanowisko, tym wiecej ma się czasu na pierdoły. :classic_cool:🖐️ A tak w ogóle to OFFERMA, OFFERMA!!!. :D🖐️

Kobiety w znacznej większości (nie wszystkie, podkreślam!) same nie wiedza czego chcą... Z jednej strony kobiecie się ustępuje, puszcza się pierwszą w drzwiach, kulturka itede itepe, z drugiej zaś chcą równouprawnienia: mieć stanowisko w pracy jak FACET! Drogie panie zastanówcie się co wolicie i co w ogóle chcecie. A wracając do lepszego traktowania facetów w pracy... Same kobiety przyznają, że prędzej dogadają się z mężczyzną i generalnie one same uważają że facet jest lepszym szefem, więc o co chodzi? No właśnie, jaka jest idea waszego równouprawnienia? :) Może mamy się wykastrować w imię równouprawnienia a panie pozbawić piersi.... Niee!!! Tego byśmy nie chcieli, więc dobrze jest jak jest :)