Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia księżniczka

kobiety nie chcą równych praw!

Polecane posty

Gość czas zacząc walczyć o ...
parytet zatrudnienia w takich zawodach jak: kierowca autobusu, górnik, operator koparki, spawacz, hutnik

zrównanie płac w zawodzie prostytutka!!!

Gość aleo
"Sory, ale dawno nie słyszałam większej głupoty. Gdzie ty mieszkasz? Mam dzieci i z tego co widuję ludzie nawet do obcych dzieci okazują wiele pobłażania. Jak się idzie z wózkiem to często widzi się uśmiechy, nieraz częstowano mi dziecko ciastkami, jabłkami... Zagaduję, cmokają, aż sama się dziwiłam. " dokladnie stek bzdur, nigdy sie nie spotkalem z agresja w stosunku do matek z dzieckiem, chyba ze mowisz o tych wpychajacych sie do autobusu zapchanego z wozkiem, to jestem w stanie zrozumiec bo mnie tez to zawsze wkurzalo, biedaczki nie stac na autko a na dziecko jak najbardziej...

równy dostep do słuzby zdrowia, bo do ginekologa nie czeka się w kolejkach a do androloga trzeba się zapisac na pól roku wczesniej

równe szanse dla meżczyzn w zawodach: przedszkolanka, nauczyciel, pielegniarz, pracownik biurowy

więcej kobiet informatyków

prawo facetów do bycia blondynką umyslową

Gość dyskryminacja kobiet
Jak do tej pory nie podales zadnego przekonywujacego argumentu Ale zapamietaj sobie jedna rzecz - wiem, ze jestes chamski, wulgarny i ze czesto na tym forum wyzywasz kobiety. Sscigac Cie nie bede,.. Ale jezeli kiedykolwiek trafisz na mnie , a bedziesz wulgarny dla kobiet , to pojade po Tobie bez zadnych skrupolow. Nie pozwole ublizac kobietom w tematach, w ktorych ja sie wypowiadam.Panuj nad tym co piszesz albo nie zdziw sie jesli zostaniesz sam zmieszany z blotem. To jest ultimatum. Poza tym zecze Ci nadal milego wieczoru-juz na spokojnie.

Gość aleo
do dyskryminacja kobiet masz wszystko w porzadku z glowa ? kto sie przejmie twoimi bluzgami ? troche dystansu kobietu bo traktujesz to forum jak swiat realny...

Gość do offerma
a gdzie ty widzisz jakieś obelgi z mojej strony, w końcu pierwszy wyskoczyłeś z "prymitywem" zresztą to twoja stała taktyka jak się grunt pali pod nogami, to lecą epitety, ale jesteś śmieszny, sam już nie wiesz na czym stoisz i do kogo lub czego się przyczepić, wijesz się jak piskorz, mam nadzieję że ludzie taką mentalnością to margines w tym kraju

Gość aleo
mi mala idz juz do garow bo tylko do tego sie nadajesz i dupy nie zawracaj

Gość dyskryminacja kobiet
"spieprzaj stąd szympansie" Chyba juz pijesz do lustra i masz zwidy.... Zabawny jestes A poza tym naskoczyc mi mozesz. Bede pisac gdzie zechce.

Gość aleo
mala mi po co sie hipokrytko wypowiadasz na tematy dotyczace rownouprawnienia skoro masz poglady pasozyta z postawa roszczeniowa, mi nic do tego skoro to twojemu mezowi odpowiada ale jak dla mnie to powinienas skonczyc w zyciu dwie szkoly rodzenia i gotowania... pozdrowienia dla kury domowej...

Gość do offerma
no k**wa mać!!!! głupia dziwko kwestionujesz moje człowieczeństwo a potem się pytasz "gdzie są te obelgi z mojej strony". no szczyt bezczelności." głupia dziwko oooooooooooo emocje sięgnęły sufitu he he he kwestionuję nie bez podstaw, sam się podkładasz, pisząc te durnoty, nie napisałeś tylko o zgąbczeniu twojego mózgu, frustracja się zżera, więcej zielonej herbaty

Gość kjdsjfhjhgbv
offermo raz jeszcze prosze odpowiedz mi na moje pytanie czy nasz pracodawca postapił słusznie zwalniając dyscyplinarnie, z całkowicie wyimaginowanego powodu, jedną ze swoich najlepszych i najbardziej zaangażowanych pracownic, która dotąd była w firmie niezbędna? Jak to mozliwe, że w jednej chwili stała się najgorszą pracownicą? mi mała ma rację ; wnioskujac z twoich postów kobiety nie powinny pracować wogóle - ty naprawde nie widzisz, ze w twoim życiu brak równowagi? Pracujesz w dużej krporacji?

kasia księżniczka => to czego jeszcze jojczosz odrażająca karykaturo księżniczki z postawo żebraczo - roszczeniową. Nie wierzę w tę bajkę. Kobiety realizujące się nie są jadowitym frustratkami.

Gość aleo
mala mi na tym forum jestem raz na ruski rok a pamietam cie tylko z tematu gdzie wszyscy sie z ciebie smiali jak powiedzialas, ze nigdy sie nie odezwiesz pierwsza do faceta i nigdy go nigdzie nie zaprosisz bo bys nie mogla spojrzec w lustro i dla mnie to smieszno-zalosne jezeli taka kobieta wypowiada sie o rownouprawnieniu...

Gość kjdsjfhjhgbv
offerma a ja tam mysle ze tatus jest tak samo odpowiedzialny jak mamusia to raz... a dwa a dlaczego hulaj dusza? Co sugerujesz tym stwierdzeniem? Nie bierzesz pod uwagę, ze narodziny dziecka w tych czasach to jednak akt przemyslanej decyzji rodziców o checi ich posiadania a nie żadne hulaj dusza? Chociaz musze Ci przyzanac, że hulaj dusza tez jest na pozadku dziennym ale to temat na inna dyskusje

Gość aleo
"aleo- koncz wasc, wstydu sobie oszczedz." dobrze, nie pojde w twoje slady :D:D

Gość spokospoko
cisza do cholery! ja jestem tu najstarsza i proszę mnie słuchać!! :D :D :D porządkujemy - kobieta, pracuje, zachodzi w ciążę..czuje się dobrze, pracuje, zaczyna się np. czuć gorzej (ma prawo), lub ciąża staje się zagrożona - idzie na zwolnienie. Tu stanowi o wszystkim prawo, nikt jej łaski nie robi, żadne "społeczeństwo" tu nic nie ma do gadania ani wspierania. Rodzi dziecko i je wychowuje w oparciu o własne warunki i możliwości. Jeśli ma problemy - powinna pomóc opieka społeczna - też kłaniają się przepisy. Dziecko idzie do przedszkola - kobieta idzie do pracy. Kropka. Nie ma co się oglądać na kogokolwiek i cokolwiek. To najpierw ona ma się zatroszczyć o dziecko, potem ewentualnie liczyć na pomoc innych. Bo to jej dziecko, nie społeczeństwa. Ma je najpierw dla niego samego (dziecka), potem dla siebie, potem dla szerokorozumianego społeczeństwa. Najpierw wymagajmy od siebie, nie oglądajmy się na innych.

Gość kjdsjfhjhgbv
mi mała kolejny raz ma rację - powicie potomstwa to nie jakies tam wynaturzenie, czy patologia a Ty offermo piszesz o tym jakby to była własnie patologia a kobieta rodząca dziecko to juz conajmniej margines społeczny - wprost tego nie napisałeś ale taki wydźwięk maja Twoje słowa głupio mi tak pisać ale w Twoim zyciu chyba naprawde brakuje równowagi, moze jesteś przetaźliwie samotny, amoże poprostu dałes sobie wypra mózg w korporacji - niektórzy zadziwiajaco łatwo chłona pewne tezy które korporacje serwuja im na swoich szkoleniach wykozystujac pewno socjotechniki.... Człowiek po to ma mózg żeby go uzywać a nie wierzyć we wszystko co w odpowiedni sposób zostanie mu zaserwowane, trochę dystansu.... Często zdarza się, że tacy ślepo zapatrzeni w firme pracownicy po odpowiednim "wyeksploatowaniu" ich zostaja wyrzuceni na bruk i wtedy dochodzi do tragedii.....

Gość w kopalni nie domagamy się
równych praw ponieważ jesteśmy słabsze fizycznie, ale na stanowiskach umysłowych domagamy się równych praw bo nasze umysły nie są wcale słabsze od męskich. Hehe

"nie czytasz forum ciązowego? przecież bywasz tam. wejdz na topik o ciężarnych w komunikacji miejskiej, chyba ponad tysiac stron. nigdy i nigdzie nie spotkałam sie z taka nienawiscia wobec ciezarnych i matek, na żadnym forum zagranicznym, a bywam na wielu tego typu." Polacy to szczególnie kłótliwy naród i uwielbiają pluć na siebie jadem. A co do komunikacji miejskiej to ta w Polsce nadaje się do przewożenia bydła, a nie ludzi. Może dlatego ludzie denerwują się, kiedy zdesperowana matka próbuje jeszcze wcisnąć wózek z dzieckiem, kiedy już każdy leży praktycznie jeden na drugim. Za Chiny jednak się nie zgodzę, żeby Polacy nie lubili dzieci.

Gość ja bym chciała pracwac na
budowie albo w kopalni

Gość kjdsjfhjhgbv
offermo ona parcowała w jego firmie od 4 lat nim zaszła w ciążę, zawsze była uwazana za dobra oddana pracownicę I nie uwazam, ze prawo jest niespraiedliwe, niesprawiedliwe byłoby gdyby z powodu takiego jak ciaża (skoro jak sam twierdziłes to naturalny, fizjologiczny stan) zwalniac kobiety

Gość kjdsjfhjhgbv
świetnie to rozumiem.... w ciazy normalnie sie prcuje, pozniej ma sie U-R-L-O-P macierzynski ktory sie nalezy a pozniej znow wraca sie do pracy - to jest normalna kolej rzeczy! Ty tez miewasz urlopy takie wiesz wypoczynkowe, kojarzysz co to urlop? wracasz po nim do pracy i nikt Ci nie ma za złe, że na nim byłeś Masz tez prawo do urlopu tacierzynskiego jesli zostaniesz ojcem - smiało idz na niego nikt Ci nie odmawia.... to jest URLOP - znasz znaczenie tego słowa? Mało tego poniewaz ten urlop jest nieco dłuższy niz wypoczynkowy a jest tak samo płatny jak wypoczynkowy to żeby nie obciazac nadto pracodawcy zasiłek macierzyL ten sam ktoremu to kobieta wczesniej pracujac oddawała czesc dochodów...... jesli kobieta w ciazy idzie na L4 bo zachorowała, źle się czuje itd itp dostaje wynagrodzenie - ale Ty idąc na zwolnienie lekarskie w razie grypy rownieź je dostajesz? Tak czy nie? Sprawiedliwie? Jakie wieksze niby przywileje ma kobieta w ciąży? Owszem są sytuacje, że kobiety to wykorzystują ale czyż mężczyźni też tego nie robią? Nie są na zwolnieniach trwających 3 miesiące? Mało tego bezpodstawnych? Znam takich naprawdę..... Owszem sa sytuacje , że kobieta w ciazy nie moze wykonywac takiej a takiej pracy a dotąd to robiła - ale mozna jej przydzielic inne zadania i moze byc rownie przydatna dla firmy.

Gość kjdsjfhjhgbv
przepraszam wszystkich za błędy ale mam taki sprzęt, że szkoda gadac tylko sie wkurzyc ...... i kopnąc :( Czas reakcji tak długi, ze już sama nie widze i nie kontroluje swoich błędów

Gość ale osochozi
z tą reklamą i kiedy będzie dalszy ciąg bo mnie zaintrygowała :> :> :>

Gość ale osochozi
z tą reklamą i kiedy będzie dalszy ciąg bo mnie zaintrygowała :> :> :>