Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Troszkę Malarka

Ile dalibyście za ten obraz?

Polecane posty

no jeżeli ktoś chce za niego zapłacić to już sukces :D cena zależy jaka to technika, wejdź sobie na obrazy na allegro popatrz co tam ludziom sie podoba i co licytują.

Wcale nie jest najgorszy, większość z Was nigdy by takiego nie namalowała. Każdy ma swój gust a o gustach się nie dyskutuje. Autorko- rozumiem, że nie jesteś w szkole plastycznej tylko po prostu malujesz dla przyjemności, jeśli tak to jestem pod wrażeniem. Mnie się podoba. Co do ceny to trzeba by wiedzieć jaki jest rozmiar obrazu, jakie farby, czy na płótnie itd. Napisz coś bliżej.

Gość Troszkę Malarka

Gość ta co chciala maila
naprawde bardzo ladnie malujesz:)

Gość Troszkę Malarka
Wymiary obrazu z brzoskwinią podałam, uczę się malować na wielu formatach.. np. martwa natura ktora ostatnią wkleilam jest naprawde wielka. Jezeli chodzi o plotno to wolę malowac na cieńkich, bardziej nawet mi się to podoba. Maluję farbami olejnymi

Gość Troszkę Malarka
Tworzę bardziej dla dzieci niż dla dorosłych. Po prostu nie cieszą mnie martwe natury, realistyczne pejzaże... to napewno kazdego autora indywidualna sprawa. http://fc07.deviantart.net/fs44/f/2009/079/4/3/Bol_by_justys.jpg http://fc05.deviantart.net/fs41/f/2009/036/8/5/Sniezka_by_justys.jpg http://fc03.deviantart.net/fs23/f/2007/321/a/e/Jasmin_w_staniku_by_justys.jpg

Też kiedyś sprzedawałam obrazy :) stare dzieje. Wpierw musisz obliczyć koszty - czyli ile wyniosły Cię materiały na namalowanie tego obrazka. 1. Krosno/blejtram/ deska - na czym namalowane i ile za to dałaś. 2. Farby + pędzle - jeśli dokupywałaś nowe, ale musisz je policzyć (rodzaj farb) 3. Czas jaki na to poświęciłaś, więcej niż 8 godzin? Na ile wyceniasz godzinę twojej pracy. 4. Tematyka obrazu - jeśli jest to kopia (obraz nawiązuje mi do impresjonizmu) to powinnaś doliczyć więcej. Jak spiszesz wszystko sobie dokładnie to wyjdzie ci cena za materiały i za poświęcony czas. Do tego powinnaś doliczyć coś dla siebie. I to wszystko. Samo po rozpisaniu wyjdzie. Chyba że chcesz wstawić obraz do galerii , ewentualnie stowarzyszenia artystów plastyków - ale to trzeba mieć ASP skończone chyba (regulamin). Powinnaś malować i rozwijać się w tej materii.

Gość Troszkę Malarka
Dziekuję za każda opinię

Wszystkie są piękne...Naprawdę szkoda, że nie mam kasy...Kupiłabym na pewno do pokoju mojej córki. Nie znam się na sztuce i potwornie jest oceniać przez pryzmat pieniędzy ale jeśli już pytasz, to gdybym miała pieniądze na każdy z Twoich obrazów wydałabym do 500 zł. Potwornie przykro to tak oceniać...

Ten z kapturkiem i dziewczynka akwarelą naprawdę ma coś w sobie :) jak będziesz dalej malować, to naprawdę może wyjść coś fajnego :) Co do realistycznego malowania-nawet, jeśli Cię nuży to musisz opanować podstawy, będzie Ci potem o wiele łatwiej no i Twoje obrazy będą bardziej przekonywujące, nawet jeśli będziesz tworzyć totalne abstrakcje. W każdym razie życzę powodzenia :)

Gość Troszkę Malarka
nokturn - kurcze, to naprawdę może pomóc ale.. no sama nie wiem. deska kosztowala mnie około 15 zł farb nie dokupowałam czas to około 4 h, bo ten obraz robilo sie warstwami. (pod drzewem nie ma bieli, tylko niebo ktore zaschło) poza tym to było wyjątkowe mile "około 4 h" Tematyka hmm.. to nie jest kopia, raczej INSPIRACJA Vanghowowym Drzewem Brzoskwiniowym Nic straconego! Wiecie że Pan V.zaczal malowac dopiero po 30?:)

Gość Troszkę Malarka
Tak mam napisane w zeszycie od Histori sztuki, ale wikipedia mówie co innego.. może sie wykladovcy pomylilo hmm.. dziwne

Gość Troszkę Malarka
Dziekuje za dotychczasowe opinie

Gość Troszkę Malarka
hehe, cudowne... wlasnie odebralas mi nadzieje : x żartuję ;)