Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanie i alkoholizm

Czy to mozliwe by stać sie alkoholikiem

Polecane posty

Facet o którym piszę lubił sobie zawsze wypić. Na wesoło i na smutno. to był chyba sposób na jego emocje. Był lekkoduchem, nie dbał o pracę lecz o łatwe pieniadze, które zreszta całe życie mu wychodzily. Ostatnio zaczał pic bardzo dużo, ale jego zachowanie bardzo sie zmieniło. Podczas picia jest smutny, po piciu jest smutny ( nigdy nie ma kaca!). Zmieniło sie tez jego zachowanie gdy jest trzeźwy. Nic nie mowi, siedzi i gapi się w telewizor, jakby cały świat był obok niego. Ze wzgledu na fatalne wyniki EKG miał robiony tomograf mózgu. Wyniki wykazują liczne zmiany niedokrwienne. Czy to mózg źle pracuje i on tak inaczej się zachowuje, czy dlatego zaczał tak dużo pic bo nie wie co się z nim dzieje. Dodam, że nie ma objawów alkoholika, nie awanturuje się, jest potulny, raczej otępiały. Wiem ,że nudzę ,ale musiałam to napisac, bo tak naprawde nie wiem co robić. Czy trzeba leczyc alkoholizm, czy mózg i cz to sie da wyleczyć. Możecie pomóc?

Gość zalamanie i alkoholizm
wiem, że nie musi być agresywny

Gość lek na depresję
Może on teraz pije by zapomnieć ze jego mozg jest niezbyt w porządku? Może ma depresję? Jedno jest pewne, przy tych zmianach na pewno picie nie pomaga.

Gość autorko a może porozmawiaj
on chyba wie co myśli, co czuje.

Staram się z nim rozmawiać, ale on jest bierny, nie odzywa się. Czasami mnie przeraża ,śmieje sie sam z niewiadomo jakiego powodu, zapomina nawet umyć się rano.

Może delikatnie powiedz mu, że bardzo Go kochasz, ale martwisz się o niego. Powiedz, że byłabyś o wiele spokojniejsza, gdybyście razem poszli do lekarza (psycholog). Poproś go, żeby to zrobił dla Ciebie....