Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarynkaa_a

Czy 150 g na tydz to wystarczajaco - tycie niemowlaka

Polecane posty

Gość katarynkaa_a

Corcia jest na samej piersi, ma 6 tyg a ja ciagla obsesje ze a malo wazy i ze malo tyje. Na szczepienie dopiero w grudniu idziemy. Przez pierwszy miesiac przytyla 700 g. Jest na samej piersi, ssie ladnie, jest pogodna, nie jest senna ani apatyczna. Wiem ze powinna zapytac lekarza najlepiej ale chcialam zapytac czy sa tu mamy ktorych niemowlaki tez tak tyly i co na to mowil lekarz. Zalezy mi natym by mala byla karmiona piersia i nie chce jej dokarmiac, chyba ze bedzie taka bezwzgledna potrzeba.

ja nie wazyłam swojego co tydz ale znam mamy które latały co tydz na wage z dzieckiem.jesli dziecko ładnie ssie i nie placze że chce więcej regularnie się wypróżnia to nie ma co przesadzać i się zamartwiać na zapas.

spojrzłam na wage syna do książeczki wychodzi że na tydz przybierał 168 g i było prawidłowo.

Gość katarynkaa_a
Nie latam co tydzien, poprostu poszlam po 2 tg z ciekawosci i okazalo sie ze przytyla 300 g czyli 150 na tdz, ale mimo wszystko dziekuje za odpowiedz

Gość katarynkaa_a
a kup robi 4-6 na dobe :)

Gość katarynkaa_a
nie musisz przepraszac, poprostu dla wyjasnienia napisalam ze nie latam co tydzien a poszlam z czystej ciekawosci

Gość bardzo dobrze wyszło
minimum dla dziecka piersiowego to 120 gramów/tydzień, 17/dobę.

Gość moja córka
też jest karmiona wyłącznie piersią- średnio na tydzień przybiera ok.220- 220 gr- to raczej górna granica. Pomimo takiego przyboru wcale nie jest grubaskiem- ważyła niezbyt wiele jak się urodziła- 2970, a przy wypisie ze szpitala 2790. Obecnie ma trochę ponad 3 miesiące i waży niecałe 6 kg. Przybór Twojej córki jest jak najbardziej prawidłowy:)

Gość moim zdaniem za malo
dziecko powinno przybierac 1kg na miesiac. ak przybieral moj synek i bylo prawidlowo.

Gość chyba bzdury gadasz
w takim wypadku roczniak musialby wazyc ok 15 kg :(

przybiera w normie, moj przybieral 400 na tydzien ;) na piersi ale to baaaaaaaaaaaardzo duzo, teraz trochę wyhamował