Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo się boję

Będziecie szczepić dzieci przeciekow ŚWIŃSKIEJ GRYPIE??

Polecane posty

Gość bardzo się boję

Już niedługo będą dostępne szczepionki dla niemowląt i dzieci do lat 2. Szczepicie? Ja mam 8 miesięczną córkę i jak czytam o tych ludziach, którzy codziennie umierają coraz poważnie myślę o zaszczepieniu!

Gość zachorowało
100 tys , zmarły cztery osoby !!! Bez przesady!

Gość Chyba żes

nie, jeszcze nie zgłupiałam zeby dać dziecku szczepionke ktora nie jest dokladnie przebadana i o której skutkach ubocznych nic nie wiadomo

Gość szkoda ze nie piszą
o tych co umierają po podaniu nie sprawdzonej szczepionki. Ja nie szczepie i nigdzie dzieci nie zabieram. Siedzą zamknięte w domu wychodzą tylko na podwórko. żadnych skupisk ludzi żadnych odwiedzin itd.

Gość na głowę upadła

Poczytajlepiej ile rocznie umiera na zwykłą grype, zapalenie płuc, powikłania po anginie itp a zobaczysz, że wcale nie ma różnicy.A przemysł farmaceutyczny kręci mamonę na tych, którym nie chce się sprawdzić - i na strachu ludzkim.Nie, nie szczepię. Tym bardziej, że szczepionka jest odradzana przez wielu pediatrów w przypadku tak małych dzieci (powikłania).

Gość na zwykla grype tez umieraja
Tylko nikt z tego powodu nie nawija w TVN24 na okraglo. Hehheheh.

Gość same sie przekonacie
beda przymusowe szczepienia !

Gość chyba przeciw
głupocie

nie ma przymusowych szczepien, te z kalendarza szczepien tez nie sa obowiazkowe tylko malo kto o tym wie

nikt nikogo nie może zmusić :) wystarczy zaświadczenie, że się źle czuję i żaden lekarz nie zaryzykuje szczepienia :-)tak samo z moim dzieckiem, nie dam nabijać bezsensownie kabzy k.f. bo doskonale wiem, że to kampania strachu

Gość czasem myśle że
ngLka Powiedz to tym kilku stekom osób, które zmarły na ukrainie. Albo ich rodzinom.

a co to zmieni? taka sama umieralność jest na wszystkie inne choroby, więc powiedz rodzinom wszystkich, którzy zmarli na:zapalenie płuc, angine, zwykłą grypę: żeby koniecznie się szczepilibezsens

poza tym warto zainteresowac się doniesieniami prasy i lekarzy: jednym ze skutków ubocznych szczepionki może być osłabienie organizmu i tym samym zwiększenie ryzyka zachorowalności (zamiast ją zmniejszać)

Gość czasem myśle zę
ngLka w zeszłym roku przez cały sezon grypowy zachorowało ok 27,5 tys ludzi. A w tym 107,5 tys osób... a sezon grypowy dopiero się zaczyna! Widzisz różnicę? Liczby nie kłamią!

Gość Nie. Na nic nie szczepimy.

Poza tym warto zainteresowac się doniesieniami prasy i lekarzy: jednym ze skutków ubocznych szczepionki może być osłabienie organizmu i tym samym zwiększenie ryzyka zachorowalności (zamiast ją zmniejszać).Niech każdy sam decyduje.

Gość jgjhg
nie szczepie i nie zamierzam!!!

Gość czasem myśle że
ngLka w zeszłym roku przez cały sezon grypowy zachorowało ok 27,5 tys ludzi. A w tym 107,5 tys osób... a sezon grypowy dopiero się zaczyna! Widzisz różnicę? Liczby nie kłamią!

Gość właśnie dzisiaj
Oglądałam na RTL u wiadomości- w Niemczech zmarł chłopczyk po szczepieniu, miał 21 miesięcy. :( Jego mama mówiła,że gdyby mogła cofnąć czas to by go nie zaszczepiła. Ale lekarze zalecali jej zaszczepić małego :( :( :( Powiedziała,że pozostałych dzieci ( ma jeszcze trójkę starszych !!) w życiu nie zaszczepi. Płakałam razem z nią w trakcie wywiadu :( :( :(

Dzisiaj podali, ze 7-miesiaczne niemowle zmarlo po szczenieniu na swinska grype. Jeden ze skladnikow szczepionki nie byl nigdy testowany na ludziach.

A ja się zgadzam z ngLlką - nie ma co panikować, a szczepionka jest jeszcze w fazie testów. Nie chcę, żeby testowali ją na moim dziecku. Świńska grypa jest łagodniejsza w przebiegu od normalnej grypy. Lepiej unikać zakażenia niż się szczepić. A na Ukrainie jest masa osób żyjących w skrajnej biedzie - w takich miejscach wirus łatwo się szerzy a ludzi nie stać na leczenie - dlatego umierają.

A ja się zgadzam z ngLlką - nie ma co panikować, a szczepionka jest jeszcze w fazie testów. Nie chcę, żeby testowali ją na moim dziecku. Świńska grypa jest łagodniejsza w przebiegu od normalnej grypy. Lepiej unikać zakażenia niż się szczepić. A na Ukrainie jest masa osób żyjących w skrajnej biedzie - w takich miejscach wirus łatwo się szerzy a ludzi nie stać na leczenie - dlatego umierają.

Gość właśnie dzisiaj
Na niemieckim RTL-u mówili,że zmarł chłopczyk po szczepieniu :( Miał 21 miesięcy :( :( :( Jego mama mówiła,że gdyby wiedziała to by go nie zaszczepiła.. Ale lekarze bardzo zalecali szczepienie. :o Ta kobieta mówiła,że ma jeszcze trójkę dzieci (starszych) ale ich nigdy w życiu nie zaszczepi! Płakałam razem z nią :( :( :(

Gość n1kol

Dzisiaj podali, ze 7-miesiaczne niemowle zmarlo po szczenieniu na swinska grype. Jeden ze skladnikow szczepionki nie byl nigdy testowany na ludziach.

Gość Asia32***
Na niemieckim RTL-u mówili,że zmarł chłopczyk po szczepieniu :( Miał 21 miesięcy :( :( :( Jego mama mówiła,że gdyby wiedziała to by go nie zaszczepiła.. Ale lekarze bardzo zalecali szczepienie. :o Ta kobieta mówiła,że ma jeszcze trójkę dzieci (starszych) ale ich nigdy w życiu nie zaszczepi! Płakałam razem z nią :( :( :(