Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość didimka

teściowa odwieczny problem - HELP

Polecane posty

Gość didimka

Jak sam temat wskazuje moje relacje z tesciowa nie wyglądaja ciekawie (tym bym się jeszcze nie martwiła bo ciekawie to one nigdy nie wyglądały)...powiedziałabym raczej ,że ostatnio jeszcze bardziej się zaogniły. Małżeństwem jesteśmy od 3 lat, mamy 2-letnią córkę, spodziewam się drugiego dziecka. Moja ukochana teściowa mieszka na stałe za granicą, osobiście widuję tę Damę 2 razy do roku a mimo to jest w stanie uprzykrzyć mi zycie każdego dnia (jest właścicielką sklepu odziezowego i przypuszczalnie cierpi na nadmiar wolnego czasu, bo codziennie ma czas na telefoniczną inspekcję)...zaznaczę,żegdy ja odbieram telefon nie raczy uprzejmie przywitać się....a już nie daj Boże zamienic jednego zdania; od razu pyta o męża.....potem z toku rozmowy wnioskuję, ze przeprowadza dochodzenie czy dziecko jest nakarmione, dom czysty a obiad ugotowany. Dodam,że od miesiąca nie pracuję, ze względu na powikłania ciąży niestety muszę prowadzić zywot "kanapowca". To jeszcze można znieść...ale ostatnio po rozmowie z mamusią małżonek zakomunikował, że "po znajomości" mamusia załatwiła mu przeniesienie w ramach jego firmy za granicę ( oczywiście do miasta gdzie teściowa się zagnieżdziła)....obiecała też pomoc we wszelkich formalnościach przy przeprowadzce itp. Tak na marginesie teściowa zaplanowała też, że dziećmi chętnie by się ona osobiście zaopiekowała i najlepiej byłoby gdybym ja wróciła do pracy ( bo przecież lenię się na kanapie całymi dniami i nic nie robię). Szczęka z gośnym klapnięciem spadła mi na podłogę zwłaszcza, że mąż zdaje się problemu nie dostrzegać i uważa, że ze względu na ciążę jestem przewrażliwiomna. czy ktoś ma jakiś pomysł????

Gość ojejku....
nie zazdroszczę. na szczęście ja mam męża po swojej stronie. to on musi przeciąć pempowinkę. problem jest w twoim mężu że jest wpatrzony w mamusię i nie widzi problemu w tym co ona robi i jak się zachowuje. ja na szczęście mam męża po swojej stronie... i aż czasami mi było głupio jak mnie "broni" ...

Gość bshdjsand
trafił ci się mąż... jedna rada, jeśli on nie widzi problemu to albo się poddaj i zaakceptuj sytuację albo go olej, bo niewarto walczyć jak on jest wpatrzony mamusię...

Musisz porozmawiać z mężem. Nie do końca zrozumiałam - czy ona chce, żebyś tu została a mąż z dziećmi pojechał tam?