Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kawoszka1111

Ciąża czy nie..? ZDJĘCIA TESTU

Polecane posty

Gość kasia101
ja sie poczulam w ciazy dopiero ja zaczely sie mdlosci w 9 tc

Odwrotnie, zwróciłam śledzie bez wiśni a jadłam z wiśnią :) Gwoli sprostowania.

Przecież ci piszę, ze ja się nie czułam:) W zasadzie, gdyby nie to, że miałam świadomość że jestem w ciąży, mogłabym o tym bez problemu zapomnieć, bo nie czułam prawie w ogóle że coś tam we mnie siedzi;)

I - w zasadzie - na tak wczesnym etapie ciaży tylko wyjątkowi pechwcy mają objawy, najczesciej objawy pojawiają się po 6 tygodniu ciąży.

Gość Kawoszka1111
Ach... chciałabym, żeby ten czas leciał szybciej:). Jeżeli to wszystko prawda, to dziecko urodzi się około daty naszej pierwszej rocznicy ślubu:):). Strasznie się już napaliłam i już dotykam się po brzuszku....głupie, co:P?

Gość kaaasia21
moj byl identyczny za 5 miesiecy rodze:)

Kawoszko, jeśli masz w te chwili 4 tydzień ciąży (a tak wnioskuję z intensywności kreski, plus minus oczywiście) to poród planowo powinien wystapić w okolicy 28 lipca ae wiesz, to róznie bywa. Za prawidłowy uważa się pord między 38 a 42 tygodniem, więc rozieżnośc duża. Moja cra urodziła się "na siłę" 2 tygodnie po terminie, czyli przez cc ;) A tak się cieszyłam, że będzie ładna data: 28.08.2008 a mam też ładną, choć nie tak jak ósemeczki :) 9.09.2008

Gość kaaasia21
gratuluje!!!

U mnie kreseczka była jeszcze słabsza i ledwo widoczna... objawy ciąży jakie miałam to pobolewające piersi jak na miesiączkę, zatrzymanie miesiączki i zmiany nastroju, raz mnie coś złościło a innym razem wzruszało... np z takich śmieszniejszych rzeczy to rozczuliło mnie przemówienie baracka obamy przed białym domem(serio) a wkurzył pieszy na pasach bo za wolno przechodził(na swoim zielonym)... :D ale to później okazało się objawem bo wtedy nie wiedziałam że w ciąży jestem choć się staraliśmy z mężem... Poczułam że jestem w ciąży ok 8 tygodnia kiedy to całodzienne mdłości nie dały mi żyć... i tak mam już 3 tydzień, takze cierpliwości objawy przyjdą i będziesz błagać o litość... ;)

Gość moja jedna
kreseczka też była słabiutka a dziś jestem przeszczęśliwą mamą 4-miesięcznego Synka..... GRATULUJĘ!!!!!!!!!

Gość piter.piterek
u mnie było tak samo.Rezultat-8miesieczny synek siedzi mi na kolanach:) GRATULUJĘ :)Dbaj o Was...

Gość judzi87
dla mnie ciąża była niespodzianką bo nie miałam żadnych dolegliwości. spodziewałam się okresu, staraliśmy się z mężem ale byłam zawiedziona bo brzuch pobolewał mnie tak jak na okres. ale nie przychodził i zrobiłam test.... byłam w 6 tygodniu jak poszłam do lekarza... a dwa tygodnie wcześniej byłam na cytologii i przy okazji miałam też usg i nic lekarz jeszcze nie widział...:-)

Gość ja miałam .............
ja miałam identycznie, szkoda że nie mam jak bo z chęcią wkleiłabym zdjęcie mojego testu na potwierdzenie moich słów :) za kilka dni synek kończy roczek :)test był robiony w u mnie test robiłam w 27 dc przy cyklach średnio 25-28 dniowych

Gość Kawoszka1111
Hej dziewczyny. Znowu szukam pomocy na forum, albo może bardziej jakiegoś wsparcia:) Wczoraj pokazałam Wam zdjęcie mojego testu, z tego, co pisałyście i z cyklu wynika, że to około 4 tydzień ciąży. No i właśnie dzisiaj zadzwoniła do mnie przyjaciółka (jedyna osoba oprócz męża, która wie o testach) i stwierdziła, że rozmawiała z siostrą i nie mam się za bardzo nastawiać na tę ciążę, bo w tak wczesnym stadium jest 60%, że poronię. |Trochę się załamałam tym faktem, to dziecko nie było planowane, ale już je pokochałam, czy rzeczywiście szanse są tak małe?

Gość Kawoszka1111
Nikt nic nie wie:P?

Kolejna "mundra".To, że wiele ciąż się roni na wczesnym etapie nie znaczy, że przekłada się to na 60% ryzyka u Ciebie. To głupota gada w ten sposób kobiecie w ciąży bo innego wytłumaczenia takiego zachowania - nie znajduję.Poronić można tak samo i w 7 i w 9 tygodniu (generalnie I trymestr jest niebezpieczny) ale z tymi 60% to bzdura kompletna.

Gość Kawoszka1111
Ech... mam w każdym razie nadzieję, że wszytsko bedzie dobrze. Nie wiem, czy jej słuchać i czy w ogóle słuchać na przyszłość kogokolwiek

Gość do kawoszki1111
dot. Ale przecież to jest takie słabiutkie... skąd taka pewność? I lekarz nie potwierdził... jakoś nie potrafię poczuć na 100%, że jestem w ciąży:/ Ja miałam takie same kreseczki jak ty na teście, poszłam do lekarz i nie potwierdził,że to ciąża na 100% (był to wtedy 5tc)...no ale...poszłam prywatnie do ginekolog,a ona powiedziała że jest pęcherzyk w macicy,jajniki są puste i że to jest ciąża :) po prostu ten ginekolog w przychodni miał kiepski aparat USG na którym mało co było widać,więc się nie dziwię że się ciąży nie doszukał :) teraz jestem w 5 miesiącu ciąży i nie mogę doczekać się kiedy w końcu urodzę dzidzię:) Co do tego poronienia na 60% to jakaś bujda:) Życzę Ci wszystkiego dobrego :)

Gość nie martw sie___
musisz byc dobrej mysli :) moja druga kreseczka byla jeszcze mniej widoczna niz Twoja...widzialam ja doslownie pod swiatlo :P myslalam, ze sobie ja wmawiam, bo tak bardzo chcialam, zeby test byl pozytywny :) moja slabiuchna kreseczka spi od trzech godzin w lozku :) nie sluchaj takich rad kolezanek. nie wiem w ogole skad ci ludzie biora w ogole takie rzeczy :O to takie wyssane z palca :) trzymam kciuki za Was, uwazaj na siebie :)

Podczepiam się pod opinię wielu przede mną... bądź dobrej myśli... jakby mi tak któraś mundra "psiapiółka" podpowiedziała to byśmy chyba dalej się nie kolegowały... "Gupia" jest i tyle, ja sama naczytałam się, że w pierwszym trymestrze to poronić można, a najgorsze że moja szwagierka była w 7 tygodniu jak się okazało, że pęcherzyk jest pusty i po ciąży a już się cieszyli, więc ja cała w panice, USG robie martwię się... i po co to wszystko pytam? Organizm sam wie co i jak... jeśli zarodek jest dobrze ukształtowany i wszystko dobrze się rozwija to jest ok... a jeśli będzie inaczej to widocznie nie tym razem... Ale nie o tym chciałam!!!! Myśl pozytywnie, nerwy są niewskazane, a przyjaciółkę pochwal za okazanie wsparcia i kopnij w dupsko!!!

Gość Kawoszka1111
Ojoj...chyba widzę już u siebie pierwsze objawy:P. Wczoraj zrobiłam mojemu mężowi awanturę, nie mam nawet pojęcia o co tak naprawdę, potem popłakałam się w kuchni, a za 20 minut go przepraszałam jak nienormalna:). Poza tym od wczoraj głowa mi po prostu pęka, zwolniłam się wczoraj wcześniej z pracy, bo nie mogłam już wytrzymać. A dzisiaj od rana też już się zaczyna..

Gość mała zdenerwowana
Kawoszka1111 gratuluje moj pierwszy test byl jeszcze mniej wyrazny lekarz potwierdzil mi ciaze dopiero 2tyg po wykonaniu takiego tesciku;)wiec niestresuj sie;)

kawaoszka,zrob sobie usg i będziesz miała pewność:) nie ma sensu się stresować:)przuy standardowym badaniu palcami ginekolog nie potwierdzi jednoznacznie ciąży,może powiedzieć,że macica jest powiększona:)

Gość mała zdenerwowana
kurcze jak wroci moj maz to poprosze go aby wkleil zdjecie mojego pierwszego testu dla twojej pewnosci;)a tyle po tym tescie meki przeszlam ze szok ale warto dzis 13tydzien;)

Gość Kawoszka1111
Płacz na przemówieniu:D. Dobre:). Dzisiaj zrobię jeszcze jeden test, niedługo nazbieram ich chyba jakąś kolekcję:P

Gość mała zdenerwowana
anabella w moim przypadku usg nic niewykazalo po tygodniu od testu bylo widac dopiero pecherzyk a potem dopiero bylo serduszko i dopiero wypuscili mnie po 2 tyg ze szpitala bo lekarz mnie tam wsadzil z podejzeniem ciazy poza macica bo niebylo nic na usg widac a ja mam cykle dluzsze wiec poprostu mialo prawo niebyc widac najbardziej wiarygodny moze byc tez z kri na bhcg polecam daje 1000000%pewnosci zlwlaszcza jak hcg jest wieksze niz 800 to swiadczy o ciazy w macicy przeszlam przez to wszystko bo spieszylam sie z zaswiadczeniem o ciazy bo wiedzialam ze juz w niej jestem a lekarz jej niewidzial a balam sie wrocic do pracy bo fizycznie pracuje wiec niema sie co stresowac;)tylko zrobic tez na ciaze z krwi koszy od20-35zl daje 10000%pewnosci i czekac na pojawienie sie pecherzyka w macicy nieisc do lekarza tydzien po spodziewanej @tylko ze 2tyg

Gość mała zdenerwowana
ah wogole to wspomne ze na tescie tej kreseczki niewidzialam moja siostra ja dojrzala bo ja slepa jestem:)

Gość buterr
kawoszka oburzyła mnie wypowiedz twojej przyjaciółki Zamiast sie cieszyc z toba to cie dołuje Nie wiem czy zrobiła to niechcący czy specjalnie ,ale na przyszłosc nie ufaj jej i nie zwierzaj się Co do testu to na pewno ciaza, ja kupuje takie paskowe i tam na instrukcji jest pokazane i wyraznie pisze ,ze o ciazy świadzczy zarówno mocno czerwona kreska jak i bardzo blada , mało widoczna Tak,ze jest ok gratulacje i badz dobrej mysli ps zastanów się czy twoja kolezanka jest na prawdę przyjaciółką i czy warto jej sie zwierzac ze wszystkiego

Gość gratulacje
u mnie tez pierwsza kreseczka byla tylko pod swiatło widoczna a teraz jestem w 17 tygodniu a w 6 tc na usg juz serduszko z mezem słyszelismy