Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kawoszka1111

Ciąża czy nie..? ZDJĘCIA TESTU

Polecane posty

Gość kongratulejszyns
jesteś w ciąży :-) Mój wyglądał identycznie :D

Gość Kawoszka1111
A właśnie - doradźcie mi apropos pracy fizycznej. Mam dość skomplikowaną sytuację - studiuję, jestem na 4 roku. Mój mąż jest na 5-tym, więc sama końcówka. Mój mąż pracuje, ja też. I tu właśnie jest mały problem - umowę o pracę mam podpisać od stycznia, narazie jestem na zlecenie. Chcę oczywiście ukryć ciążę przed pracodawcą do stycznia, żeby iść potem na macierzyńskie, ale...moż powiedzieć jakiejś koleżance chociaż, żeby np wiedziała o co chodzi, jakbym zasłabła, albo gdyby trzeba było przenieść coś cięższego?

Gość buterr
Fantasi1983 strasznie sie usmiałam z twoich objawów ,szczególnie z tego przemówienia :-D Kawoszka ta blada kreseczka to na pewno ciaza Szkoda ,ze nie wiem jak ,bo tez bym wam wkleiła instrukcję i tam jest pokazane ,ze taka blada kreseczka to tez ciaza :-)

Gość buterr
wiesz ja jestem z natury nie ufna i myslę,ze jak powiesz jakiejs kolezance o ciazy to itak się zaraz rozniesie i trafi do szefa nie wiem co powinnas zrobic ,ale mysle ,ze jesli chcesz ciaze ukryc to nie powinnas na razie nikomu nic mówic

Gość gratulacje
a może i jest 60% ze sie poroni we wczesnej ciąży ale wtedy nawet nie wiemy ze byłyśmy w ciąży bo dzieje się to przed planowaną miesiączką i okres dostajemy normalnie nieświadome niczego, wszystko bedzie dobrze ja mialam duze prawdopodobienstwo ze poronie duzy krwiak a teraz juz koniecn 4 mies i wiem ze synus bedzie

Gość Mała zdenerwowana
Kawoszka 1111 w pracy niestety nieprzemeczaj sie ale pamietaj ze jesli chccesz ukryc przed pracodawca fakt ciazy to niespowiadaj sie kolezance bo one sa najczesciej zyczliwe i robi ploty i juz intryguja...ja mam komfortowa syt.bo mam umowe na stale a zawsze mozesz powiedziec ze niemozesz tego przeniesc bo masz okres czy zle sie czujesz ja tam maqm super bo moj pracodawca czekal ze mna na pozytywny wynik testu hehe

Gość wew wczesnej ciązy
nie ma zadnych dolegliwosci u mnie wszystko zaczeło sie w jakimś 5 tygodniu.pozdr

Gość kawoszka1111
Mój mąż też tak mówi...więc chyba zachowam to dla siebie w takim razie. Nie darowałabym sobie, gdyby szefowa się dowiedziała przez moje gadulstwo;/

Gość mała zdenerwowana
zazdroszcze tym co niemaja dolegliwosci ciazowych ja mam straszne i wierze ze niedlugo odpuszcza:)

Gość Kawoszka1111
Mała: reczywiście komfortowa sytuacja:D. A dlugo się staraliście?

Gość ciaaaazanab
ciąza:) a usg na tym etapie i tak nie pokazałoby nic:) tzn. nic na 100% zreszta do chyba 7dni od ewentualnego zlaczenia plemnika i komorki nie powinno robic sie zadnego naswitlania:) na 100% to Ci wyjdzie ja zrobisz badanie kRWI!:) bezbolesne a jak to wyjdzi na plus to nie ma bata - jestes w ciazy:D GRATULUJE i zazdroszcze;)

Gość Mała zdenerwowana
dlugo ale poszlo w niepamiec:)

Gratuluje tez tak mialam 3 dni przed planowana miesiaczka druga kreske widzielismy tylko pod swiatlo..a dzis jestem w 30 tygodniu :)

Gość mała zdenerwowana
usg to nie sa kobietki naswietlenia tylko lekko podnosza temp.ciala wiec mozna robic bez obaw;)tylko bezplatne usg sa jakos szkodliwe a jak za nie sie placi to chocby codziennie moga ci je wykonywac specjalnie czytalam Metoda usg jest łatwo dostępna, nieinwazyjna i stosunkowo tania. Ponadto pozwala uzyskać obraz w czasie rzeczywistym i jest to odbicie fal dzwiekowych a nie naswietlenie rtgzreszta na wiki pisze wszystko;)

Gość mała zdenerwowana
ah z ta odplatnoscia badania usg to tak ze jak lekarz robi cos na kase chorych to zawsze stwarza a to zdjecia niemoze dac a to za wczas na usg a to to a tamto jak zaplacisz to niepowie ci ze to szkodzi bo to nieprawda:)trzeba poprostu dac zarobic:)ale warto mowie

no faktycznie druga cieniutka , tzreba sie dobrze przyjrzec :) ja tez chce takie dwie :) a powiedz mi jakie masz objawy poczatkowe ? czy przypominaja przeziebienie? katar, brak smaku ?

Gość Kawoszka1111
Nie no nie ma problemu, z chęcią poszłabym do ginekologa prywatnie, tylko nie wiem, czy to ma sens. No bo szkoda mi płacić 150zł (dzwoniłam, żeby się dowiedzieć, ile to kosztuje i kiedy można pójść), jeżeli jest za szybko i lekarz i tak nic nie zauważy - tak, jak pisały dziewczyny. Myślę, że jeżeli mój dzidziuś pęcherzyk jest mocny, to przetrwa i na spokojnie mogę iść za dwa tygodnie (mam wizytę na 2 grudnia). A jeżeli nie...to i tak nic nie da, że pójdę wcześniej. Trochę się uspokoiłam od pierwszego testu i przeszło mi paniczne :"Musze wiedzieć na 1000%":):).m Wystarczy, że już 4 testy mi pokazały narazie:)

Gość Kawoszka1111
Hm..no nie wiem, raczej nic wielkiego. Mam tylko dość silne bóle głowy, czasem boli mnie podbrzusze i brodawki są bardzo wrażliwe. Chyba standard:D

Gość mała zdenerwowana
ja mialam bezbolesne @a tu tydzien przed@bolaly mnie jajniki i podbrzusze trozke piersi nic wielkiego za to w 6tyg sie zaczelo i trwa do dzis wymioty migreny wypryski mdlosci problem y z sikaniem zaparcia wzdecia ale zyje wiec niejest tak zle i widze poprawe ale to moze dlatego ze koncze pierwszy trymestr :)mimo objawow i tak jestem happy:)

Gość mała zdenerwowana
Kawoszka1111 dlugo sie taralas??

Gość Kawoszka1111
O rany nie przerażaj mnie:). Nie uśmiecha mi się taka mordęga:P. Najgorsze jest dla mnie chyba jednak to rzucenie palenia - rzuciłam od razu i czasem po prostu tak mnie nosi z tego powodu..... Wiem, że nie mogę, ale to mogłoby być trochę łatwiejsze:P

Gość Kawoszka1111
W ogóle się nie starałam. Zabezpieczaliśmy się i planowaliśmy dziecko tak za 2-3 lata. Tylko trochę poszaleliśmy w tym miesiącu...chyba przeliczyliśmy się z dniami płodnymi:P. Ale bardzo się cieszę.

Gość kwiatuszekpolny
Gratulacje:) dużo zdrówka życze:)

Gość Mała zdenerwowana
mi lekarz mowil ze jak pale to mam stopniowo rzucac ale ja zaraz na drugi dzien poszlam do szpitala i tam niemialam poprostu mozliwosci zapalic wiec rzucilam a w 6tyg to juz tak mnie zapach fajek odzucal ze raczej bym niezapalila

Gość mała zdenerwowana
powiem ci jeszcze ze niepochwalam palenia w ciazy ale lezaly ze mna babeczki ktore palily jedna z druga cala ciaze 2godziny przed porodem jedna to pol paczki wyfajczyla i co urodzila syna 3800 pokarm jej az wyciekal i karmi do dzis i popala pewnie odbije sie to pozniej na dziecku ale jak widac niemiala problemow tylko trzeba sie zastanowic co potem bo palenie moze powodowac wiele nieprzyjemnych rzeczy a jak juz urodzisz to bedziesz sie zastanawiac czy twoje dziecko w szkole niebedzie mialo problemow itp zreszta niewiem ale staraj sie rzucic albo bardzo znacznie ograniczyc;)

Gość Kawoszka1111
W ogóle to u nas to wszystko strasznie śmiesznie wyszło. Robiłam pierwszy test jakieś dwa tygodnie temu, bo spóźniała mi się @. Wyszedł negatywny. Jakieś 3-4 dni potem siedzą u nas najlepsi przyjaciele. I opowiadam im o tym i od słowa do słowa ktoś wypalił "to może my skoczymy po test i zrobisz, co?". I ja zxe śmiechem w ogóle do tego podeszłam że się możemy założyć i w ogóle. I się nawet założyliśmy. I siedzimy wszyscy nad tym testem, a tu coraz bardziej widoczna....druga kreska. Wyobraźcie sobie, co się działo:P. Ja się popłakałam, wszyscy nas przytulają.. byłam w kompletnym szoku:). Wszystko zupełnie nie tak, jak powinno być ale mile wspominam:). No i przegrałam wino:P

Gość Kawoszka1111
A z tym paleniem, to póki co wytrzymuję...druga sprawa, że mąż by mnie chyba zamordował, gdyby zobaczył mnie z papierosem. Ale rozumiem go - w ońcu to jego dziecko i ma prawo wymagać ode mnie, żebym go nie truła. Chociaż jest ciężko:P

Gość Mała zdenerwowana
przegrałas wino uhm przynajmniej wyszlo ci to na zdrowko ale bym sie napila czerwonego wina polwytrawnego uhm ale smaka narobilas:P no wiesz wszystko zalezy od cyklu ja mam dlugie cykle wiec dni plodne mam tuz przed @ wiec wiadomo ze odrazu niewykaze taki tescik bog wie czego ja na pierwszym tescie niewidzialm nic moja siostra sie dopatrzyla jeszce pamietam jak plakalam ze znow nicki polozylam test na stole i poszlam z psem na spacer jak wrocilam to ona mowi lepiej powtorz test bo ja widze tak jasnorozowa kreseczke wiec powtprzylam drugi mi wyszedl taki jak tobie i juz wiedzialam ze na 100%jestem bo jk pisalam wczesniej dziwilo mnie ze bola mnie jajniki co dla mnie niebylo norma przed @ale mysalam ze sobie cos wkrecam bo jak czlwiek sie stara to potem widzi u siebie wszystkie symptomy ciazy nawet jesli ich niema i niejest w ciazy ale na szczescie testy kolejne wyszly pozytywnie:) Laseczki jak cos zapraszam na moje gg 2014218;)tam pewnie jestem czesciej;)

Gość buterr
fajnie wyszło z tym testem co do wizyty to mysle ,ze powinnas pójsc tak jak pisałas 2 grudnia jesli teraz pójdziesz to tylko kasę zapłacisz , lekarz nic nie zobaczy i powie o usg za jakis czas ,bo teraz za wczesnie