Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usia husia

kąpiel-uszy niemowlaka

Polecane posty

Gość usia husia

do kiedy mam uwazac z tymi uszami,zeby ich nie zamoczyć? Dzieciak ma pół roku.Chcialabym poszalec z nim w wanience,polozyc go normanie.Jeszcze sam nie siedzi.Wiadomo,ze pozniej nie wloze mu nic glebiej,zeby wysuszyc.Jak to powinno byc?

Gość mama klaudii
a czemu nie moczyć ja moją normalnie kąpie nigdy jako sie nie bałam aby nie moczyć uszu

Gość usia husia
to jak wysuszyc w takim razie uszy?Przeciez jak mi sie nalewa to czasem musze poskakac na jednej nodze,zeby wyleciala woda,potem jeszcze patyczkiem hig.wycieram.

normalnie. Rąbkiem ręcznika. Albo patyczkiem dla niemowląt. Jak coś w uchu zostanie to wiadomo, że wypłynie w końcu. przecież nic mu się przez to nie stanie :)

Gość usia husia
boje sie jakiegos przeziebienia czy zapalenia.Teraz jest zimno.W pokoju temperatura zmienna.Tzn wieczorem 24 ,rano 20 stopni.Wiatr hula i takie tam.Mama mnie uczulila na te uszy.Mnie tez czasem przewiewa.

Gość Nie musisz uważać. Mocz. Tylko
nie kąp go przed wyjściem na spacer. Kąp na noc i mocz ile wlezie. Nic mu nie będzie.

Gość Zazwyczaj ludzie mają w domu
19-20 st. C i moczą.

Gość Zapaleń ucha środkowego nie
dostaje się z przewiania tylko wirusa (powikłania pochorobowe się kłaniają). Mama herezje opowiada.

Gość czapka skarpety
i obowiązkowe chronienie uszu to pokutujace u nas zabobony, stanach niemowlaki jakoś przeżywają bez wiecznych czapek i skarpetek ...

Gość usia husia
dzieki kobitki.Jutro pszalejemy w wannie.

Gość tylko w polsce
wszystkie babcie i prababcie gadaja o tych czapeczkach :/ i jeszcze jakie "oburmuszone" chodza, jak zrobisz po swojemu i niemowlakowi czapeczki ne zalozysz..a sa na dworzu jedyne 22 stopnie ;)

Gość mama klaudii
my mamy w domu do spania 19 stopni . po kapieli ubieram mała w pidżamkę i idziemy do łóżeczka i idzie spac z tym przewiewaniem to nie przesadzaj :) moja mama też sie burzyła że noworodka nie kłade spac w czapce a ja czapeczke założyłam jej kilka razy i to przed kapiela jak nałożylam oliwke na ciemieniuszke :) do tej pory ma sie dobrze nie była chora na nic ma 6 mies.

straszna mitologia z tymi uszami:) spokojnie mozesz moczyc; zapalenie uszu jest powiklaniem infekcji gornych drog oddechowych, u malych dzieci trabka sluchowa jest krotka i polozona poziomo i juz przy zwyklym katarze moze ulec zatkaniu przez wydzieline, tak ze przewianie i moczenie uszu nic tu nie ma do rzeczy; 3 miesieczne niemowleta potrafia juz pieknie nurkowac, mozna poogladac na youtube, jest pelno filmikow, ten jest fajny: http://www.youtube.com/watch?v=1--WYOWrOBU&feature=related

Gość esolis@wp.pl
k

moje dziecko było od pierwszych dni kąpane normalnie tj położone z zanurzonymi uszami. Wyszłam z założenia, że jeśli po wyciągnięciu z wanienki nie narażę go na przeciągi to mokre uszy mu nie zaszkodzą :)

Gość joasiakam
do czyszczenia uszu wypróbujcie sprayu do uszka z babycap, usuwa całą wydzielinę, bez potrzeby ''kopania'' patyczkiem do uszu, których i tak nie powinno się używam, aby nie zrobić krzywdy