Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przytulankaa

Rozstępy po ciąży....

Polecane posty

Gość kristin82
ja robie sobie zabiegi mezoterapii i jestem zadowolona z efektów...

Gość kobiety są zdezolowane
po ciąży, takie rozepchane blee :o

Gość do031983
Ja używam dermarollera. Polecam wszystkim, jetem bardzo zadowolona z efektów.

Mi w 8 miesiacu ciazy rozstepy caly brzuch przeoraly, troche mam po wew. stronie ud i wlasnie w dole plecow. Ja sobie kupilam Bio-Oil na rozjasnianie blizn. Na piersiach nie jest zle-mam tylko kilka, bielutkich i w zasadzie nie widocznych.

a jak działa ten bio-oil bo zastanawiam się nad nim, ze wzgl na stare rozstepy po okresie dojrzewania na biodrach

ja tez przytyłam sporo,ale do 8 miesiąca nie miałam rozstępów,potem powyskakiwały :P teraz 1,5 roku po porodzie są jasne,niektóre malutkie które nie rzucają się w oczy ale niektóre są brzydkie :( smaruje,smaruje i nic,od początku ciąży smarowałam i nic nie pomogło,niestety niektóre osoby są podatne a niektóre nie

Gość na bieżąco
jesli kogos interesuje ten temat,to co do rozstepow to naprawde trzeba zachowac cierpliwosc i systematycznosc w stosowaniu preparatow,bo nie odrazu one zejda,jestem 5,5 tyg po cc i mam duzo rozstepow na brzuchu,posladkach i udach,przed ciaza tez mialam sklonnosci do rozstepow wtedy pomagalo mi trzymanie szczuplej figury bo nie byly wtedy widoczne,przez ciaze uzywalam oliwki i kremu z ziajki,pomagalo tylko ze moja mala gwiazda w ciagu ostatniego miesiaca ciazy gwaltownie przybrala na wadze no i sie rozeszlam, teraz od miesiaca stosuje bio oil i z bordowych zrobily sie rozowawe,mysle zeby dac im czas i dbac o siebie to sie zmniejsza do stanu malo widocznego,bo oczywiste jest to ze calkiem nie znikna. ale dodam to ze mialam na biodrach juz stare biale zagojone rozstepy sprzed ciazy,byly grube a przez smarowanie sie w okresie ciazy zrobily sie tak cieniutkie i malutkie ze ledwo je widac pomimo tego ze byly stare :D wiec polecam dbanie o siebie,mysle ze jak bede juz mogla cwiczyc to dojde do mojego plaskiego brzuszka sprzed ciazy,bo mam troche zbednego tluszczyku bo przytylam w ciazy az 18 kg !!! a spadlo mi tylko polowe...

Gość gość
ja miałam straszne rozstępy po ciąży na całym brzuchu, także stosowałam kremy w ciąży ale widocznie już mam taką podatną skórę, mąż kupił mi na gruponie zabieg na rozstępy do bytomskiej kliniki Amaryllis, od razu sie zapisałam i poszłam, jestem już po 2 zabiegach i moje rozstępy są o wiele mniejsze i mniej widoczne, a skóra jędrniejsza, pani doktor powiedziała że jeszcze z 2 zbiegi i będzie bardzo dobrze, polecam ta klinikę i laser frakcyjny, on naprawdę działa :)

Gość gość
Nie mam ani jednego, cala ciaze uzywalam Palmersa i nic sie nie pojawilo.W ciazy przytylam 8,5kg

Gość inemike
To chyba jesteś jedyną kobietą w Polsce, która nie ma nawet jednego rozstępu, gratulacje. Ja niestety mam rozstępy, bo dziecko po porodzie ważyło 4 kilogramy. Zastanawiam się nad zabiegiem w Euro-Klinice u nas w Siemianowicach. Koleżanka miała usuwane rozstępy przez laser i efekt jest bardzo fajny trzeba przyznać.

Gość Arigajta
Zbyt dużo kobiet myśli, że o ciało trzeba dbać po ciąży, a to nieprawda, bo należy to robić już w trakcie! Rozstępy po ciąży bardzo ciężko zwalczyć! Wertujcie portale medyczne, to potem nie będzie niespodzianek http://adamed.expert/ Dobry krem jest na wagę złota.

Gość Paula013
Nie każdemu dbanie w ciąży pomaga ja smarowalam się w pierwszej ciąży od samego poczatku i mimo że przytylam 10kg to brzuch mi przerwało (jednej nocy) myslalam że się zaplacze. Po porodzie trochę je olalam i stosowała tylko balsam z ziaji. Ale jestem kosmetyczka i zaczęło mnie to mierzic więc zarobilam sobie 3 serie kwasem glikolowym 70 na przemian z rollerem i rozstepow prawie nie ma :) u mnie jedyny plus że zabiegi mogę zrobić sobie sama :)

Gość gość
Ja miałam straszne rozstępy po ciąży, ale wiedziałam że muszę zacząć jak najszybciej działać żeby się nie zestarzały. Testowałam różne kremy, ale można je w tym wypadku odstawić na bok bo to tylko strata czasu i pieniędzy. Pomogły dopiero zabiegi laserowe na które jeździłam do dr Zawodnego w Szczecinie. Nie obiecywał złotych gór i niestety trzeba było jeździć aż 3 razy ale udało się i teraz jest ok.

Gość gość
Rozstępy są zmorą wielu kobiet, nawet nie trzeba być w ciąży, żeby się one pojawiły. Ale na szczęście są sposby, żeby się ich pozbyć. Dla mnie najbardziej skuteczne okazały się zabiegi laserem. A jak chcecie się dowiedzieć, jak się można pozbyć rozstępów to poczytajcie blog dra Marka Wasiluka, on tam sporo i ciekawie pisze na temat różnych zabiegów.

Gość gość23
Spróbuj Vici Clinic na św. Sebastiana w Krakowie. Oni dysponują laserem Resur FX. Zabiegi nie należą do przyjemnych ale warto spróbować. Powinniśmy wykonać serię 3-5 zabiegów, aby efekty były zadowalające. Taki zabieg na jednym obszarze kosztuje 499 zł. Warto poczytać o efektach zabiegów wykonywanych laserem nieablacyjnym.

Gość gość
ŻEL DO MASAŻU od HB - wystarczy i powinien dać dobry efekt. Oczywiście z kosmetyku musicie korzystać systematycznie. W zasadzie używałam tego przez okres całej ciąży i wszystko skończyło się pozytywnie. Nie mam żadnych pozostałości po ciąży, skóra wygląda normalnie, a brzuch miałam naprawdę duży.

Gość gość
Jest coś takiego jak żel do masażu Hildegard Braukmann. Naturalny kosmetyk, przy którym miałam całkowicie święty spokój. Używałam przez kilka miesięcy ciąży i skończyło się dobrze. Przy pierwszej ciąży tak wesoło już nie było - mam mocne pozostałości.

Gość emilka21q
spróbuj olejek bio oil, bo na mnie zadziałał. skóra fajnie po nim jest ujędrniona, nawilżona, a rozstępy mniej widoczne. można stosować po 2 czy 3 razy na dzień, ale trzeba być regularnym

Ja zrobiłam zabieg osoczem bogatopłytkowym w klinice Arte Clinic z czego jestem bardzo zadowolona. Miałam rozstępy po ciąży i chciałam je zmniejszyć co się udało dzięki temu zabiegowi.

Gość gość
Rozstępy pojawiły się u mnie po ciąży tak samo, jak u Was! Problem straszny. Byłam totalnie załamana, gdy to zobaczyłam. Moje ciało wyglądało koszmarnie. Wtedy zdecydowałam się na zabieg! Poszłam na laser do https://klinikazawodny.pl/porada/rozstepy-po-ciazy/ - pomogli mi bardzo. Co prawda rozstępów nie da się usunąć w stu procentach, ale wygląda to już znacznie lepiej!

Gość michalina234

na rozstępy najbardziej skuteczny jest zabieg Carbolift a nie żadne olejki czy kremy na rozstępy ( w tym przypadku są to pieniądze wyrzucone w błoto) - ja byłam na zabiegu w SC Beauty Clinic i osiągnęłam dzięki niemu bardzo dobre efekty liftingu

https://strialys.pl/blog/rozstepy-w-ciazy-jak-im-zapobiegac-jak-usuwac-rozstepy-po-ciazy/  Tutaj sobie poczytajcie to polowa waszych pytan znajdzie odpowiedz ;) ja tez mialam w ciazy straszne rozstepy i sobie z nimi poradziłam wiec tez na pewno dacie rade ;)

Gość Gość

Ja mam rozstępy w dolnej części brzucha i dwa niewielkie od pępka w górę. Jestem teraz w trzeciej ciąży i nowych nie ma.