Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zbulwersowana

wychowawczyni upokorzyla kolezanke!

Polecane posty

Gość zachowala sie jak
niewychowana wstretna baba

Gość Alija
W miasteczku Wołczyn jakaś kur...sta pinda nauczycielka chlopakowi u którego żadna z tych "pedagogicznych" koorew nie rozpoznała dysgrafii TEJ PRAWDzIWEJ a nie tej nadużywanej przez leniwych tłuków - i chłopaka "zimowali" przez 3 lata w 4 klasie a kiedyś przy całej klasie obśmiała jego pełne błędów wypracowanie. Chłopak powiesił się. Tej koorwy nawet nie ukarali!!!!!! Mało jest nauczycieli z prawdziwego zdarzenia. Bardzo częsxto to nieudaczne bladzie.Ale pełne zadufania.

Gość ło matko i córko
--> W naszej szkole przyjelo sie, ze do nauczycieli mowi sie pani/pan "profesor" chociaz nikt z nich profesorem nie jest. Na poczatku jeden z kolegow powiedzial do niej "rpsze pani" to ona go poprawila - "pani profesor" dziecko, nie tylko w twojej szkole, w ogóle w liceach jest taki zasmarkany zwyczaj. A dobrze jak nauczyciel jest magistrem, bo teraz to z licencjatem można uczyć :O

Gość a moze mi ktos wytlumaczyc ten
fragment : "...uczą sami mgr, dodatkowo mgr inż..." mgr inz jest gorszy niz mgr ????????????????????????????????????????????

Gość Chopok
nauczyciel to teraz jest nikt

Gość ja tam bym walila na pani
i nic bym sie nie pirdolila! u mnie w liceum nikt nie wymagal tytuowania belfrow, to jakis absurd.

Gość skarga nie ma sensu na razie
zanim nie zbierzecie dowodów. Pewnie wiele osób w klasie ma dyktafon choćby w telefonie - nagrywajcie tego typu rozmowy. Wtedy możecie składać skargę do kuratorium itp. Składkę uważam za głupi pomysł, mnie przynajmniej by krępowało przyjęcie składki od klasy na mnie.

Gość nie do pojecia
napisazcie podanie o zmiane wychowacy. tylko najpierw znajdzicie nauczyciela, ktory sie zgodzi. my w liceum tez tak zrobilismy bo nas pizda okantowala na kasie na wycieczke. niechcacy sie wydalo, kiedy rodzicze jednej dziewczyny poszlu do tego samego biura poszukac sobie czegos na urlop. no i akurat siedziala jakas babka i gadala o wycieczkach szkolnych. rodzice tej dziewczyny przyypadkowo uslyszeli cene i w koncu zapytali czemu u nas wyszlo tak drogo. no i wbiurze im powiedzieli, ze wcalenie nie bo bylo nawet taniej. okantowala kazdego ucznia na 100 zlotych a pojechalo razem ze szkoly 40 osob. i to musielismy pokryc koszt wyjazdu nauczycieli. poszlismy do dyrekcji. pipa nie wylecila z pracy ale za to zmienili nam wychowawce i nikt z nia wiecej na zadna wycieczke nie pojechal. mysle, ze gdybyscie powiedzieli dyrekcji jak wyglada sprawa to moze by wam wychowace zmienili. jesli jednak nie to warto zbojkotowac caly wyjazd. cala klasa powinna powiedziec, ze nie jedzie.

nie odezwalam sie bo w sumie bylam w szoku i nie wiedziala co powiedziec...a gdybym sama jej zwrocila uwage to ialabym przerabane a dopiero zaczelam te szkol..co innego gdy cala grupa by cos zrobila i taki wlasnie mamy zamiar cala grupa cos zrobic:)

Gość zróbcie kilka nagrań
inaczej dyrektorka pogada z nią przy kawie, usprawiedliwi przed ewentualnym kuratorium, a na was będzie się mścić.

Gość alicja..
ale ktos wypalil z tym dyktafonem :O daj se na wstrzymanie i nie namawiaj do glupot potem sie dziwic ze gimnazjalisci wkladaja kosze na glowe nauczycielowi przeciez w kaZdym zawodzie sa takie zolzy ale sa tez wrazliwe osoby i wielu nauczycieli jest w porzadku. bardzo mi jest zal mlodych nauczycieli po studiach co rzeczywiscie chca nauczyc bo sa ambitni z idealami ale mlodziez nastawiana negatywnie do nich robi im pieklo na lekcji :( przeciez kazdy chcialby pracowac w tym co umie najlepiej kazdy chce zarobic na chleb . ty dziewczyno i ty chlopaku wstaw sie na chwile w ta nauczycielke i pomysl czy chcialbys zeby poza twoimi plecami ktos pisal skarge na ciebie chcialbys nie byc szanowany w swojej pracy ? nie wkladajcie wszystkich do jednego wora

zaraz wpadnie tutaj pani nauczycielka pod pomaranczowym nickiem.ostatnio wpadla na watek o przemocy(ktos corke matce w szkole pobil).Zacznie zapewniac,ze tet temat to prowokacja,bo przeciez oni nauczyciele sa takimi wspanialymi ludzmi i ble ble ble co by sie czasem nie zesrala:/

"okantowala kazdego ucznia na 100 zlotych a pojechalo razem ze szkoly 40 osob. i to musielismy pokryc koszt wyjazdu nauczycieli. poszlismy do dyrekcji. pipa nie wylecila z pracy ale za to zmienili nam wychowawce i nikt z nia wiecej na zadna wycieczke nie pojechal." bo z tym to na policje trzeba bylo,a nie do szkoly!Wiadomo tam raczka raczke myje.Skandal poprostu!Glupio zrobiliscie,ze na policje tego nikt nie zglosil.Ona za to moglaby pojsc siedziec,a o pracy moglaby sobie pomarzyc.

Gość wstawiam się w nauczycielkę
i w życiu bym tak do uczennicy nie powiedziała przy klasie, a jeśli tak to chyba nie do uczniów miałabym pretensje, że jestem nieszanowana w miejscu pracy.

Gość esremmm
a wiecie co mnie polskich szkolach irytuje..ze do kazdego przedmiotu jest jeden nauczyciel....od plastyki, muzyki , matematyki itd...i po co to?..przeciez jest jasne, ze nauczyciel od plastyki nie ma tyle samo godzin co nauczyciel polskiego albo matmy....mieszkam od kilku lat w niemczech i tak jest tak, ze jest jeden nauczyciel od kilku przedmiotow..chyba nie przeszkadza, zeby nauczyciel od fizyki uczyl tez plastyki... zrelaksuje sie przy tym...a chyba nikt mi nie powie, zeby uczyc plastyki trzeba konczyc studia 5 letnie..i!!!

Gość alicja..
ale ty sie dziecko nie wstawiaj na miejsce tej konkretnej tylko ogolnie a moim przeslaniem to jesli mowi sie o konkretnej osobie to nie przenosic jej zachowania na wszystkich nauczycieli bo krzywdzi sie tych dobrych bo dzieciaki w domu sa uczone ze nauczyciel jest zly i potem przychodza i robia siare na lekcji.

Gość Ja mieszkam w Polsce
i w naszej małej wiejskiej szkółce też jest jeden nauczyciel od kilku przedmiotów. Na przykład od przyrody, matematyki, nauczania indywidualnego jedna. Od wuefu, przyrody inny. Od techniki i nauczania początkowego jeszcze inny. Po dwa albo trzy studia mają. I uważam, że połowa wpisów negatywnych na pomarańczowo jest wygenerowana przez jedną osobę, bo nie wierzę, że taki jest poziom intelektualny tego forum... U nas zdarzyło się, że wychowawczyni, bardzo dyskretnie, zapłaciła jednej uczennicy za wycieczkę i dostała taką wdzięczność, że głowa mała... Nie chodziło nam, ani jej, o to, żeby jej dziękować czy coś, ale ta dziewczyna sama rozpowiedziała to i ukazała w takim świetle, że pani w ogóle powinna płacić wszystkim. Nie wspomnę już o chamskim zachowaniu wobec tej, młodej, nauczycielki na końcu roku, kiedy nawet koleżanc nie chciało się stanąć na apelu i odebrać świadectwa, tylko robiła fochy. A to było tylko 25 zł i my, osoby z klasy, wiedziałyśmy, że ona na fajki tygodniowo dwa razy więcej wydaje... Ale na wycieczkę powiedziała, że nie ma... Bidulka... Nie była w klasie lubiana...

Gość wstawiam się w nauczycielkę
uczmy dzieci właśnie robić siarę kiedy jest potrzeba, nie być ofiarami, a dobrych nauczycieli szanować. Nikt na kredyt nie założy Ci kosza na głowę.

skargi na razie chyba skladac nie bedziemy zobazmy jak to wyjdzie nawet nie mielismy za duzo czasu zeby z lasa to przedyskutowac...w kazdym razie nauczycielka jest bezczelna!

Gość co do uczniow to
niektorz tez sa bardzo bezczelni wobc nauczycieli i inych uczniow , szczegolnie w gimnazjach - wiem co mowie!

Gość do dyrekcji
do dyrekcji,z tym idź. http://prawa-ucznia.pl/forum/ Nie ma prawa tak mówić, ani wypytywać się o prywatne sprawy. P.s Ja bym zabrał głos, a jak by o mnie nie chodziło, to albo bym powiedział, że to nie jej sprawa, albo bym coś obraźliwego jej powiedział. Ja mam też głupią wychowawczynie w 1gim katolickiego. W KATOLICKIEJ SZKOLE, MIAŁEM PRZYGOTOWAĆ PRASÓWKĘ, PRZYGOTOWAŁEM I BYŁO O ŚNIEŻYCY W CHINACH I ŚMIERCI 40 CHIŃCZYKÓW. OTO DIALOG: -I TO JEST TAKIE WAŻNE? -NO CHYBA TAK... -ICH JEST DUŻO, WIĘC CO TO 40 CHIŃCZYKÓW -DOBA, MASZ 5- SIEDZIAŁEM CICHO, BO DAŁA 5.

Gość uczniowie są może okrutni
czasem, ale oni nie są zatrudnieni na państwowym stanowisku, nikt im nie płaci za bycie miłym. Jak ktoś bierze kasę za tzw. wychowanie to niech wychowuje.

Gość Skoro macie takich debilnych
nauczycieli to od czego Wy tacy mądrzy jesteście:D Gówniarze pewnie było żal od kupna kosmetyków odstąpić, a tu takich ruch na rzecz obrony uciśnionych. Pewnie, niech szczyle rządzą wszystkim, bo nastolatki są takie wrażliwe i jeszcze sobie coś zrobi, bo nauczycielka zrobiła minę. A cała afera o interpretację miny i mruknięcia nauczycielki przez autorkę. I na tej podstawie powinniśmy zamknąć wszystkie szkoły:D Może coś w tym jest, skoro tylu debili na świecie...

Skoro macie takich debilnych - zastanow sie co piszesz! Dziewczyna pochodzi z biednej rodziny i komentowanie tego przez nauczycielke jest nie w ozadku nie rozmiesz tego? Postaw sie w jej sytuacj i nie pisze ze wlala wydac na kosmetyki!!! troche pokory i serca!

Gość Skoro macie takich debilnych
Zacytuj mi ten komentarz, proszę, bo tego jestem ciekawa.

Nauczycielka była nietaktowna, ale przecież nie można generalizować. To są tylko ludzie. Jeżeli rada pedagogiczna liczy 100 osób to wiadomo, że będą wśród nich super sympatyczni ludzie, ale też zarozumiali, mili i niesympatyczni, empatyczni i nie. Bo to od cechy charakteru zależy, jakim się jest człowiekiem i żadne studia pedagogiczne tego nie nauczą. Znam nauczycieli z prawdziwego zdarzenia, ale też tych, którzy według mnie nie powinni uczyć.Tak samo jak różnych policjantów, ekspedientki, księży itp. Myślę, że wystarczy, by delegacja klasy poszła do nauczycielki i spokojnie powiedziała, że ta zachowała się nietaktownie, wyjaśniła sytuację dziewczyny. Może na początku nauczycielka zdenerwuje się, że ją pouczacie, ale na pewno będzie miała nauczkę na przyszłość. Bo czasami nauczyciele mogą się czegoś nauczyć od uczniów.

Gość kornelika
beznadziejna na maxa ta nauczycielka u nas było nas 30 dziewczyn i organizowalysmy wycieczke w gory koszt 300zl i aby jedna biedniejsza kolezanka mogla z nami jechac kazda z nas dala 10zł wiecej i gitara

Gość zrzućcie się klasowo dla koleż
anki, dużo was nie wyjdzie, a i ona na pewno lepiej się poczuje

nie mowie o wszystkich nauczycielach tylko o mojej wychowawczyni:) tez uwazam ze niektorzy sa naprawde oki

Jeżeli chodzi o dodatkową składkę, by mogła wyjechać z wami, to bym jednak uważała, byście teraz wy nie urazili koleżanki. Mogłaby to źle odebrać, a jednak to delikatna sprawa.