Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papuzka falka

czy ktoś hoduje pojedyńczą papużkę falistą?

Polecane posty

Gość gość
Boże, bzdury, co to za weterynarz? :o skoro są zdrowr,.jak mogą się zarazić? Z powietrza? :o poczytajcie najpierw o chorobach wirusowych, a nie siejcie takie głupoty :o Co do papug - miałam dwie nimfy, nabyte jako dorosłe ptaki, wcześniej trzymane w okropnych warunkach, stresowane, znęcano się nad nimi. Doprowadziło to do tego, że jedna z nich zabiła drugą. Siedziała na drążku, zadowolona, z podniesionym czubkiem. Wiedząc, że nie mogę poświęcić zbyt wiele czasu samotnej papudze po odżałowaniu tej zabitej kupiłam kolejną. Najpierw obie papugi poznawaly się w oddzielnych klatkach, na początku Jeff(papuga, która zabiła swoją partnerkę) reagował pozytywnie, w końcu połączyłam je, a na drugi dzień... powtórka :( postanowiłam nie łączyć już go z żadną papugą, bo będzie je po kolei mordował. Udało mi się go oswoić, do tej pory nie pozwala sobie na zbyt wiele, czasem chce mnie dziobnac, ale mimo to wyczekuje mojego powrotu, wypuszczenia z klatki, spędzania razem czasu. Nauczyłam go kilku sztuczek. W chwili obecnej zagląda mi do monitora i śledzi ruchy palców na klawiaturze :D

Gość gość
Nie puszczaj jej dźwięków innych papug!! Przełóż to na człowieka - jesteś trzymany w izolacji od innych ludzi, słyszysz ich głosy, wołasz, ale oni się nie pojawiają. Kręcisz się nerwowo po swoim pomieszczeniu, co zostaje odebrane jako radość. I co, dobrze się wtedy czujesz? Współczuję tej papudze, tacy ludzie nie powinni mieć zwierząt :(

Gość gość
Mialam 2 papugi faliste 2 oswojone zmarla mi papuzka i zostala mi jedna,dostała depresji wiec kupiłam jeszcze 2 żeby nie bylo takich sytuacji ze jedna umrze to znowu bedzie miala któraś depresie . na początku była szczęśliwa ale miesiac mina i jest strasznie agresywna do tych papug .

Gość gość
Papug nie trzeba trzymac w parach one lubia żyć w stadzie i sie najlepiej czuja . a druga kwestia nie każda papuga sie polubi tak jak my innych ludzi

Gość gość
Ja mialam papuzka falistego , byl sam i zyl długo. Trzeba kupowac mu proso senegalskie by byl zdrowy.Wsadzac do klatki galazki z drzew lisciastych z kora świeże i czasami je zmieniać.Koniecznie lusterko z dzwoneczkiem, karmik na nasionka i poidelko.Mozna podawac troszke utartej marchwi , jablka, mandarynki.Trzeba z nim rozmawiac i chwalic.Powodzenia